cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Hlamidija

clock-img

25.06.2009, 12:53

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

IZVORNA PORUKA: tomic

ja sam pre par godina tadasnju dr. pitala da uradim bez nekog razloga, a ona mi je rekla da pre trudnoce nema potrebe.. sada imam drugog dr. koji to nije ni pomenuo, a ja se nisam setila. Inace mislim da mi je tada rekla da se taj test radi privatno, tj. naplacuje.

Nisu mi jasni ti lekari.. pa zar nije bolje testirati se i izlečiti ako je nađu, ne daj bože, nego možda preneti još nekome.. ipak je to polno prenosiva bolest.
Danas stvarno moraš biti sam svoj lekar!

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.06.2009, 12:54

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Nase zdravstvo je uzas jedan

clock-img

25.06.2009, 13:00

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Ma grozni su!
Moju sestru nisu hteli da prime na Institutu majka i dete (a njihov je pacijent bila od svoje 6. godine) zato što je dan pre toga napunila 18 godina! A ona ima problem sa nogom još od rođenja, iz čista mira bukne, pocrveni, jednom je nastupila sepsa i tad je ležala kod njih. I oni je vrate!!! Mama je poludela!
Odvede je na hitnu u klinički, oni neće da je prime, dr je rekao, citiram "Majka, to nije moj problem." EJ BRE!!!!
Jedva su je primili na infektivnu, a ona jadna pod temperaturom ne može ni da stoji!
Ma strašno!

Izvinjavam se na off topic..

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

25.06.2009, 13:04

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Strasno

clock-img

25.06.2009, 13:49

clock-img

tomic

pencil-img

281

Ma strasno. BNM i ja sam svojevremeno kad sam pocela da se zabavljam sa mm radili smo test na aids na sopstvenu inicijativu.Cula sam da treba da se rade testovi i na hepatitis. Medjutim niko nista ne pominje.. Stvarno mi je muka.

nadja, mamina lepotica!

clock-img

25.06.2009, 14:28

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Zato što su minimalne šanse da se ostane u drugom stanju ako imaš hlamidiju.

Pa ako su minimalne shanse kako sam ja iz prvog ostala trudna??user posted image
Uzrok mog pobachaja je mala gestacijska vreca koja je praktichno ugushila bebu, a mala gestacijska vreca sigurno nije zbog hlamidije....

Meni je jako chudno da se mnogim devojkama(chitala na drugim forumima) hlamidija otkidje ili pojavi tek posle neke intervencije tipa revizija, abortus ...

Meni su isti dan radili papa test kad su uzeli i bris na hlamidiju, mikroplazmu, i ureaplazmu....sve je u redu osim hlamidije, papa I grupa...znachi ne pokazuje nikakvu infekciju....

Pored toga...ako imam hlamidiju od pre....morala bih je imati oko 3 godine...a ja apsolutno nikakve probleme nemam....pored toga....ako je vuchem od pre ove veze....a moj dechko je testiran u toku nje i bio negativan na hlamidiju,....kako je to mogutje....user posted image Nisu tu bash stvari najjasnije...niti crno-bele

clock-img

25.06.2009, 14:32

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Meni je jako chudno da se mnogim devojkama(chitala na drugim forumima) hlamidija otkidje ili pojavi tek posle neke intervencije tipa revizija, abortus ...

Ovo sam i ja čula, ali ne znam koliko je tačno pa nisam ni pominjala.. baš ću to pitati moju dr kad budem išla.

clock-img

25.06.2009, 14:39

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Hlamidija se moze imati i deset godina, a da ne pokazuje nikakve simptome- zbog toga i jeste gadna. Moze da se otkrije tek kad ljudi pocnu da se lece zbog neplodnosti i sl. Kod zena je cak u 70% slucajeva bez simptoma... Pre nego sto ste se odlucili za bebicu ste koristili neku zastitu ili ne? Mozda je to razlog sto njemu nije ustanovljeno odmah.Mislim(daleko bilo, ali je tako), i Aids ne mora da se prenese odmah

clock-img

25.06.2009, 14:45

clock-img

Anoniman

Ja sam u prethodnim vezama koristila kondom...sa njim nisam uopshte...za njega ne zelim da tvrdi jel jeste ili nije...

Jedno mi nije jasno...stalno pominjete da hlamidija nema simptoma i da se "krije" godnama....to znachi da ako neko ima hlamidiju npr 2 godine...testira se bash na nju i bitje negativan iako je ima...??? Ili govorite o stvarnim simptomima...???
Jer ako ja ili on imamo hlamidiju od pre...kako se to nije pokazalo na njegovom testu pre godinu dana????user posted image

clock-img

25.06.2009, 14:54

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Mila, mi ti dajemo ipak uglavnom laicke savete(bar govorim u svoje ime, jer moja struka nema veze sa medicinom). Procitala sam da je zaraza moguca i kod nepotpunog seksualnog odnosa( varijanta- poceli smo, pa smo onda stavili kondom). A zasto test nije pokazao pre godinu dana, to moze da ti odgovori samo laborant koji je to radio. On je testiran bas na hlamidiju, zar ne? Opet prosirujem pricu, ali je li on imao neke sumnje da je zarazen ili? Znaci, ne pitam jer sam zlobna ili ko zna sta, ni ja nisam neko ko skace iz kreveta u krevet, pa sam se testirala na AIDS i polne bolesti jer mi se desavalo da mi u toku seksa sa bivsima pukne kondom, a nisam imala zelju da zarazim sutra bilo koga drugog, ako sam ja vec zarazena ili to prenesem svojoj bebi.
PS.I poverenje nema veze sa tim. To se desava svima.

