cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka

clock-img

02.05.2012, 13:37

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Dobrodosla Nova mamice user posted image
Ja sam takodje cula da je i kod nas krenula ta praksa prisustva oceva , naravno uz gomiluuu dozvola.
ako saznas nesto konkretno , napisi nam ovde . user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

02.05.2012, 14:48

clock-img

Nova mamica

pencil-img

54

Moram se raspitati,jer mi je termin polovinom juna. Hvala na dobrodoslici....i,da....naravno da cu podeliti sa vama sve info koje dobijem.user posted image

clock-img

02.05.2012, 16:05

clock-img

mlada_mama

pencil-img

799

anajid hvala na odg ali necu raditi AC, tako sam odlucila sa mm jer je velik rizik za bebu i za dalju user posted image , meni su nalazi u redu, jedino je jedan ,,marker,, snizen ali kazu mi na genetskom gore da je to uglavnom statistika, ja cvrsto vjerujem da mi je beba ziva i zdrava, i necu da rizikujem zbog broja vise ili manje, pogotovo ne sa nasim doktorima, hvala u sv.slucaju :)

clock-img

02.05.2012, 17:08

clock-img

anajid

pencil-img

3545

Nova mamica dobro nam dosla,ima nas bas puno Banjalucanki sto mi je bas drago jako.Jednom da se nadjemo svi sa nasom sitnom decomuser posted image

Mlada mama,super,bas mi je drago,amniocenteza nije ni malo bezazlena.Ako nema indikacija bolje ne raditi.Bice to sve u redu!user posted image

clock-img

03.05.2012, 14:59

clock-img

Nova mamica

pencil-img

54

Anajid,hvala na dobrodoslici. I da znas da mi se svidja ta ideja da se nadjemo i upoznamo :)
Od silnih obaveza i svakodnevnih problema poceli smo da zapostavljamo medjuljudske odnose.

clock-img

04.05.2012, 11:40

clock-img

Nova mamica

pencil-img

54

Evo mene sa jos pitanja...naime zanima me sta treba poneti za bebu u porodiliste,i moram li to odmah ili mogu posle da mi donesu ? Kakve pelene,cuca,kakve kremice ... sta jos ?user posted image

clock-img

04.05.2012, 12:24

clock-img

mama1983

pencil-img

1

Pozdrav svim mamicama!

Iscitala sam sve vase postove i odlucila da vam se pridruzim. Ja sam u 19.nedelji i u oktobru me ocekuje susret sa nasim porodilistemuser posted image .

Nadam se da cemo se ovdje lijepo druziti i razmjenjivati sve brige,a i lijepe vijesti.

Toliko od mene za pocetak...

clock-img

04.05.2012, 16:17

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Paprikovac i meni ne gine...termin mi je negdje krajem septembra i trudim se da razmisljam pozitivno....mnogi kazu trazi vezu, trazi dr gore ali ja se jos uvijek drzim drzavnog a gore sta me doceka. Misljenja sam da sta te doceka tako ce ti i biti...nista bolje nista gore...nadam se da ce zenice koje su se poradjale gore da detaljno opisu svoja iskustva.

Sretno onima kojima se priblizio termin...user posted image

clock-img

04.05.2012, 18:44

clock-img

Nova mamica

pencil-img

54

Ja sam dobila savet da idem privatno kod dok. Lazica u Dea Medic,jer on radi i na Paprikovcu. Poslusala sam savet,on mi vodi celu trudnocu i za sada sam zadovoljna. Kazu da na porodu sestre i babica paze na njegove pacijente posebno. A,isla sam i gore da radim amnisur test,i samo sam rekla da sam njegov pacijent,iako njega tada nije bilo gore bili su iznenadjujuce dobri i pazljivi prema meni... Tako da se,iskreno nadam da cu tako proci i na porodu. Ne trazim ja da neko igra oko mene,samo neka mi pomognu i ne budu grubi i bezobrazni,ja cu biti zadovoljna. Eto,za nekih mesec dana sam gore,pa cu vam javiti kako prodjoh user posted image
Hoce li mi neko reci sta treba za bebu da ponesem,ili spremim da mi donesu ?

