cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice

  
clock-img

24.12.2010, 17:08

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

olga uspelo je sto si mi rekla za pituuser posted image . Hvala!user posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

08.03.2011, 21:11

clock-img

Anoniman

Ja prskam svaku koru mesavinom mleka i ulja (vise mleka) i posle pecenja prkrijem vlaznom krpom. Odmekne ali bude i hrskavo. Mnogo zavisi i od kora, kada su kupovne lose nista ti ne moze pomoci

clock-img

08.03.2011, 21:15

clock-img

Anoniman

Kada spremate palacinke, probajte testo da napravite ranije, jer brasno fermentira (zato kad pecete vecu kolicinu testo pocinje da se zgusnjava) jer su posle fermentacije mnogo ukusnije. Ja cesto zamutim vise, pa ono sto ne iskoristim za veceru, ostavim u frizideru preko noci, ujutru dodam mrvu vode i eto za 5 min palacinke za dorucak.

Ja stavljam ulje u testo tako da nema potrebe podmazivati tiganj (osim kap dve samo za prvu palacinku)

clock-img

20.03.2011, 11:24

clock-img

moja ciklama

pencil-img

1653

Mišu daj recept za te palačinke, još ih nikada nisam pravila..sestra je majstor!

_____________________________

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

clock-img

20.03.2011, 11:56

clock-img

Anoniman

razbiti dva jaja malo pospoliti i dodati u njih kasiku do dve ulja (zavisi koliko planirate da napravite). Ja ih mutim zicom za mucenje. Malo umutiti pa dodati brasno dok se ne zgusne. Razrediti mlekom, pa opet brasno i tako dok ne stavite svo brasno koje ste planirali. Brasno ide poslednje i testo trba da je bas gusto da ga je skoro nemoguce mesati. U tu smesu dolivajte po malo vde i lagano mesajte. na taj nacin cete izbeci moguce grudvice. Dolivajte vodu dok ne stignete do zeljene gustine.

U Tefal tiganj za palacinke stavite par kapi ulja i kad se zagreje sipajte testo za prvu palacinku. Ja je obicno bacim jer mi je masna, a za ostale nije vise potrebno podmazivati tiganj. Ako ste u prilici kad zamutite palacinke, ostavite ih da odstoje bar pola sata. Nakon toga proverite gustinu jer je moguce da ce zbog fermentacije trebati jos malkice vode.

Ja palacinke prevrcem iz ovoh tiganja bez bacanja, imam neku "prevrtaljku" user posted image ne znam kako se to zove.

clock-img

20.03.2011, 12:00

clock-img

moja ciklama

pencil-img

1653

hvalauser posted image

praviću u čet ili pet

_____________________________

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

clock-img

29.03.2011, 15:47

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432


Devojke da li neka ima ideju čime da obložim točkove na stolici a da ne koči ili ne spada, jer ostavljaju užasan crni trag/tragove? Kancelarija nam je bela pa se baš vidi user posted image

clock-img

29.03.2011, 16:04

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Kupi druge stolice user posted image Izvini, nemam rešenje, meni ni jedna stolica nije ostavljala tragove.

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

29.03.2011, 16:04

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Shisice, svasta sam radila, ali jednostavno ne budu onako mekane kao kod moje mame. Moracu da probam ovo sto mi je Dunja rekla.

Pravim gibanicu cesce nego neku pitu.I pravim dva "fila" za mazanje kora.U jedan umesam sir,jogurt,jaja i so.A u drugi jogurt,ulje,prasak za pecivo.Jednu koru jednim filom,drugu drugim i tako redom...bude savrseno mekana i pufnasta i preukusna user posted image

clock-img

29.03.2011, 16:05

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Kupi druge stolice user posted image Izvini, nemam rešenje, meni ni jedna stolica nije ostavljala tragove.

Ja htedoh ovo da napisem,ali rekoh naljutice se Dunja user posted image
Sad nesto razmisljam,a da probas nekako da stavis foliju onu samolepljivu na tocak svaki user posted image
Ne znam,nisam pametna user posted image

< Poruku je uredio JMPM -- 29.3.2011 16:09:51 >

clock-img

29.03.2011, 16:08

clock-img

jance

pencil-img

6439

moj bivsi direktor se kanio da tapacira tockove na stolicama...pitala sam mm koji je inace tapetar, kaze da moze nesto i da se samo nalepi na tockove, mada je pitanje koliko bi zapinjalo user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

29.03.2011, 16:10

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

user posted image

sada sam baš gledala na nekim sajtovima za prodaju stolica i točkova baš je kako karakteristika navedeno-"ne ostavlja tragove"

naše su od onih što ostavljaju

lepe su stolice i udobne, samo da nađem rešenje za te točkove..........

