IZVORNA PORUKA: choopa choops
Ajde da nastavim ovdje da pišem, jer se gubimo po temama.
Vidim da nisam upisala ni da sam prošle godine išla na dermoskopski pregled. Ja sam zamalo pala u nesvjest tokom pregleda. Ja očigledno imam strah od dermatologa?!?!?!?! Prvi put kad sam išla mi se isto slošilo, i drugi put opet. Nevjerovatno! Rekla mi je dr da je sve u redu što je pogledala, ali mi taj mladež što mi je ispod lijeve dojke i nije pogledala dermoskopom, zbog toga što sam se zamalo obalila, pa trt mrt ja izađoh prije vremena. I ova dr opšte prakse mi ga je gledala, kaže da ne izgleda strašno. Znači to je već treća koja kaže da je OK, ali ja se i dalje nešto bojim
Sad sam uzela uput da odem državno (u uputu stoji dijagnoza: naevus melanocyticus?!), ali to je u drugom gradu, pojma nemam kako ću to da izvedem jer nema ko da čuva djecu toliko.
Čupo, mislim da to stoji i mm na uputu koji je dobio na javnom pregledu, za melanocitni mladež,
Mi smo bili danas prvatno kod dermatologa, i pregledala dr mm, sve mladeže. Taz za kog su mu na onom javnom pregedu na Trgu rekli da skida, dr mu danas reče da nije još za skidanje iako je melanocitni, i da ga pratimo. Kontrola za 1 god. Ja je pitah da li se preporučuje skidanje kada postoji sumnja i kada je melanocitni, ona kaže - pa zamislite kada bi smo sv etakve skidali, ne radi se to tako, nego se prati.
Inače, mm ima dosta mladeža, ali je za druge rekla nisu opasni, samo je taj jedan sporan, na ramenu, taman je, nepravilnog oblika i potpuno u nivou kože.
Na kraju mu je rekla da skine čarape i pregledala mu sa onom lupom i stopala odozdole, nemam pojma zašto, ali izgleda da je obavezna praksa.
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir