Evo i mene, nakon duzeg vremena, a posto me Eugenic prozvala evo ti iskustveno najsvjezije informacije
sto se tice radaone ja nisam imala problema jer je moja doktorica bila uz mene, nemoj zaboraiti kad udes u radaonu traziti gazicu sa vodom i zavisno koliko dugo ti bude porodaj kad ti dosadi na jednom boku pitaj da se okrenes, jprema meni su babice bile ljubazne (ali i prvi put su bile 2005god) da li zbog toga sto je moja doktorica i njen muz koji je takode ginekolog bili tu ili ne, ali cak su same prilazile i pitale kako sam i da li osjetim pritisak. Iskreno ja sam kasno i dosla jer su mi kontrakcije vec bile na 3-5 min, a plodna voda otisla na parkingu paprikovca. e da zaboravih reci da ne trebas nositi papuce ni spavacicu jer to dobijes odmah u prijemnoj, ali ponesi obavezno da imas rezervnu spavacicu i takode paket ulozaka jer ce ti traziti odmah u radaoni i stavi ih na vrh torbe kako bi sestri bilo lakse izvuci.
sto se tice cetvrtog sprata, budi spremna na visoke krevete koji su uzas za silaziti jer ti imas ranu i trebas spustiti nogu a ona nikako da dode do poda , cak kad sam ja odlazila dobili su nove duseke koji su visi od starih, ja nisam imala problema sa nedostatkom lijekova i svaki put kad sam zatrazila paracetamol i dobila sam pa makar to bilo i u 4h ujutro.
svaki dan dobijes paket ulozaka, gacice ne smijes nositi ali u apoteci biljana imas kupiti gacice za jednokratnu upotrebu koje su spas i samo pred vizitu skines, a poslije ponovo obuces. u sobi su po svije zene, posjete su od 16-17h, ali ti mogu donijeti tvoji sto ti treba i mimo posjete. malo su protiv toga da ti izlazis i primas posjete do 14h jer tad ima vise doktora tako da sestre pokusavaju to spijeciti.
mobilni mozes koristiti, mislim i laptop sa bezicnim internetom (pokusaj)
bebi su s tobom vecinu vremena, nisu kod tebe od 5 -8h, 15 - 18h, 22-24h, ujutro oko 6h te sesre bude i mjere ti temperaturu, tusiranje i priprema za vizitu. tople vode je bilo stalno, hrana ne znam kakva je posto su meni moji donosili, moj savjet ti je da ti tvoji donose i velike kolicine kompota od sljiva.
sestre su bile ljubazne i cak su meni i mojoj cimerki kuhale svoju kafu, mi pitale a one bez problemaskuhale i donijele,
klime nisu bile, ne znam da ih nisu postavili od decembra pa do sad
vise sam i zaboravila sta si sve pitala, hajde ako ti sta padne na pamet slobodno pitaj