cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice

  
clock-img

04.05.2011, 13:18

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Vecina cajeva se pravi tako sto voda provri, pa prelijes i poklopis ostavis 10ak 15ak minuta da stoji poklopljeno, pa onda iscedis ako je potrebno, ako ne, samo izvuces kesice i pijes. U pravu si da od spremanja zavisi i lekovitost istog.To je klasican caj koji se strucno naziva infuz! Npr. od belog sleza se pravi dekokt, odnosno preliva se hladnom vodom, ostavi pola sat pa onda cedi i pije.
Joj, sto volim kad nesto znam pa i ja da pomognem nekom ovdeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

04.05.2011, 13:34

clock-img

jance

pencil-img

6439

fala zene user posted image
trebala mi je neka kreativna ideja kako da ga popijem tu litru ipo za dan, ovako na soljice bas ide sporo. imam onaj ketl sto brzo prokuvava vodu, pa cu ko sto Buba kaze, izmeriti koliko solja ide u bokal pa toliko staviti kesica pa zaliti sa tom vrucom vodom, jedino mi to preostaje, valjda cu ga tako i vise popiti....

jedino za ubuduce razmisljam dal da kupim u rinfuzi ili opet kesice. cula sam da hvale i neki Amerov caj od brusnice (ako sam dobro skontala)... jer ce mi ovo pakovanje brzo nestati kolko vidim.


_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

04.05.2011, 13:47

clock-img

Anoniman

Jance, kupi kandiranu brusnici pa grickaj, tako ja radim user posted image

clock-img

04.05.2011, 13:58

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Jance, kupi kandiranu brusnici pa grickaj, tako ja radim user posted image



i mi isto user posted image user posted image user posted image

clock-img

04.05.2011, 13:58

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Jance, mozes da kupis i suvu brusnicu pa da grickas dok kuckas, dok gledas film...

clock-img

04.05.2011, 13:59

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Hahahahaahaha...kasnim...vec ste je posavetovali user posted image

clock-img

04.05.2011, 14:02

clock-img

jance

pencil-img

6439

e vidis, ta kandirana mi i nije pala na pamet, sve se vrtim oko caja... secam se ja zadnji put kad sam imala ovakvih problema, ta brusnica je bonbon ipo user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

23.05.2011, 20:33

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Devojke, koliko vode se sipa u šećer kada pravim karamel, da prekrije ili? BTW pravim grilijaš oblande, pa prvo moram istopiti 250 g šećera - piše samo- kao za karamel.

clock-img

23.05.2011, 21:57

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

evo sama sebi da odgovorim - vrlo malo vode.

gotov grilijaš, SUPER JE:)

clock-img

23.05.2011, 22:39

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: sonyasha

Nemoj da se jediš Janče, ja uopšte ne shvatam tu spavu koja mi samo odradi stvar do pola pa moram opet nožem - čist besmisao user posted image



Isto. user posted image A probala sam ih bezbroj od najjeftinijih do najskupljih. Good old noz je zakon user posted image user posted image



_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

23.05.2011, 22:47

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Limuntus savrseno kida kamenac. samo ga rastvori u vodi i sipaj u peglu. Mislim da bi trebala da je polozis na neko mesto gde ti nece smetati ako voda iz nje curi. A mozda bi trebala i da je ukljucis da para pocne da izlazi i peglaj neku krpu. Inace, limuntus ke savrsen da vam ocas posla skine kamenac iz posudja i onih kuvala, za ciscenje espresso aparata...



E probah ja ovo prije nekoliko. Ne ide. Prvo mi se sav taj limuntos nekako usecerio, valjda od visoke temperature. Pa je sve pocrnilo kao karamel user posted image Onda nisam znala sta cu, pa sam sipala sirceta i trljala mokru krpu jedno dva sata user posted image Uglavnom pegla mi i dalje smrdi na mjesavinu sirceta i karamela user posted image Ali valjda nema vise kamenca user posted image user posted image user posted image user posted image Sad ima samo karamelenca user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

23.05.2011, 22:50

clock-img

Anoniman

Karamelenac user posted image

A kako si dobila karamel od limuntusa, leba ti, aj napiši u recepte user posted image

clock-img

23.05.2011, 22:57

clock-img

madre

pencil-img

6600

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Karamelenac user posted image

A kako si dobila karamel od limuntusa, leba ti, aj napiši u recepte user posted image


jednostavno talenatuser posted image


_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

23.05.2011, 22:59

clock-img

Anoniman

Ko zna šta li je dobila od sirćeta - biber u zrnu?? user posted image

clock-img

23.05.2011, 23:02

clock-img

Anoniman

Da ti nisi stavila vanilin secer? Kad stavis limuntus u toplu vodu on se skroz rastopi, a za peglu ostavis da prokljuca pa onda sipas.

