cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Hlamidija

clock-img

24.06.2009, 21:32

clock-img

2002m

pencil-img

2595

Nemoj da se nerviras, ja sam u braku osam godina a prosle godine kada sam radila briseve bila sam pozitivna na ureaplazmu,  10 dana smo pili doksic. 2x1 i resili se bakterije.Niti sam ja mm prva niti on meniuser posted image user posted image i ko zna od kada je to...niti smo pravili pitanje.To moze svakom da se dogodi, mozda vam treba jaca doza lekova?Ja sam za tih 10 dana dok sam ih pila dobila podocnjake i jedva sam cekala da ih popijem, nisu mi prijali ali smo morali samo taj antibiotik da pijemo.Trebalo mi je dobrih nedelju dana da se povratim ali vredelo je.Sledeci bris je bio negativan.

clock-img

24.06.2009, 21:48

clock-img

ljubičica

pencil-img

985

Jao, majko mila, šta se sve ovde izdešavalo danas, jedva sam iščitala. Ja neću da komentarišem, neka lepo Smeškica vidi pa neka pročita textove na internetu i neka vidi sa lekarom i gotovo! Ja ne znam ništa o tome iz svog iskustva, samo ono što sam uspela da pročitam i što mi je lekar rekao...
Gupi user posted image

The day I will stop lovin you is the day I will close my eyes 4 ever!

clock-img

25.06.2009, 08:13

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Na nekom forumu sam prochitala  da je jedna devojka bila trudna....i u toku trudnoce radjen test na hlamidiju, i bila je negativna...nekoliko nedelja posle (u medjuvremenu nije imala odnose) imala je spontani pobachaj, i posle chishtjenja radila analize, izmedju ostalog i bris na hlamidiju, kad ono pozitivna user posted image

Ja ne razumem kako je ovo mogutje....user posted image

Period inkubacije je 3 nedelje.

IZVORNA PORUKA: Lenka RR

B) Moze covek da se zarazi godinama ranije, jos u prethodnoj vezi ili cemu god, a da se simptomi pojave sada.

Ovo sam ja rekla pre x stranica. Mogli su da ponesu hlamidiju iz prethodne veze, a da ne znaju.

clock-img

25.06.2009, 11:21

clock-img

Anoniman

Smeškice, evo šta kaže moja drugarica:

terapiju su uzimali 3-4 meseca. prvi pregled košta 2000 din, zatim ideš na kontrole na svakih mesec dana i to košta po 1000din svaki put. U te cene su uračunati i lekovi (preparati... kako li se već to zove).

Oni su išli u centru NS-a, preko puta privatne laboratorije "M...", dr se zove Nada Mićašević (drugarica nije sigura baš za prezime, ali tako nekako).

clock-img

25.06.2009, 12:20

clock-img

tomic

pencil-img

281

Ja cu samo jedno reci, i unapred se izvinjavam.. Isto je bilo kad je smeskica zapocela temu  bracna i vanbracna zajednica.. ja sam joj stala u odbranu i stavljena na stub srama.. lazni moralisti su se opet javili i opet vredjaju.. Koliko sam razumela devojka je postavljala pitanja o temi o kojoj je i rec i nije trazila da se zalazi u intimne stvari. zaista bi trebalo da svi govorimo o zadatim temama, pomognemo nekom ako mozemo jer je, opet napominjem, ovo tema o trudnoci, bebama, dilemama vezanim za to.. Pa i ako neko ima bilo koju bolest daj ljudi pomozite ako neko zna, ovo sto radite(pojedini) zigosuci ljude je odvratno! Stvarno se ponasate kao da zivite u mracnom srednjem veku! A ti smeskice, moj ti je savet, isteraj to do kraja.. Jer hlamidija i uzrokuje pobacaje.. Moguce da si je imala i pre ako si vec imala spontani..user posted image
I da, pitanje za nekog, ako zna-Da li se hlamidija moze otkriti i papa testom, ili samo posebnim testom na nju? Jer to lekari ne traze? Trudna sam i nikad mi to niko nije trazio da radim, pa se brinem?user posted image

nadja, mamina lepotica!

clock-img

25.06.2009, 12:23

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Ne moze se otkriti papa testom tako su mi bar rekli da je bolest koju papa test "ne vidi" tim recima su mi rekli. Znaci poseban test

clock-img

25.06.2009, 12:25

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Ni meni nikada nisu radili samo Papa test. u Dz me pitala da li sam nekad radila je rekla da nisam i ona nista nije mi radila to je bilo dok sam bila trudna

clock-img

clock-img

tomic

pencil-img

281

Bas cudno, kako to ne zahtevaju od trudnica.. nista sem obicnog brisa u domu zdravlja i krvne slike... Nisu normalni lekari... To je odavno istina..

nadja, mamina lepotica!

clock-img

clock-img

Anoniman

Ne može Pap testom, samo posebnim testom na Hlamidiju, koliko ja znam.

