cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Uskrs (Vaskrs)

clock-img

20.04.2011, 20:34

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ciklama super su jajcauser posted image
Imali smo prošle i pretprošlegodine takmičenje za najljepše Uskršnje jaje, eto ove godine nije ništa organizirano ali nema veze možemo otvoriti temu Slike uskršnjih jaja pa ćrmo staviti slikiceuser posted image
A evo teme od prošle godine, možda dobijete inspiracijuuser posted image
KLIK

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

20.04.2011, 20:35

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ja farbam tek sutra, nisam uopste stigla ranije...

Jel imate neke ideje za malu decu od godinu dana?  Ovde se radi egg hunt-sakriju jaja po polju pa ih deca traze.  Sta moze dete od godinu dana da radi da ucestvuje?  Jel ste svojoj deci nekako davali da farbaju jaja?  Nekim bojicama itd?  Volela bih da ukljucim i H=ZNAM da se nece secati, ali pozitivno utice na stvaranje novih vijuga njenog mozga u razvojuuser posted image

clock-img

20.04.2011, 20:37

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Verus , ja nisam , necu ni ove godine , moze samo da gleda dok stavljam travu i lukoviu u serpu i redjam jaja user posted image
mi cemo praviti gnezdo za zeku u dvoristu i od toga planiram da pravim zabavu

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

20.04.2011, 20:38

clock-img

Verus

pencil-img

11942

znaci i kod nas ima taj obicajuser posted image

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

u nedjelju moja sestra će po bašti posakrivati jaja pa će djeca sa košaricama da ih traže....Meri jedva čeka i baš se raduje i nadam se da će biti lijepo vrijeme user posted image

clock-img

20.04.2011, 20:38

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Verus pisali smo o običajima na predhodnoj strani, to traženje čokoladnih jaja, pa to može i H. da radi a može i da boja ako joj dozvolišuser posted image
Moj R. to obavezno radi samnom, on je za prvoi Uskrs imao oko 16 mjeseci i imao je svoj udjel u maćkanjuuser posted image
Možeš joj dati tempru i kistuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

20.04.2011, 20:45

clock-img

Verus

pencil-img

11942

bas sad citam prethodnu stranu=pa sigurno je vodim u crkvu, tamo u polju kupe jaja, pa neka malo bude medju decom (imamo i korpicu pa ako hoce koje da pokupi moze).  Mada, najavili su kisu, tako da ne znamuser posted image

Ah, sigurno cu joj dati da brlja.  Ja je pustim da brlja sta god stigne, od rucka, preko otisaka prstiju na frizideru i svasta nestouser posted image  ima mama vremena da glanca u ponocuser posted image

Ma nek mi je ziva i zdrava i nek uziva, boli me uvo ako uprlja sta...

clock-img

20.04.2011, 20:54

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

ja cu u petak farbati jaja u lukovini i mozda par komada u nekoj drugoj boji i mozda nalepiti slicice i to je to user posted image
nemam bas vremena da ukrasavam,mozda sledece godine zajedno sa matejom user posted image
jos nisam smislia sta cu praviti,torta mi je najbitnija user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

21.04.2011, 00:42

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

Kupljene boje, naljepnice i glavni sastojak- jaja, pa cemo da farbamo u petak. user posted image A i bebanu kupljena kolekcija proljece-ljeto od zeke peke. user posted image Samo jos cokoladna jaja i zekana i ima da uzivamo. user posted image

clock-img

21.04.2011, 10:06

clock-img

Anoniman

Ipak sam kupila kesicu sa lukovinom  user posted image i kupih one boje u kesicama , zutu i crvenu , braon ne postojiuser posted image Pa mi je cika rekao da potopim lukovinu u vodu da prenoci i u toj vodi da kuvam jaja , bice tamnije braon user posted image  

clock-img

21.04.2011, 10:10

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

Super ispadnu u lukovini, a moze bas luk da se isjecka pa da nastane neka nijansa, ne znam tacno metodu. 

clock-img

21.04.2011, 10:11

clock-img

Anoniman

Ne bih ja nikakve nijanse , htela sam samo da budu braon jaja a nema farbe u toj boji pa cu da skuvam u tome i da se nadam da ce biti braonuser posted image

clock-img

21.04.2011, 10:14

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

Ja sam prosle godine u mlakoj vodi ostavila lukovinu par sati i tek onda kad pusti boju ,da izgleda braon kao cokolada, stavljala jaja tu. user posted image

clock-img

21.04.2011, 10:15

clock-img

Anoniman

I jesu bila bas braon ili onako  .. musavo braon user posted image

clock-img

21.04.2011, 10:16

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ribizla, meni u lukovini budu baš braon boje. Stavim lukovinu na dno šerpe, pa poređam jaja, pa odozgo opet lukovinu. I pustim da se lagano kuva, na najslabiju vatru. Najlepša su mi u lukovini, zaista, pa još kad ih posle nauljim da se sijaju, ma prelepo user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