clock-img

07.05.2012, 12:58

clock-img

mlada_mama

pencil-img

799

Citam vase komentare sto se Paprikovca tice, malo mi je smesno to sve, da ja kao normalan gradjanin ovog grada i drzave treba da dajem neke silne pare (pica, cokolade...) i da 9meseci dajem za preglede i UZV da bi mi gore neko rekao ,,zdravo,, kulturno i sa osmjehom a ne bio drzak, mislim stvarno... dokle smo dosli? Ljudi moji radi se o trudnicama, koje bi pogotovo u ovoj RS trebale biti zasticene kao beli medvedi... Pricaju se price ovakve, onakve o doktorima gore i primaju i davanju mita, pa mi smo ih na to naucili, i sad je to pod normalno. Ja idem na polukliniku kod svoje doktorice ginekologa da mi vodi trudnocu, fino se narucim, cekam 10minuta i sve obavim za 0KM, nema potrebe da idem kod privatnika, tako cu fino 30.10 da se uputim na paprikovac bez jedne marke i bez jedne veze, biti normalna u skladu sa situacijom user posted image i uraditi sve da ja i user posted image sto pre dodjemo kuci, i garantujem vam svima da necu imati losa iskustva. Normalna trudnica koja nije razmazena i koja zna zasto je dosla gore, slusace babice i dpktore jer ipak oni znaju vise. Hvala

clock-img

07.05.2012, 13:37

clock-img

Nova mamica

pencil-img

54

Hahahahhaha,da....istina je sve sto si ti napisala,ali treba biti realan,za svoje dobro jednostavno si primoran da ides ovim putem. Ja sam isla i na Paprikovac na neke testove,i to sto sam gore videla strasno je. Nema toga novca koji ne bih dala da sa mojom bebom bude sve ok. Nisam razmazena,ali stvari u nasoj drzavi,na zalosta,tako stoje. U ovom slucaju,cilj opravdava sredstva ! user posted image

clock-img

07.05.2012, 13:42

clock-img

mlada_mama

pencil-img

799

Da, ali nije posteno, neka zena koja nema, jednostavno nema para da podmiti i da gura na sve strane isto mora na paprikovac da donese svoju bebu na svjet, ja ne kazem da nemam i da ne bi dala da je frka, al ne treba da se daje i da se gura, znam 100 zena koje su normalno otisle gore (i cak kruze price da ako su kod privatnika vodile trudnocu da su gore drugaciji prema njima, mislim na losiji odnos). Ja ne kazem, ako imas, i ako mislis da je potrebno da podmitis da su prema tebi ok, ti daj, ali ja licno, bez razloga ne bi sigurno.

clock-img

07.05.2012, 15:04

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

IZVORNA PORUKA: Nova mamica

Evo mene sa jos pitanja...naime zanima me sta treba poneti za bebu u porodiliste,i moram li to odmah ili mogu posle da mi donesu ? Kakve pelene,cuca,kakve kremice ... sta jos ?user posted image

nosis samo sta ti treba za porodjaj, sve ostalo mogu i tvoji da ti ponesu kasnije. treba ti pakovanje pampers br.1, ulosci oni sa mrezicom, sto se u apoteci kupuju (ima i po marketima, al ja to u apoteci kupujem), papuce, spavacica, bade-mantil za pod glavu na porodjaju user posted image licna higijena..

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

07.05.2012, 15:05

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

IZVORNA PORUKA: little_one

Paprikovac i meni ne gine...termin mi je negdje krajem septembra i trudim se da razmisljam pozitivno....mnogi kazu trazi vezu, trazi dr gore ali ja se jos uvijek drzim drzavnog a gore sta me doceka. Misljenja sam da sta te doceka tako ce ti i biti...nista bolje nista gore...nadam se da ce zenice koje su se poradjale gore da detaljno opisu svoja iskustva.

Sretno onima kojima se priblizio termin...user posted image

ja sam opisala i bolje da me ne pitas previse user posted image ma postrojices ti njih, super ces proci, ne brinem se ja za tebe!user posted image user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

07.05.2012, 15:07

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

IZVORNA PORUKA: Nova mamica

Ja sam dobila savet da idem privatno kod dok. Lazica u Dea Medic,jer on radi i na Paprikovcu. Poslusala sam savet,on mi vodi celu trudnocu i za sada sam zadovoljna. Kazu da na porodu sestre i babica paze na njegove pacijente posebno. A,isla sam i gore da radim amnisur test,i samo sam rekla da sam njegov pacijent,iako njega tada nije bilo gore bili su iznenadjujuce dobri i pazljivi prema meni... Tako da se,iskreno nadam da cu tako proci i na porodu. Ne trazim ja da neko igra oko mene,samo neka mi pomognu i ne budu grubi i bezobrazni,ja cu biti zadovoljna. Eto,za nekih mesec dana sam gore,pa cu vam javiti kako prodjoh user posted image
Hoce li mi neko reci sta treba za bebu da ponesem,ili spremim da mi donesu ?

to se, mila moja, gore placa user posted image ja sam cula samo iskustva njegovih pacijenata koje se poradjaju na carski, stvarno su carska, ali je i tarifa takva user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