Problem oko ovoga je krenuo iz teme o kondomima gde se Smeškica malo malo žalila da joj je pukao kondom a oni se leče od Hlamidije. Druga stvar, Smeškica je u ovu temu ušla (još prvi put kada je ušla) sa pitanjem, odakle njoj to. A onda se naljutila kada smo joj rekli. Takođe i kada smo joj rekli da ne možemo da razumemo da ne može da uzdrži mesec dana (manje) bez sexa.

clock-img

25.06.2009, 12:26

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Meni su u Dz radili dok sam bila trudna papa test i pred porodjaj cervikalni i vaginalani brsi. Drugo nista

clock-img

25.06.2009, 12:30

clock-img

tomic

pencil-img

281

Ma u redu je, Taso, ali neki ga bas preterase...

nadja, mamina lepotica!

clock-img

25.06.2009, 12:30

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Da,Papa testom se ne vidi da li je u pitanju hlamidija- moze se samo vidjeti da li je prisutna neka bakterijska infekcija. To sam bas juce i htela da pitam Smeskicu, jer je ona navela da su joj na Papa testu utvrdili I grupu, ali nisam obratila paznju da vidim da li je radjen bas test na hlamidiju. Meni su pre par godina na papa testu utvrdili postojanje bakterijske infekcije, pa me doktorka poslala u institut(sad sam zaboravila kako se zove, na uglu 29.Novembra i Vasingtonove u Bg)da uradim testove. Znam da je i tada to bilo, i ako sam imala uput iz drzavne i sve ostalo, negde oko 2-3000 din. Ispostavilo se da je bila eserihija koli, ali sam bila na ivici zivaca za svo vreme cekanja rezultatauser posted image

clock-img

25.06.2009, 12:31

clock-img

tomic

pencil-img

281

Rivana, i meni isto papa, i ovo.. I sta da se desi da , posto nikome ne rade, neko ima hlamidiju? I prenese na bebu, nemajuci pojma o tome? ko je kriv? Boze dragi...

nadja, mamina lepotica!

clock-img

25.06.2009, 12:32

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

a da li u dz mogu da urade test na hlamidiju? Ili mora u 29. Novembra da se ide?

clock-img

25.06.2009, 12:33

clock-img

tomic

pencil-img

281

BNM, meni je na papa bilo valjda malo leukocita samo, ali mi je dr. rekao da je to normalno da u trudnoci bude malo upaljen grlic materice, ili tako nesto...

nadja, mamina lepotica!

clock-img

25.06.2009, 12:34

clock-img

Anoniman

Pisale smo već o tome, nemaju svi domovi zdravlja pločice.

clock-img

25.06.2009, 12:34

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Pazi Tomic mene ladno pitala u dz da li sam radila ja rekla nisam i ona nista user posted image user posted image user posted image

clock-img

25.06.2009, 12:37

clock-img

tomic

pencil-img

281

pa nista, ludaci, kazem ja... Zato se sve ovo i desava sa porodiljama..

nadja, mamina lepotica!

clock-img

25.06.2009, 12:38

clock-img

Anoniman

Zato što su minimalne šanse da se ostane u drugom stanju ako imaš hlamidiju.

clock-img

25.06.2009, 12:38

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Izgleda da sam moras da insistiras da ti urade.

clock-img

25.06.2009, 12:39

clock-img

tomic

pencil-img

281

ja sam pre par godina tadasnju dr. pitala da uradim bez nekog razloga, a ona mi je rekla da pre trudnoce nema potrebe.. sada imam drugog dr. koji to nije ni pomenuo, a ja se nisam setila. Inace mislim da mi je tada rekla da se taj test radi privatno, tj. naplacuje.

nadja, mamina lepotica!

clock-img

25.06.2009, 12:39

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Zato što su minimalne šanse da se ostane u drugom stanju ako imaš hlamidiju.

Ali ipak ne treba rizikovati

clock-img

25.06.2009, 12:44

clock-img

tomic

pencil-img

281

ma mislim da moze....samo su pobacaji cesti...

nadja, mamina lepotica!

clock-img

25.06.2009, 12:49

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Sad sam vrsljala malo po net-u da vidim da li je jos neko pomenuo upalu grlica materice kao normalno u toku trudnoce- nisam nista nasla, ali to ne znaci nista. Nego, ja cu vec u utorak fino da pitam moju doktorku za to( i onako je ispitujem ko da je zena na sudu, ali joj ne smetauser posted image ) Ni meni ovde nisu radili nista sem papa testa i svaki put mi rade obican bris, a mislim da je jednom godisnje rade i test na polno prenosive.. Mislim da je kod nas,mozda kao i svugde, trip kako im izgledas- ako dodjes fino obucena i pristojna, oni pomisle: Ma, ova se pazi, pitanje da li je imala vise od jednog partnera i sl. A da dodjes u minicu, jarko nasminkana i sl, mozda bi ti predlozili te testove, jer mogu pomisliti da si promiskuitetna pa ti def. trebaju.Nemojte samo previse da se plasite, a ako zelite da budete sigurne, stvarno je najbolje da se bar jednom testirate. Ja sam se testirala i na Aids, zlu ne trebalouser posted image (izvinjavam se zbog pomena drugih bolesti)

clock-img

25.06.2009, 12:52

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Ovo su ceste metode za dokazivanje Hlamidije:
DIRECT FLUORESCENT ANTIBODY (DFA),
Antigen detection techniques :
ENZYME IMMUNOASSAYS (EIA) and DIF (imunološke metode)
NUCLEIC ACID AMPLIFICATION TECHNIQUES (NAAT) ili PCR (ova je najsigurnija)

PAPA TESTOM SE NE DOKAZUJU MIKROORGANIZMI to je citološki test (pregledaju se ćelije grlića pod mikroskopom)