ukljucujem se malo kasno na ovu temu,ali mislim da to nije problem.Prvo da kazem da mi je jako zao kroz sta prolazis cvijetak,jer i sama sam majka jednog divnog djecaka od 3g.Trudnocu mi je vodila dr Topic ,a na kraju sam se prebacila na Paprikovac,i uzasno sam se pokajala,jer sam skontala da su gore medjuljudski odnosi jako poremeceni.To su kolege koje bukvalno pljuju jedan na drugoga,a sve to rade hinjski,iza ledja.Ovo pricam zato sto si rekla da su ti gore rekli da se MORALO na UZV vidjeti Down sindrom i srcane mane sto nije tacno.UZV nije svemoguc nazalost,ne vidi Down-a,jer da je drugacije to se ne bi desavalo nigdje.U svjetu se ne bi radjala djeca sa tim sindromom.To sto su ti rekli da se to MORALO vidjeti,lazu.Za tako nesto je kompetentna amniocenteza,a ni ona nije 100% tacna.Jedna dr sa paprikovca je radila amniocentezu,i rezultat je dosao uredan,da bi kad je rodila,uspostavilo se da djete ima Down-a.Nista u zivotu nije 100%sigurno cvijetak,i ti si tog svjesna.Samo mi je zao sto postoje takvi ljudi koji izmisljaju bljuvotine zbog ljubomore,jer dr Topic je jedna divna osoba,i veliki strucnjak,u to ne sumnjajte.Da joj je ista bilo sumnjivo,ona bi vam to sigurno rekla,uvjerena sam.Strasno je to sto kolege koji su svjesni svega tog,izmisljaju takve nebuloze popu tog da se Down vidi putem UZV,4D tehnikom,strasno,ali -poslije bitke smo svi generali-Ovim putem sam samo htjela da kazem da ne pljujete ,pije svega jednog divnog coveka,potom i velikog strucnjaka kao sto je dr Jordanka Topic,jer za to zaista nema razloga.