07.05.2012, 15:14

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

IZVORNA PORUKA: mlada_mama

Citam vase komentare sto se Paprikovca tice, malo mi je smesno to sve, da ja kao normalan gradjanin ovog grada i drzave treba da dajem neke silne pare (pica, cokolade...) i da 9meseci dajem za preglede i UZV da bi mi gore neko rekao ,,zdravo,, kulturno i sa osmjehom a ne bio drzak, mislim stvarno... dokle smo dosli? Ljudi moji radi se o trudnicama, koje bi pogotovo u ovoj RS trebale biti zasticene kao beli medvedi... Pricaju se price ovakve, onakve o doktorima gore i primaju i davanju mita, pa mi smo ih na to naucili, i sad je to pod normalno. Ja idem na polukliniku kod svoje doktorice ginekologa da mi vodi trudnocu, fino se narucim, cekam 10minuta i sve obavim za 0KM, nema potrebe da idem kod privatnika, tako cu fino 30.10 da se uputim na paprikovac bez jedne marke i bez jedne veze, biti normalna u skladu sa situacijom user posted image i uraditi sve da ja i user posted image sto pre dodjemo kuci, i garantujem vam svima da necu imati losa iskustva. Normalna trudnica koja nije razmazena i koja zna zasto je dosla gore, slusace babice i dpktore jer ipak oni znaju vise. Hvala

ljubavi, potpuno se slazem i nikad nisam i ne bih dala mito. ali trudnoca nije bolest i dok je sve u redu, naravno da svi imamo takav stav. ali ne daj boze da se nesto iskomplikuje, ljudi kad je dete u pitanju daju kucu, a ne petsto maraka. ni ja to ne razumem, ja sam galamdzija, ja pretim medijima, policijom i sudom, insistiram da pozovu nacelnika i sl. pa popuste, ali ovo nije uopste popularno, ljudi se boje skandala, prepricavanja, osveta, naravno i korumpiranog sudstva i policije.. ali ipak mislim da je bolje, nego gurati pare ako vec primaju platu za to. znas li kako je kad treba da zakazes hitnu operaciju, a oni ti kazu da imaju termin tek nakon 8-9 meseci? ispraxani su oni, znaju gde najvise boli..

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

07.05.2012, 15:19

clock-img

mlada_mama

pencil-img

799

Naravno da ako je frka daje se sve ne pita se za cjenu, to sam vec gore napisala, ali ne volim kada se gore ide normalno i radi neke preventive (da budu ljubazni, da te paze, maze) dajes pare ili povlacis veze, jer po meni je to razmazeno, oni dnevno porode x zena i sve su im iste dok ne gurnes, budes normalna, istrpis malo sve, i za 3 dana paprikovac ti nije ni na kraj pameti, a sve vise zena ide gore sa kontom da su one u pravu i da babice i doktori pojma nemaju, slusas ih to malo vremena, radis kako oni kazu i gotovo, vise cjene to.

clock-img

07.05.2012, 15:25

clock-img

anajid

pencil-img

3545

IZVORNA PORUKA: mlada_mama

Mlada mama ja sam se ovako zaputila kao sto ti planirasuser posted image .

LJudi ne treba ni preterivati,uslovi nisu idealni,porodili su me kao i svaku drugu zenu,sve je bilo u redu,vodila sam trudnocu u Domu zdravlja.Uglavnom sve je dobro dok sve ide OK,ali ako ne daj boze podje nesto po zlu,e toga se svi plasimo.

Vazno je samo misliti pozitivno,biti sa njima ljubazan i OK i mislim da ce sve biti u redu.user posted image

clock-img

07.05.2012, 15:26

clock-img

lenox

pencil-img

37

drage moje user posted image ,
ja cu za koji dan gore,pa cu vam reci sve kako i sta...
samo da kazem da se slazem sa mladom mamom,jedno je kada ti nekoga pocastis a drugo je kada te neko uslovljava nekakvim ciframa...

moram da kazem da sam u poslednje vrijeme cula da su bolje prosle user posted image koje gore nisu imala nikakve veze nego one sto su ih vodili ljekari koji rade gore...

ja vodim trudnocu privatno zato sto tog dr obozavam i da ne znam gdje da radi ja bih isla njemu,on je radio gore ali vise ne radi..
i rekla sam sebi da kada dodje taj momenat idem najnormalnije gore i bice sve u redu,i sve su mi drugarice rekle da slusam sta mi kazu babice i da ce biti sve u redu pa nisu ni oni ludi da se igraju zivotima majki i beba...

pozzz vas puno i zelim dobrodoslicu novimuser posted image

ne dajte se zbuniti,pa kako su nase majke radjale nekada,moja je oba puta otisla bez ikakvih veza i vezica....

