cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice

  
clock-img

24.05.2011, 23:38

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Pa, sta? jel' jestiv?
Jeste sigurno...e, pa sad i rastresit i ovakav i onakav...

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ja ću sad da kažem a vi me kamenujte : meni u životu pirinač nije ispao lep i rastresit. Uvek bude kaša, kao pilav i sutlijaš user posted image

clock-img

24.05.2011, 23:39

clock-img

Anoniman

Klarita, ali ja želim rastresit user posted image

clock-img

24.05.2011, 23:43

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Epa, cuti i klikci tamouser posted image nece te kamenujemo

clock-img

24.05.2011, 23:43

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Bubo stavi vodu da prokljuca i u njoj sta zelis vegeta, ulje itd. kad prokljuca ubaci rizu i promijesaj i ostavi da se kuha na skroz laganoj vatri zavisi koja je riza nekad za 10 min neka za 20 min gotova. Kad vrijeme prodje uzmi viljusku pa je polako sa strana prodrmaj prodji kroz nju da se izmjesa fino pa opet poklopi nek ostane 5 minuta ali ne na vatri nego onako u serpi. Otvori opet viljuskom je malo rastresi i to je to.

Jos ovo sm zabotravila prije nego pravis pirinac operi dobro pa ostavi malo u vodi da ti stoji nekih 5 minuta. Moja mjera je jedna casa rize npr i jedna i po casa vode.

< Poruku je uredio indy_25 -- 24.5.2011 23:46:42 >

clock-img

24.05.2011, 23:43

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Buba miro: stavis duplo vode od mere pirinca npr: ako stavis 1 solju pirinca na to sipas 2 solje vode, i kuvas dok sve ne ispari.  Isprobas par puta na kojoj temp vode da bude. I onda ostavis jos malo poklopljeno.  Jbg najlakse ja uzeti onaj kuvach na paru za pirinac, ali ni ovako nije lose. 

clock-img

24.05.2011, 23:44

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: Klarita

Mlakom peglom, ali preko novine...a, ne bese li tebi karameliZovana pegla?

IZVORNA PORUKA: choopa choops

L je ugazila negdje u zvaku i kad je ulazila u auto, razmazala po sicu user posted image malo sam ocistila rukom, ali moram i ja sa peglom da probam, citala sam da se tako dobro skida user posted image




Jes' jos malo user posted image Taj cijeli dan sam pustala (sircetnu)paru, smrdi i dalje, ali radi posao user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

24.05.2011, 23:44

clock-img

indy_25

pencil-img

4228


IZVORNA PORUKA: ribizla

Kako skinuti zvaku sa tkanine ?




Staviti odjecu u zamrzivac i vrlo lako se skine user posted image

clock-img

24.05.2011, 23:50

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Buba miro: stavis duplo vode od mere pirinca npr: ako stavis 1 solju pirinca na to sipas 2 solje vode, i kuvas dok sve ne ispari.  Isprobas par puta na kojoj temp vode da bude. I onda ostavis jos malo poklopljeno.  Jbg najlakse ja uzeti onaj kuvach na paru za pirinac, ali ni ovako nije lose. 



Pa ja ovako pravila i uvek ispadne kašast user posted image

clock-img

24.05.2011, 23:52

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Ja bome stavim ofrlje vode i pirinca, ali tu bude dosta vise vode. Isto kao Iva stavljam ulje i so kao i za pastu user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

24.05.2011, 23:53

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Probaj manje vode da stavis i skroz na laganoj vatrici da se kuha. Ja ne stavljam toliko vode nikako. I tacno voda ispari na toliko minuta koliko i pise d treba. Cini mi se da pise na svakom pakovanju omjer vode i omjer rize i vrijeme kuhanja.

clock-img

24.05.2011, 23:59

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Klik Riza Evo ti Bbubo valjda ti pomogne nesto user posted image

clock-img

25.05.2011, 00:02

clock-img

madre

pencil-img

6600

opaaa, indy, sad se pravis vazna sa urednim linkovimauser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

