IZVORNA PORUKA: zela
Elem,nas interesuje par stvari,kao prvo iako ja jos uvjek imam Bosanski pasos da li ja imam prava da se prijavim opet tamo (s obzirom da cemo tamo zivjeti godinu dana) i dobijem neki popust ili cu morati placati punu cijenu porodjaja i lezanja u bolnici?
Da li neko zna koliko kosta bolnica i porodjaj?
Takode da li ima neke sanse da muz moze da ide u porodajnu sa zenom? Moj muz se ne slaze sa idejom da on luta po gradu ili sta ja vec zna dok se ja poradam i neko drugi nam sjece pupcanu vrpicu.
Takode s obzirom da je on stranac i da neprica nas jezik (ne puno ) da li postoji sansa dobiti sobu na samo gdje on moze da bude sa mnom i bebom po citav dan?
Da li u BL ima Epiduralna?
Da li ima i kako se moze uclaniti u antenatalne (priporodjajni) casove ?
- Za prvo pitanje nazovi Fond zdravstvenog osiguranja, ispričaj svoju priču, pa vidi..
051 216 586 (ovo je broj u Banja Luci)
- Ne znam cene porođaja, ali imaš link Kliničkog centra sa brojevima telefona.
- U porođajnu salu ne može da uđe muž. Moglo je nekih 10 dana prošle godine, ali su se počeli onesvešćivati, pa su babice njima pružale pomoć više nego porodilji.
- Nema soba za stranca, ni za neznanca, ni za znanca. Tu si 3 dana ukoliko ideš na prirodni porođaj, a on za to vreme može biti u hotelu.
- Epiduralnu sama možeš kupiti ampulu i zakazati sa nekim anestaziologom da on to odradi, naravno interni dogovor, ali kao praksa na Paprikovcu - NE!
- Za zadnje pitanje, postoji Škola za trudnice u BL, vodi je fizijatar u saradnji sa ginekologom. Ja sam išla, ako ti trebaju dodatne informacije, pošalji mi pp.