Kraljice user posted image

clock-img

23.05.2011, 23:05

clock-img

snješka

pencil-img

1611

IZVORNA PORUKA: choopa choops

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Limuntus savrseno kida kamenac. samo ga rastvori u vodi i sipaj u peglu. Mislim da bi trebala da je polozis na neko mesto gde ti nece smetati ako voda iz nje curi. A mozda bi trebala i da je ukljucis da para pocne da izlazi i peglaj neku krpu. Inace, limuntus ke savrsen da vam ocas posla skine kamenac iz posudja i onih kuvala, za ciscenje espresso aparata...



E probah ja ovo prije nekoliko. Ne ide. Prvo mi se sav taj limuntos nekako usecerio, valjda od visoke temperature. Pa je sve pocrnilo kao karamel user posted image Onda nisam znala sta cu, pa sam sipala sirceta i trljala mokru krpu jedno dva sata user posted image Uglavnom pegla mi i dalje smrdi na mjesavinu sirceta i karamela user posted image Ali valjda nema vise kamenca user posted image user posted image user posted image user posted image Sad ima samo karamelenca user posted image user posted image user posted image user posted image


Ja to rješavam sirćetom i sodom bikarbonom.user posted image


< Poruku je uredio snješka -- 23.5.2011 23:06:38 >


_____________________________

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

clock-img

23.05.2011, 23:05

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Karamelenac user posted image

A kako si dobila karamel od limuntusa, leba ti, aj napiši u recepte user posted image





Moooolim te, napiši u recepte user posted image Joooj, ne prestajem da se smeeejeeeem! user posted image

clock-img

23.05.2011, 23:11

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Karamelenac user posted image

A kako si dobila karamel od limuntusa, leba ti, aj napiši u recepte user posted image



user posted image ma nemam pojma. Sipala sam u casu od dva deci, pomjesala i sipala u peglu. Pojacala na najjace, kad je pocela cokolada da izlazi user posted image user posted image user posted image Ja vam kazem zene da sam dobila karamel, a vi ne morate da mi vjerujete user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image (Ili ste samo ljubomorne???user posted image user posted image )


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

23.05.2011, 23:16

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

I da bio je Limuntus sigurno. Yumis ili tako neko domace s#anje. sad bi vam slikala, nego sam ostale 4 kesice suknula u masinu za pranje robe u pregradu za pretpranje user posted image user posted image user posted image

Pozovite 098453186030 ----> Choopa Choops istrebljivac kamencauser posted image !

user posted image user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

23.05.2011, 23:17

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Devojke, koliko vode se sipa u šećer kada pravim karamel, da prekrije ili? BTW pravim grilijaš oblande, pa prvo moram istopiti 250 g šećera - piše samo- kao za karamel.



Čupa pa što ne javi pre dva sata recept sa limuntusom, kada sam pravila karamel user posted image

clock-img

23.05.2011, 23:19

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

kad ste kod limuntusa da pitam nesto sto nema veze sa tim
kako sredite ruke kad cistite mlad krompir
ja sam ih drzala u rastvoru limuntusa ali nije se skinulo sve ono gadno user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 23.5.2011 23:20:21 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

23.05.2011, 23:20

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Choopa ne sekiraj se. I ja sam isprobala taj recept, ali sa svežim limunovim sokom. Takođe se dobije karamel.user posted image  A njega sam sipala da bi prestalo da smrdi sirće koje sam prethodno upotrebila.

clock-img

23.05.2011, 23:21

clock-img

Anoniman


IZVORNA PORUKA: Olga RR

kad ste kod limuntusa da pitam nesto sto nema veze sa tim
kako sredite ruke kad cistite mlad krompir
ja sam ih drzala u rastvoru limuntusa ali nije se skinulo sve ono gadno user posted image


Rukavice od latexa pre čišćenja krompira, šargarepe, višanja, kupina, jagoda, malinauser posted image

clock-img

23.05.2011, 23:22

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

...crvenog kupusa i cvekle user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

23.05.2011, 23:23

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Devojke, koliko vode se sipa u šećer kada pravim karamel, da prekrije ili? BTW pravim grilijaš oblande, pa prvo moram istopiti 250 g šećera - piše samo- kao za karamel.



Čupa pa što ne javi pre dva sata recept sa limuntusom, kada sam pravila karamel user posted image



Jbg morala sam da uspavam djecu user posted image Sledeci put cu bit tu obacavam user posted image user posted image

Olga hmmmmm ne znam jesi probala sa rukavicama? user posted image Salim se, ja za sve te 'tvrodkorne' mrlje koristim onaj prasak kao pasta sto majstori koriste. Nemam pojma kako se zove. To sam capila od tate. ZNas valjda na sta mislim...


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.