cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Veličina cipelica

clock-img

26.03.2009, 12:40

clock-img

bebać

pencil-img

2235

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

A koliko Sergej ima? Nemaš postavljen ticker user posted image

Jeco Sergej ima 16 mjeseci, a marka cipelica je neka 'Grazia'(kupila u našem jednom baby butiku)...to su mu prve prave zimske cipelice.a prošlog ljeta je imao one nehodajuće neke fora radi ukrasa više služe na nogamauser posted image user posted image user posted image sada kontamo kakve patikice nači(nike,ili adidas,ili puma)pa vidjeću koji će mu broj pasati,ali inače ima malu nogicu i usku

< Poruku je uredio bebać -- 26.3.2009 12:41:10 >

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

18.05.2010, 12:47

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Daca88

Posto nisam nasla nista o broju cipela pisacu ovde...
Zelim da kupim patikice za bebu,i cipelice sa krznom iznutra za zimu,pronasla sam ono sto hocu i sto mi se svidja,a neznam koji broj treba za bebicu.Naravno,oblacicu tek na zimu,kad izlazili napolje,kad ga gurala u kolicima.
Znaci koji broj patika/cipela nose bebice od 4-5 meseci,toliko ce moj imati tamo novembar-decembar mesec kad planiram da pocnem za napolje da mu oblacim nesto na nogice.

clock-img

18.05.2010, 12:49

clock-img

Anoniman

Ne postoji standard koliku nogu imaju bebe od 4,5 meseca. Individualno je. 

clock-img

18.05.2010, 12:52

clock-img

Daca88

pencil-img

1528

user posted image
Zakljucila sam iz ovoga da necu sada da kupujem cipelice i patikice za kasnije,jer nemam pojma koliku ce on nogicu imati sa 4-5 meseci,izrazeno u cm...tako da neznam koji mi br,trebauser posted image
Kupicemo kad dodje vreme.

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

clock-img

18.05.2010, 12:53

clock-img

Anoniman

Naravno. user posted image

clock-img

18.05.2010, 13:15

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Našla sam ovo na rr.ba:

duzina noge (cm)           Broj cipela
9,7                                  16
10,3                                17
11,0                                18
11,6                                19
12,3                                20
13,0                                21
13,6                                22
14,3                                23

15,0                                24
15,6                                25

Prema ovoj tabeli Monikina nogica je 15 sm, a to znaci broj 24 koji momentalno nosi, patikice za napolje, a ortopeddske cipele koje su pravljenje po meri su joj 22,5.Razlika je velika.
Jedino me brine sto Monika za njen uzrast mislim da ima veliku nogicu, a ima 19 meseci.user posted image
Recitemi jel stvarno mislite da moja mala ima velike neogice ili samo ja umisljam?

clock-img

21.05.2010, 09:16

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Super mama ne znam zašto se brineš, moj sin 3,5 god. sad nosi 28 znači to je neka razlika od 2 godine i 4 broja, to je sasvim normalno.
E sad to nije nikakvo mjerilo samo primjer jer i vršnjaci nose različite brojeve i ne treba ih porediti.
Ima još nešto što sam ja primijetila, moja rodica koja živi u Austriji ima curicu vršnjakinju sa mojim sinom i ja njoj svake sezone kupujem ciciban obuću kao i svom i šaljem, jer to tamo nema a mala je imala nekih problema i mora da nosi obuću sa ortopedskim uloškom.
O čemu se radi, jedno vrijeme sam im kupovala iste brojeve da bi se kod nje u zadnjem periodu desio mali zastoj u rastu noge, ona sad nosi 25 a moj sin 28, znači i to se dešava u nekom perioduuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

21.05.2010, 09:36

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Joj hvalati Lu, ali stvarno sam pomislila da Monika nosi veci broj nego sto ostala deca u njenom uzrastu.
Evo mali od devera ima 3 godine pa nosi cipelice, broj 24 a mi imamo samo 19 meseci.
Ipak sto kazes sve je to individualno.Hvala ti.

clock-img

21.05.2010, 09:39

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Super mama ne znam zašto se brineš, moj sin 3,5 god. sad nosi 28 znači to je neka razlika od 2 godine i 4 broja, to je sasvim normalno.
E sad to nije nikakvo mjerilo samo primjer jer i vršnjaci nose različite brojeve i ne treba ih porediti.

Luka ima 3 god i 10 meseci  i nosi 24. user posted image

clock-img

21.05.2010, 09:44

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Eto i ovaj trogodišnjak kod SM nosi 24, ja toliko prostudirala, što kažu babe kod nas
a ispade sad da Roko ima preveliku noguuser posted image

clock-img

21.05.2010, 09:44

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Šalim seuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 21.5.2010 9:45:19 >

clock-img

17.08.2010, 12:13

clock-img

Jele

pencil-img

1863

Od tih ''''za puzanje'''' ima tako slatkih, meni su ove Tevine preslatke... Ali ne mogu ovde da ih nađem...

user posted image

Inače, ja sam te mekane cipelice kupila Urošu u Modene u onoj dečijoj radnji, znam da ima po veličinama S, M, L valjda, pa na njima onda piše da je S od toliko do toliko meseci, itd. Uglavnom, mislim da je Chinese proizvodnja, malo su deblje i na sniženju su bile oko 750 din, a puna cena ime je bila oko 1300 din.

clock-img

26.08.2010, 13:05

clock-img

Jele

pencil-img

1863

Izvor: Bebac.com

user posted image Vesti

user posted image

Cipelice po meri za zdrava stopala

09:50 26.08.2010. / Izvor: Blic

user posted image
Više od 40 odsto pregledane dece nosilo je prevelike cipelice
user posted image Prevelike cipele, ne samo da defomišu, već i proširuju dečje stopalo

„U istraživanju je učestvovalo više od 20.000 dece i rezultat nas je sve iznenadio. Kod dece se poslednjih godina jasno pokazao trend proširenja stopala u proseku od jedan do dva milimetra u poređenju s podacima iz 1996. godine“, rekao je Frank Mejer, direktor Instituta za sportsku medicinu na Univerzitetu Potsdam iz Kelna.

