writing-img

RE: Pentaxim vakcina

clock-img

06.08.2009, 11:08

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Mom Luki prestala T konacno juce nije imao, od pentaxima mu otekao kuk gde je dobio bas dosta stavljala mu obloge, plakao je, temeratura 38. A prvu i drugu nije ni osetio cak ni ubod se nije video pitala ja zasto je tako tesko podneo rekli mi da beba ima pravo na T 24 sata posle pentaxima i da zavisi od stanja organizma kako ce reagovati na nju.Ovaj put je bas bio lose, jos uvek je bled ali je veseo i nema T.

clock-img

06.08.2009, 11:10

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dušica mala 

clock-img

06.08.2009, 11:18

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Mukica...Hvala Bogu da mu je bolje user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

06.08.2009, 11:19

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Bas ga namucila vakcina bem ti vakcine. Koliko je plakao bas smo se bili zabrinli, ali sad je sve proslo jos bojica u licu da mu se vrati user posted image

clock-img

06.08.2009, 11:39

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Rivana

jos bojica u licu da mu se vrati user posted image

štipni mu obraščiće user posted image

clock-img

06.08.2009, 11:42

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

IZVORNA PORUKA: Rivana

jos bojica u licu da mu se vrati user posted image

štipni mu obraščiće user posted image

user posted image

clock-img

18.10.2009, 17:58

clock-img

slla

pencil-img

3

Moje dete je primilo po drugi put vakcinu pentaxim i sve je super podnela, mesto uboda posto je dobila u butinicu potpuno je neprimetno, a da vam ne kazem da glasa nije pustila...prosto neverovatno. Tako da sam zadovoljna tom vakcinom i svim roditeljima koji su u mogucnosti da je priuste bih preporucila.

clock-img

22.10.2009, 22:37

clock-img

cici78

pencil-img

373

Molim neku mamu koja je imala iskustva slicnog mom da mi da savet. Naime, moj Matija je danas primio prvu dozu Pentaxim vakcine  i bukvalno je prespavao svo vreme od tada do malo pre...medjutim sad se probudio i jako place, nikako ne mozemo da ga smirimo, evo traje vec 40 min...stavljamo mu hladne obloge, ustvari tek sad smo krenuli, nogica mu je malo otekla i crvena je. Sta jos mozemo da uradimo kako bi mu olaksali i kad da se javimo lekaru...sta ako ne budemo mogli da ga smirimo veceras?user posted image

clock-img

22.10.2009, 22:41

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

nastaviti sa oblozima i pokušati smiriti dete na razne načine... žao mi je što prolazite kroz to :(
Drugo mi ne pada na pamet... možda dete nije nemirno zbog vakcine?

clock-img

22.10.2009, 22:42

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Cici lekijev sin je imao problema sa Pentaximom pročitaj al nje nešto nema na forumu već mesec i duže ako dobro pratim, Ako plače i dalje danas ti je Tiršova dežurna pa odite koliko je star?

clock-img

22.10.2009, 22:43

clock-img

Anoniman

Ne bi trebao imati takvu reakciju na Pentaxim. user posted image

Jel ima temperaturu?

clock-img

22.10.2009, 22:45

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Vidi jel ima povišenu temperaturu... 1mg Panadola rešava bola, pored toga što snižava temperaturu. Tako je nama dr savetovala nakon vakcine..

Ako se puno plašiš, odvedi ga u hitnu pomoć, čisto da sebe smiriš..
Može ga boleti samo ubod, ne mora išta da znači.

ŽENA JE STENA!

clock-img

22.10.2009, 22:46

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Tasha sad vidim i Rivana pisala da je njeno dete imalo temperaturu i otok noge. Miloš ništa nije ni plakao na ubod.

clock-img

22.10.2009, 22:47

clock-img

cici78

pencil-img

373

Dva i po meseca. Nema temperaturu, samo crvenilo i otok...jao valjda nije nista strasno...pa mi je bas kupili da ne bude ovakvih problema... Evo mm kao uspeo da ga uspava, drzi ga i ne pomera se. Nema nama spavanja veceras

clock-img

22.10.2009, 22:47

clock-img

Anoniman

Nije ni Luka. Jeste spavao, ali ništa drugo. Tek na treću je bilo malo crveno, ali nije plakao.

clock-img

22.10.2009, 22:48

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Moj Luka je imao T i oteklo mu mesto uboda rekli su nam da stavljmo obloge i da ce sve proci nakon 48 sati od primanja vakcine

clock-img

22.10.2009, 22:51

clock-img

sani

pencil-img

117

nazalost tasho i pentahim ima reakciju tj moze izazvati temperaturu
to kazem iz iskustva jer je moja kcerka primila pentaxim i dsve je bilo uredu do predvece onda je pocela sa gori a crvenilo na ruci je bilo jos dva dana nakon vakcine bez obzira na hladne obloge.
iskreno i ja sam mislila da ne moze imati temperaturu pa sam cak njenu pedijatricu zvala na mobilni i rekla joj i onda mi je ona objasnila da bez obzira sto je prociscena i na njega moze biti temperatura ali rjede i savjet je bio da dam kaskicu paracetemola i zbog bolova i zbog temperature

cici78 ja bi ti savjetyovala da das malu kafenu kaskicu paracetamola

clock-img

22.10.2009, 22:51

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Biće ok ne brini, pogotovo što nema temperaturu, držite ga u rukama samo da se smiriuser posted image .

clock-img

22.10.2009, 22:53

clock-img

cici78

pencil-img

373

Hvala vam, malo ste me smirile...Samo ne znam kako da izvedem da mu stavljam obloge kad sad spava i ne smemo ni da disemouser posted image

clock-img

22.10.2009, 22:54

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Eugi ima Panadol sirup za decu? Nisam videla znam da ima Panadol tablete koje ja pijem al za sirup nisam znalauser posted image

clock-img

22.10.2009, 22:55

clock-img

Anoniman

sani, dali su joj u ruku? Luki su sve dali u guzu.

Naravno da može da ima temp, možda se nisam dobro izrazila, samo obično ne bude. user posted image

clock-img

22.10.2009, 22:56

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Pola alkohola pola vode. Ako spava pustite dok se ne buni.

clock-img

22.10.2009, 23:02

clock-img

sani

pencil-img

117

da u ruku je dobila. a odlucili su da idu na pentaxim jer je od prethodne vakcine imala reakciju da je kompletna plecka natekla i zato je dr savjetovala da idemo na pentaxim
ja sva stretna bila jer sam mislila da nece biti reakcije kad ono i temperatura i otok tri dana user posted image

clock-img

22.10.2009, 23:09

clock-img

cici78

pencil-img

373

Mihi, obloga pola alkohola pola vode? Nisam znala...mi samo kvasimo pelenicu hladnom vodom i stavljamo mu na nogicu...Sad spava i jecauser posted image

clock-img

23.10.2009, 10:33

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Andrej je juce primio Pentaxim prvi put i HepB drugi put. Pedijatrica nam savetovala da mu odmah po dolasku kuci damo 2 ml Paracetamola (valjda za svaki slucaj) - mi smo to i uradili. Cak nam je rekla da mu damo i posle 6 sati opet, ali mi smo videli da njemu nista ne fali, pa nismo ni dali. Mesto uboda se i ne vidi (drzali smo juce hladne obloge), jedino sto se razvaljuje od spavanja juce i danas, i danas ima bas tecnu stolicu. Ali nije kenjkav, bas se smejao i sinoc i jutros, tako da ne brinem.