25.05.2011, 00:07

clock-img

indy_25

pencil-img

4228


IZVORNA PORUKA: madre

opaaa, indy, sad se pravis vazna sa urednim linkovimauser posted image



lalalalala ja naucila user posted image user posted image user posted image napokon user posted image

clock-img

25.05.2011, 09:45

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja uvijek stavljam omjer vode i riže 1:3, ne stavljam ulje nikako ni u pastuuser posted image
Skaši se jedino ako stoji, riža se uvijek kuha da se još topla može iznijeti na stol.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

25.05.2011, 09:59

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja prvo proprzim pirinac na malo ulja i tek onda ga zalijem vodom i kuvam , inace se napravi u kasu user posted image
i jos da kazem da je Ana stavila link za rastresit pirinac user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

25.05.2011, 10:04

clock-img

Lu

pencil-img

15094

A Olga to je drugo,i ja više pravim tako dinstani, na luku i ostalom povrćuuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

25.05.2011, 10:06

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

IZVORNA PORUKA: Olga RR
i jos da kazem da je Ana stavila link za rastresit pirinac user posted image



Olga, niko mene ne sluša user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.05.2011, 08:07

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: BubaMira

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Buba miro: stavis duplo vode od mere pirinca npr: ako stavis 1 solju pirinca na to sipas 2 solje vode, i kuvas dok sve ne ispari.  Isprobas par puta na kojoj temp vode da bude. I onda ostavis jos malo poklopljeno.  Jbg najlakse ja uzeti onaj kuvach na paru za pirinac, ali ni ovako nije lose. 



Pa ja ovako pravila i uvek ispadne kašast user posted image



meni ne ispada kasast a znam da mojoj sestri ispada. ja imam malo drugaciji savet - kuvaj krace tek da omeksa malo i onda procedi jer je ta voda ona mlecna, dodaj vode pa opet iscedi. fora je da operes pirinac nakon kuvanja od te slatkaste mlecne vode

clock-img

28.05.2011, 19:24

clock-img

jance

pencil-img

6439

opet ja u akciji...

mlada vojvodjanka hranu zlostavljala user posted image

kako przite girice ili papaline iliti kako se vec zovu te sitne ribice a da se ne raspadnu potpuno?

uvaljala sam ih u brasno i przila u dubokom ulju, al sam mozda ih stavila previse (ulja je naravno bilo vise) i opet su se totalno raspale, ni jedna cela nije ostala...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

18.07.2011, 12:49

clock-img

Anoniman

Nikada nemojte da sipate sirće direktno iz flaše u jelo. Sipajte prvo u kašičicu, ili u čep, pa dodajte oprezno koliko treba, iz flaše jako lako izleti previše, dovoljno je da se ruka zatrese ili da recimo dete drekne dok sipate, i ode ručak u propastuser posted image
Griz knedle za supu napravite 15 minuta pre nego što ćete ih ubaciti u supu, i to malo ređe, jer griz nabubri i zgusne se. Lako je dodati jošuser posted image

clock-img

18.07.2011, 12:52

clock-img

Lu

pencil-img

15094

O hvataču boja...user posted image
Kad mi je nakon cijelonoćnog stajanja majice u ovom čudu (tako piše na uputstvu), uspjelo da nestane neželjene boje, zašto se ona vratila čim sam majicu isprala u čistoj vodiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

18.07.2011, 12:55

clock-img

Anoniman

Zato što nisi koristila hvatač čiste vode user posted image

clock-img

18.07.2011, 12:55

clock-img

viking

pencil-img

6644

Lu, šta ti je to? Kakav je to hvatač u kome majica stoji? Mi koristimo one u obliku papira, ali nisam sigurna da mislimo na isto...

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

18.07.2011, 12:59

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Pa isto kao te maramice Viking, samo što ovo može i za ručno pranje jer se radilo o jednoj majici (istrese se neki prah u vodu i smrdi smrdi Dr Bekham nešto tako ), gdje ću da uključim mašinu za jednu majicuuser posted image
Kažem vam sve spalo a kad sam isprala ono se ponovo sve vratilo, koji sam ja idiot da se meni to desi, savršenoj domaćiciuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

18.07.2011, 13:00

clock-img

Anoniman

Savrsena domacice, jel normalno da para sisti iz expres lonca iako je temperatura ringle podesena na 1, tj. na minimum. Uvek mi je frka da ne explodira user posted image