21.04.2011, 10:18

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

Moja bas braon, tamna bas, a kuvam ih isto kao Ana, ali ove godine cu malo promjene pa sta bude! user posted image

clock-img

21.04.2011, 11:19

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lu RR

user posted image
Ja sam sad uzela ovo, probaći možda sutra pa stavim slikiceuser posted image

Ja sam uzela sličan set , ali moj je varijanta mramornih jaja. Baš me zanima kako će da izgledaju user posted image Dosad sam ih farbala samo u kuvanoj boji, ovo je izazov za mene user posted image

clock-img

21.04.2011, 11:34

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

i ja ih kuvam slicno samo sto ubacim i travu u lukovinu i gudu super , e sad meni je neko nekada rekao da se u to ubaci i kasika soli i malo sirceta
budu lepa , nadam se da ce i ove godine fino uspeti pa da fotkam uskrsnu korpu

clock-img

21.04.2011, 11:38

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Olga, ja stavljam so i sirće, so valjda da bi se lepo ljuštila ljuska a sirće da ne bi pucala. Tako nešto.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

21.04.2011, 11:40

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

moguce da se zbog toga stavi i ja ubacim , nije greda user posted image
volela bih da znam da pravim ona ukrasna jaja sto su sa rupicama , bela pa cvetici po njima , kao da su cipkana , prelepa

clock-img

21.04.2011, 11:41

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ribizla, meni u lukovini budu baš braon boje. Stavim lukovinu na dno šerpe, pa poređam jaja, pa odozgo opet lukovinu. I pustim da se lagano kuva, na najslabiju vatru. Najlepša su mi u lukovini, zaista, pa još kad ih posle nauljim da se sijaju, ma prelepo user posted image

joj i ja najviše volim jaja farbana u lukovini.  i nekako mi ukusnija dodju.
Mama će da mi ofarba jedno desetak komada u lukovini a ja ću još jedno dvadesetak u razne boje. Zbog Danila. Voli dete kad je nešto šareno user posted image
Strah me da koristim te boje koje se ne kuvaju vceć se samo nanose na jaja.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

21.04.2011, 11:43

clock-img

prolece

pencil-img

1341

IZVORNA PORUKA: n i n a

IZVORNA PORUKA: Lu RR

user posted image
Ja sam sad uzela ovo, probaći možda sutra pa stavim slikiceuser posted image

Ja sam uzela sličan set , ali moj je varijanta mramornih jaja. Baš me zanima kako će da izgledaju user posted image Dosad sam ih farbala samo u kuvanoj boji, ovo je izazov za mene user posted image

Prošle godine smo probali oba. I super su. Mada mi se više sviđa ovaj što je Lu kupila.
Lu, samo nemoj da trljaš jaja folijom, ja sam  tako zeznula par komada, nego zalepi, pa skini foliju , tako ostanu lepi tragovi.

clock-img

21.04.2011, 11:44

clock-img

Anoniman

Imaju emisije kod mađara za Uskrs o šaranju jaja - oni napravili čitavu umetnost od toga!!!! Predivno izgledaju, izlažu se za praznike. Volela bih da i ja znam tako detaljno da oslikam svoja jajca user posted image Doduše za to treba i malo vremena, a oni bukvalno rade na svakavim jajima - od nojevog do prepeličjeg. Ako nađe slike na netu stavim user posted image

clock-img

21.04.2011, 11:45

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

a volela bih i da znam da ih ukrasim slamom , bas su lepa , sto kazes prava umetnost user posted image

clock-img

21.04.2011, 11:47

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Kako slamom?

clock-img

21.04.2011, 11:50

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Reče mi prijateljica da jaja farba u boji za tekstil. Kaže nije otrovna ta boja i mnogo lepa ispadnu.

Ako hoćete da jaja imaju neku šaru možete da iskoristite fazon naših baka - da razne listiće i travčice staviš na jaje i uvežeš u parče svilene čarape i tako kuvaš u lukovini ili nekoj boji. Samo treba vremena i živaca da se sve to odradi.
Nadam se da ću uspeti da ofarbam jaja večeras, kad se Danilo uspava. Sa njim bi to bila nemoguća misija user posted image
Inače u mom kraju se jaja farbaju u četvrtak ili subotu. Veliki petak je dan kad se ništa ne radi. jaja se tada ne farbaju jer je to isključivo posni dan i nemam pojma koji beše još razlog.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.