Ni slucajno kod dr. Topic...Danas sam napokon skupila hrabrosti da nekdje kucnem kakav pakao sam prosla i prolazim zbog nje...Samo cu copy\paste sa drugog foruma, da ne kuckam ponovo...pa ko voli, nek izvoli, ja vise nikad!!!
Evo zasto...
Zato sto sam ja cijeli zivot isla kod nje, klela se u tu zenu...
Onda mi je ona vodila trudnocu, devet mjeseci me derala svaki mjesec za ultrazvuk, dabl, tripl testove, kojekakve silne analize krvi i svega ostalog, i cijelu trudnocu sve navodno u redu...Kad sam se porodila, rekli su mi da mi dijete ima ogromnu srcanu manu koja se morala vidjeti na ultrazvuku, i pitali me kako to da mi nisu savjetovali da prekinem trudnocu, jer su to toliko ozbiljne stvari da dijete tesko da ce moci dugo da pozivi i bolje je u takvim slucajevima da se uradi kiretaza.Ja sam se izgubila, jer mi zena ni u jednom trenutku nije pomenula da nesto nije kako treba, a srce bi se trebalo valjda detaljno kontrolisati.Zamislite samo moj sok kad sam koji dan nakon poroda to cula!!!I osim toga dijete ima Down sindrom, i to se takodje moze u dosta slucajeva vidjeti na ultrazvuku, ona je meni radila 4D, na kome se vec u trecem mjesecu taj problem moze dijagnostifikovati mjerenjem nuhalnog nabora, kao i kracim dugim kostima i nepostojanjem nosne kosti. Tako da sam ja ostala u soku kad sam cula sve dijagnoze, jos mi dr. ponavlja kako se to MORALO vidjeti na ultrazvuku i ne moze da vjeruje da mi niko nista nije rekao.Ponavljam, svaki mjesec sam radila UZV.Drugo, moja majka je nazvala da joj javi da ima nekih problema (posto sam godinama isla kod nje, zena im moj br. memorisan, hiljadu puta smo se cule), i da nakon svega ne bude u stanju kao covjek ni da nazove, da pita kako sam...nista.
Ja znam da vise nista ne mogu da promjenim, moje dijete je bolesno, i pitanje koliko ce daleko dogurati sa svim problemima koje ima, ali ne zelim da se ikad ikaome vise desi nesto slicno zbog necije nebrige i nesposobnosti da svoj posao obavlja kako treba, znam kroz kakav pakao sam prosla i jos prolazim, i zato preporucujem svima da se klone doticne dr.
Jos sam kasnije malo ceprkala, i jedna sestra na paprikovcu, koja je komsinica moje kolegice s posla kaze da je od 10 beba koje imaju neke probleme, najmanje 7-8 majki bilo njeni pacijenti, kosa mi se dize na glavi kad procitam rijeci hvale koje ljudi pisu, i samo pomislim kako je sve moglo da bude drugacije, da sam mogla normalno da zivim i uzivam u majcinstvu, a sada imam samo svakodnevnu strepnju kako ce dan da zavrsi...
Problem je sto vecina ljudi kojima se ovako nesto desi potone u svoj bol i nema uopste snage ni volje da bilo sta napise...I ja dugo svrljam po forumima, tek sam se sada odlucila i skupila snage da nesto kazem...te stvari kad se dese toliko bole, da covjek prosto ne razmislja da svoje iskustvo podijeli sa nekim...
Eto, svako ima pravo na izbor, ja samo pisem svoje iskustvo...