Zašto dolazi do širenja stopala kod dece, naučnici još uvek nisu do kraja razjasnili, ali Frenk Mejer isključuje veću gojaznost kod dece kao razlog jer je i taj podatak uzet u obzir tokom istraživanja.

Ipak, istraživanje je pokazalo zanimljive rezultate: više od 40 odsto pregledane dece nosilo je prevelike cipelice.

Razlog zašto roditelji kupuju preveliku obuću deci verovatno je štednja jer se smatra da je deca ionako vrlo brzo prerastu.

Ipak, da li se dugoročno takva štednja isplati ako je poznata činjenica da su kosti stopala mališana vrlo gipke i mekane, pa se u neodgovarajućoj obući lako deformišu. Dodatan problem je i taj što se deca, noseći neodgovarajuću obuću, često ne žale na nelagodnost ili bol ni kad su im cipele male, ali ni kad su im prevelike. A jedne i druge mogu da deformišu stopalo. Prema ovom istraživanju, u slučaju prevelikih cipelica stopalima nedostaje dovoljno čvrst oslonac, pa se proširuju ne bi li kontakt s podlogom bio što bolji.

clock-img

02.04.2011, 17:36

clock-img

bebać

pencil-img

2235

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Našla sam ovo na rr.ba:

Sad vidjoh ovo,i kad je moje dijete upitanju ovo je potpuno tačno...

Dužina Sergejeve nogice 14,5(na čarapice one termo) a nosi 22-23...user posted image

sad sam mirnija....uvijek se iznova i iznova izčudjavam kako ima malenu nogicu

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

02.04.2011, 18:11

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

To je to od prilike,mada medju proizvodjaca ima razlika u kalupu za ceo broj.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

09.05.2012, 12:54

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Našla sam ovo na rr.ba:

Prema ovoj tabeli Monikina nogica je 15 sm, a to znaci broj 24 koji momentalno nosi, patikice za napolje, a ortopeddske cipele koje su pravljenje po meri su joj 22,5.Razlika je velika.
Jedino me brine sto Monika za njen uzrast mislim da ima veliku nogicu, a ima 19 meseci.user posted image
Recitemi jel stvarno mislite da moja mala ima velike neogice ili samo ja umisljam?

Treba da se uzme metar i izmeri noga a ne na osnovu cipela koje se nose jer cipele mogu da budu taman ne samo zbog duzine vec i debljine noge.

Moja je tu negde - 17 meseci

clock-img

10.09.2014, 22:17

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Kaci je hvala Bogu vise od godinu dana noga stagnirala. Sad smo uzeli obucu 28 s tim da joj je jos to veliko.
Kolja je sad sa skoro 2 i po godine na broju 24 (isto veci broj). A Cuca je na broju 17.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

10.09.2014, 22:59

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

Tina ima 4 god i 9 meseci i nosi cipelice broj 27

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

11.09.2014, 00:59

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

3g9m od proizvodjaca do proizvodjaca, jer imamo od vrsteuser posted image br varira 26-28, veci je problem sirina stopala nego duzinauser posted image

clock-img

11.09.2014, 01:26

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

Jao, Klarita, potpuno te raumem... Nama nije problem ni duzina, ni širina, već ris-ne moze nogica da udje u svaki model, uglavnom može isključivo u modele sa čičkom

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

11.09.2014, 01:44

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: Žapkić

Jao, Klarita, potpuno te raumem... Nama nije problem ni duzina, ni širina, već ris-ne moze nogica da udje u svaki model, uglavnom može isključivo u modele sa čičkom

Mi isto imamo problem sa risom i bas zato mislim da su nam idealne cipelice upravo ove sa pertlama. Izes ga dugo traje obuvanje al mozda ce ranije nauciti da pertla

clock-img

11.09.2014, 06:40

clock-img

mali_mis

pencil-img

5129

Mi smo na 22. Ali ima visok ris, tako da kao i Žaplić i Ljisa ne mozemo u svaku cipelu user posted image

clock-img

11.09.2014, 07:47

clock-img

big mum

pencil-img

1690

Strahinja nosi 25 a Sofi 30.Oboje imaju finu nogicu i lijepo stanu u svaki model.
Nikad se nisam vodila ovim mjerama i kupovala djeci napamet obuću pa vraćala ,mjenjala što žene rade.Odvedem dijete probam cipelu i kupim.

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

clock-img

11.09.2014, 07:51

clock-img

branki*

pencil-img

20828

boza ima nesto manje stopalo,bar uporedjujuci sa decom po forumu,nosi 25 sad i nije mu knap,nego komotna.uvek ga vodim da proba pre nego mu kupim.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.09.2014, 07:53

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Tara 29 a Hana 25 ,bas sam im kupila za vrtic obucu stim da sam uzela da su im malo komotnije da moze mali prstic da udje jer ide zima.

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 11.9.2014 7:54:02 >

Poslednji tekstovi

article-img