Ne znam gde bih mogla da napisem svoje iskustvo a da ne otvaram novu temu, pa rekoh ajde ovde, nekako mi je geografski najblize
porodila sam se u Prnjavoru pre skoro pet meseci, o porodjaju ne bih sada da pisem (sve se molim da napisem pricu ali nikako da sednem) cele trudnoce mi dr nije ulivao poverenje, inace je on jedini u ovom "gradu" koji poradja i radi u dz, (ima jos jedna dr ali su mi za nju napricali da nije bas dobra, a njega su mi nahvalili i ja rekoh ajd kod njega)...
Posle porodjaja sam imala problema sa -nisam tada ni ja znala cime, na mestu gde je kraj sava (na samom ulazu u ) otisla na redovnu kontrolu kod dr i rekla da me boli, da mi je jednom kada sam blago stisla taj deo izasao gnoj, odnose ne mogu da imam jer boli... on je rekao: to ti je mozda urasla dlaka, mazi pantenolom ili nekom kremom protiv strija nisam imala mira otisla kod drugog dr, izvadjen mi je konac od skoro 4cm sa tri cvorica.
Odem ja pre dva dana kod cika dr koji me poradjao, usivao i skidao konce da mu ispricam sta mi se desilo. I pokazem mu nalaz njegov gde pise da je sve u redu i nalaz drugog dr gde pise da mi je izvadjen konac laserskim putem, (a mogu da kazem da je i to malo bolelo, kada ga je vadio zgog tih cvorica), ovaj u cudu dr. Pa sta je ovo, kako to... itd. Objasnim mu ja lepo sta je i on je prvo probao da me ubedi da mi je taj drugi dr izvadio onaj unutrasnji konac koji se sam raspada na sta sam mu rekla da je i on dr i da zna koji konac kako izgleda. Rekla sam mu da saslusa pacijenta, kada mu neko kaze da boli, znaci da ga boli, i da zena najbolje poznaje svoje telo.
Da ne duzim sada, izmedju ostalog sam mu napomenula i da nisam bila zadovoljna njime kroz trudnocu i navela: vadjenje krvi koje je radjeno pet meseci pred porodjaj a on ce meni pa krv se vadi dva puta sem ako ne postoje razlozi za vise, doktore: samo jednom ste mi dali uput, rekla sam mu da sam na svoju ruku radila analize krvi i da je sve bilo u redu da on nije ni znao za to, navela sam ctg koji mi je radjen jednom samo kada sam usla u deveti a porodila sam se u 42.nedelji-e, pa to ste dobili gratis, jer mi nismo ambulanta i kod nas se radi ctg tek kada te prime na porodjaj, maksimalan broj dana ostanka u porodilistu je tri, jer nemaju uslova , zatim sam navela da mi nije radio cervikali i vaginalni pred porodjaj, da mi je beba navukla infekciju i sada ima cistu na oku koja ne moze da se odstranjuje sada-e, i to mi ne radimo, nismo ambulanta to se ovde ne radi , nikakve analize meni nisu radjene tokom cele trudnoce (ili sta mi je vec rekao, bolnica.. ne znam ni ja, jer mi je pritisak tada bio 300/200 pa nisam ni zapamtila detalje). Ono sto mene zanima je: kako ovde moze uopste da postoji porodiliste kada nema osnovnih uslova za isto, bar po meni ne postoje uslovi! A da pomenem da me porodio bukvalno na silu, nisam bila ni dva prsta otvorena, kontrakcije nisam imala.. prikljucio me na indukciju, otvarao rucno na svakih pola sata, sat i izgurao bebu iz mene.
Ne znam ni sta sam vise iskucala, nadam se da cete uspeti da shvatite sustinu!