< Poruku je uredio Brand new mama -- 25.6.2009 14:56:08 >

clock-img

25.06.2009, 14:54

clock-img

Anoniman

Na stvarne simptome.
Test mora pokazati.

clock-img

25.06.2009, 15:01

clock-img

Anoniman

Imali su u klubu neki sistematski, bukvalno od glave do pete, test krvi, mokratje, test na hlamidiju i neznam shta josh...njemu sve bilo ok....
Znachi test je morao da pokaze...a nije....user posted image

clock-img

25.06.2009, 15:10

clock-img

mihi

pencil-img

4968

E ovako kod svih intracelularnih parazita (virusi, hlamidije, micoplasme......) postoji period kada se agens nalazi u organizmu a daje negativan rezultat (vreme kada još nisu stvorena antitela koja bi dala + test ili imunološki odgovor. taj period se zove PROZOR FENOMEN. Ne znam da li se sećate afere gde su žene koje su dobile transfuziju u porodilištu (Leskovac) bile zaražene virusom HIV-a i Hepatit. C. Tada se ministar Milosavljević pravdao ovi prozor fenomenom tj osoba davalac zaražena, virus je u krvi imunološkog odgovora još nema, test na HbC i HIV negativni porodilje zaražene. Valjda sam uspela da objasnim. U medicini 1+1 nije uvek 2.

clock-img

25.06.2009, 15:12

clock-img

Anoniman

Pa koliko taj "prozor" traje???? Jel mogutje da bude vishe od godinu dana?

clock-img

25.06.2009, 15:12

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Da, kao sto za Aids kazu ukoliko sumnjas da si zarazen, mora da prodje valjda 8 meseci da bi test bio validan, odnosno da bi mogao da pokaze prisustvo virusa

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

clock-img

25.06.2009, 15:16

clock-img

Anoniman

E sad mi nishta nije jasno....moj drug je posle rizichnog odnosa sachekao 5 meseci, testirao se....rezultat je bio tachan...kad je AIDS u pitanju....otkud za hlamidiju treba duplo i vishe vremena? user posted image

clock-img

25.06.2009, 15:17

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Ne znam za HIV  oko 15 do 30 dana.

clock-img

25.06.2009, 15:17

clock-img

Anoniman

Drug ti im aids?

clock-img

25.06.2009, 15:18

clock-img

Anoniman

Drug ti im aids?

Da

clock-img

25.06.2009, 15:18

clock-img

mihi

pencil-img

4968

A kako ti znas kad si se inficirala?

clock-img

25.06.2009, 15:19

clock-img

Anoniman

Drug ti im aids?

Da

bzvz user posted image

clock-img

25.06.2009, 15:21

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: mihi

A kako ti znas kad si se inficirala?

Pa ja neznam kad sam se mogla inficirati....jer sam pre ove veze imala zashtitjene odnose (bez pucanja kondoma) koje usput na prste mogu da nabrojim.... user posted image

clock-img

25.06.2009, 17:15

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

IZVORNA PORUKA: Rivana

a da li u dz mogu da urade test na hlamidiju? Ili mora u 29. Novembra da se ide?

u dz uglavnom nemoze jedino u Frontu , gradskoj,.... ili privatno ; placa se svuda....u gradskoj su mi rekli da je to jedini nalaz koji svi placaju....jedini izuzetak u koliko lezis u gradskoj bolnici i dr koji te leci da uput ukoliko sumnja...

clock-img

25.06.2009, 23:54

clock-img

Verus

pencil-img

11942

sada se rade rapid tests na prisutnost antitela na HIV virus, a to je gotovo za sat vremena.  Meni je u petak u oko prsnula krv od pacijenta...pa su pacijentkinju ODMAH testirali na HIV antitela rapid testom...hvala Bogu bila je negativna.  To rade da se odmah pocne profilaksa protiv HIV-a.  Sto se tice HLAMIDIJE, zena ili muskarac, ne moraju imati simptome, ali ce posle perioda inkubacije, imati pozitivne rezultate na test.  E sad, sto se tice hlamidije i zatrudnjavanja.  Nesto sam vec stavila ovde sa onog sajta...ali svaka NOVA i ponovna infekcija sa hlamidijom smanjuje sansu za zatrudnjivanjem.  ONa se prvo nalazi u vagini, pa na grlicu materice gde "obitava" odredjeno vreme.  KOliko dugo zavisi sigurno od pacijenta do pacijenta.  AKO se ne leci, odlazi u  matericu pa na jajovode koji se zbog infekcije, i upale zapusavaju (nagomilanim br. bakterija, leukocita i da tako kazem "gnoja").  To, koliko je doktorima poznato, trajno unistava jajovode, a samim tim i sansu za prirodnim zatrudnjavanjem.....
Zato, proverite se i sto je jos bitnije OZBILJNO SE LECITE.

IZVORNA PORUKA: mihi

Ne znam za HIV  oko 15 do 30 dana.

clock-img

25.06.2009, 23:56

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Tacni rezultati na aids (to naravno nije test na AIDS nego test na antitela HIV virusa-AIDS moze da se ne razvije po 10-20 godina, sve zavisi od toga koliko ostaje latentan (uchauren da tako kazem) u telu), znaci rezultati se mogu dobiti posle 12 nedelje od "sumnjivog" odnosa.....Ja sam se testirala u petak i negativna sam na HIV, hepatitis C i B.....znam da pacijent nije imala HIV, ali ne znam za C i B viruse...znacu kroz 12 nedelja kada me opet budu na sve testirali.  Pa valjda nema nistauser posted image

E sad mi nishta nije jasno....moj drug je posle rizichnog odnosa sachekao 5 meseci, testirao se....rezultat je bio tachan...kad je AIDS u pitanju....otkud za hlamidiju treba duplo i vishe vremena? user posted image