clock-img

07.05.2012, 15:27

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

to stoji, samo ti puno znaci kad ti se u deset sati poradjanja na onom stolu neko bar jednom u pola sata pojavi i obrati ti se prijatnim tonom. ja sam se gore i poradjala, i operisana sam 4 puta i mogu doktorat o svakom od njih da napisem. strucnost na stranu, sad to nije tema, ali ljubaznost nije nesto sto kosta coveka, nije tesko ljudksi mu saopstiti sta mu se desava i sta ce mu se desiti, pobogu, pa ljudi se boje, ljudski je razgovarati sa njima normalno. ne daj boze da si romkinja, da znas kako se prema njima odnose, i to ne samo ovde, nego na celom ovom nasem ovakvom balkanu. pitaj nekog iz inostranstva kakav tretman i kakav odnos imaju pacijenti tamo, pa ce ti biti zao, ako ne ljudi koji izadju pa zaborave, a onda bar ljudi koji tamo i na takav nacin umru. ja ih se bojim. iskreno. svih njih, zajedno. i ne zelim tako da umrem jednom, kao pas. niti da moje dete sutra nesto boli, a da ga sikaniraju i deru se na njega, jer im je mala plata. svakog dana, samo zbog njih, razmisljam gde da pobegnem odavde.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

07.05.2012, 15:34

clock-img

mlada_mama

pencil-img

799

anajid pa ne mozes drugacije, nemam ja para za bacanje niti za davanje doktorima, svaka njima cast, i oni rade za ,,male,, pare i u nikakvim uslovima, al takva nam je ova drzava user posted image , tako nam je svima.
lenox svu srecu ti zelim gore i da i ti i bebac budete zivi i zdravi i da dodjete kuci brzo user posted image
jelena opet ti kazem da sve to stoji, ali ljubaznost i ljubav prema ljudima im je u opisu posla, nije ni njima lako, ali ako ih mi naviknemo na mito oni to ocekuju kao normalnu stvar, svaka cast svakoj zeni koja potrosi pare na to bez razloga, a da moras pogurati kad je frka e to je tek prica, ali sve je to kod nas tako i bice dok se ne dignemo svi.

clock-img

07.05.2012, 15:38

clock-img

anajid

pencil-img

3545

Mlada mama sve se slazem sa tobom,i mene je to proganjalo pred odlazak gore.Poenta svega je,samo saradjuj sa njima,budi ljubazna i nece biti problema.Sa mnom u sobi je bila cura koja je imala poseban tretman(verovatno dala mito) i to me je na momenat jako zaboljelo,osetila sam se tako jadno,msm i ja sam rodila bebu,i meni je i ovo i ono.A onda sam shvatila da sam jos malo tu i da idem svojoj kuci,to je samo usputna stanica.Eto zelim nama svima da sve dobro prodje i da sreca bude na nasoj straniuser posted image

clock-img

07.05.2012, 15:42

clock-img

mlada_mama

pencil-img

799

IZVORNA PORUKA: anajid

Poenta svega je,samo saradjuj sa njima,budi ljubazna i nece biti problema.user posted image

moja kuma se porodila krajem januara, beba 4.080kg, 56cm, svaka joj cast user posted image 12 sati je lezala dole jer ju je neki blentavi doktor spustio a bila otvorena 1.5cm user posted image uglavnom, cura je trpila dok je mogla, obilazili su je svaka 2 sata da vide jel napreduje sa otvaranjem, i ona im je tek nakon 12 sati rekla: e ja nmg vise, odma me poradjajte, i na 1,2,3 izasla je Una, bez i jedne ruzne rijeci sa obe strane, slusala ih je i rodila veliku bebu bez jednog konca, babice su rekle da je jedna od rijetkih kulturnih i poslusnih trudnica user posted image

clock-img

07.05.2012, 15:46

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

ne znam, ja nisam davala i znam kako sam prolazila. srecom, zahvaljujuci nekim ljudima koji "ne daj boze da ti ztrebaju", bejah operisana svaki put na vreme i preziveh, a nagledala sam se i mucenica koje nemaju, i sto ti kazes, razmazenih kji tutkaju za dzabe. prica mi drugarica koja zivi u becu da smo i austrijske doktore vec pokvarili, i da u becu vec radi mito, cim cuju srpski, ne stide se da uzmu novac. sasvim si u pravu, krivi su ljudi koji im daju, ali oni nece prestati, sta god mi ovde pricale. prestace jedino kad ih pocnu udarati po dzepu, i zatvarati, i ove koji daju, i ove koji primaju - kao sto u zakonu i stoji, posto je to jedini nacin da ovdasnjeg coveka dozoves pameti..

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

07.05.2012, 15:46

clock-img

anajid

pencil-img

3545

I mene su nahvalile,jer ih nisam ni jednom zvala.Sta cu ih zvati,boli pa boli,stisla zube,trpila.Celu noc sam lezala,sestra me dva-tri puta obisla i to je to.Ujutro upadose u pola osam u radjaonu,iz drugog napona rodio se moj Andrija.A one svaka cast mama,ma javili se niste,pa fina,kulturna trudnica,bla,bla.Sve super proslo.