< Poruku je uredio dunja RR -- 29.3.2011 16:12:33 >

clock-img

29.03.2011, 16:11

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

A, da vidis da zamenis tockove? user posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

29.03.2011, 16:13

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

A, da vidis da zamenis tockove? user posted image



E, da, ima u Office 1 superstoru rezervnih točkova, možeš da vidiš i online user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

29.03.2011, 16:15

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

evo malo mojih saveta za domacice (od baba vuke):
kad je beba mala nabavite plasticne viljuske, kasike, nozeve i tanjire za zurke, plasticne case... i da se pranje sudova svede na bacanje u kesu user posted image
od jela pravite sve sto zahteva max 30 min... nek bude sto vise salate koja se lako secka i stvari za koje treba rerna... samo iseckate potrpate u rernu, navijete mobilni da zvoni kad treba da nema da stalno vilenite oko sporeta ako treba paziti bebu user posted image
nosite odecu koja ne mora da se pegla user posted image
naucite bebu da joj ne smeta zvuk usisivaca i mama koja usisava user posted image
i najvaznije - upregnite tatu da cuva dete dok obavljate domacica poslove

clock-img

29.03.2011, 16:18

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

kad smo ko dzejmi olivera i ljustenja luka, evo par bisera iz amerike:
- jedu ziv spanac
- jedu zive sampinjone

sve u salatama

clock-img

29.03.2011, 16:19

clock-img

bokicans

pencil-img

1949

Ja znam da kada vam serpa  ili bilo šta drugo,zagori ,istrljajte pepelom,sve skida.Eh da srebro mozete cistiti pastom za zube ili sodom,lupi glanc prva liga.

E da a svoju tamnu trenericu mozete da izbelite domestosom!user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.03.2011, 16:19

clock-img

bokicans

pencil-img

1949

IZVORNA PORUKA: vukosava

kad smo ko dzejmi olivera i ljustenja luka, evo par bisera iz amerike:
- jedu ziv spanac
- jedu zive sampinjone

sve u salatama



pa i ja to radimuser posted image Ja volim sa stipnem i zivo meso za cufte!user posted image

A kada smo vec kod ćufti ja,kada ih pravim,odmah ih oblikujem,zacinim i zamrzavam ,tako i pljeske ,tako da ih uvek imam spremne za pecenje.


< Poruku je uredio bokicans -- 29.3.2011 16:23:44 >

clock-img

29.03.2011, 16:22

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: bokicans

IZVORNA PORUKA: vukosava

kad smo ko dzejmi olivera i ljustenja luka, evo par bisera iz amerike:
- jedu ziv spanac
- jedu zive sampinjone

sve u salatama



pa i ja to radimuser posted image Ja volim sa stipnem i zivo meso za cufte!user posted image



i ja hehe, ne meso al spanac

clock-img

29.03.2011, 16:23

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: bokicans

E da a svoju tamnu trenericu mozete da izbelite domestosom!user posted image user posted image user posted image user posted image



Ovo znam iz iskustva user posted image user posted image

A živ spanać jedem i ja, jedino ne jedem žive šampinjone, nisam ni znala da mogu user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

29.03.2011, 16:41

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Evo sada mi guppyka dala super ideju - da oblepim točkove trakom za krečenje user posted image

taman je imam, ostalo mi od ranije user posted image

javljam sutra kako je ispalo/da li deluje ali mislim da će sigurno pomoći

clock-img

29.03.2011, 21:01

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

kako grilujete povrće, meso? imam samo običan teflonski tiganj, star 6 godina; da li uopšte smem bez ulja tako da spremam?

ja imam osećaj da bi počeli da otpadaju delići tog tiganja (imam ga nekih 6 godina), nisam nikada spremala bez bar malo ulja.....

nije loš, nije ni oštećen, ali ne znam da li smem?

clock-img

29.03.2011, 21:02

clock-img

Anoniman

Smeš bez uljauser posted image
+

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Ne bi smeo da otpada. Ako teflon otpada, ili se ošteti, tiganj odmah baciti, jer je teflon otrovan! Zato ne sme da se koristi viljuška prilikom pečenja u teflonu (prevrtanja) nego one plastične lopatice.
I teflon nikada ne sme da se zagreva na najjaču "vatru", jer tako takođe ispušta neke toksične materije.


clock-img

29.03.2011, 21:05

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432


Hvala Neđo; znam da je štetan kada otpada ali baš zato ne bih baš ja da ga dovedem u to stanje; znači može bez ulja user posted image

clock-img

29.03.2011, 21:06

clock-img

Anoniman

Ako  krene da ti otpada tako, znači da svakako više nije za upotrebuuser posted image