cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

[Obrisana poruka]

clock-img

20.09.2011, 08:52

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

28.10.2011, 03:40

clock-img

delioka

pencil-img

6

ne znam pripadam li ja na ovoj temi jer sam morala prekinuti trudnocu u 5.mjesecu zbog deformacije ploda...:(
ali bio je to pravi porodjaj pa mozda nekome i pomognem sa svojim iskustvom

moj doktor sa poliklinike me poslao na paprikovac jer je vidio tu deformaciju ali mi nije rekao o cemu se radi, samo da odem dr jovanicu (tadasnjem nacelniku) jer imaju bolji uz pa ce bolje vidjeti to na sta on sumnja.
otisla sam isti dan, primio me dr savic (sadasnji nacelnik) jer jovanic nije bio tu. covjek mi jeste izasao u susret jjer me primio istog trena. pregled je trajao 15-20 min. a da on nije progovorio rijeci, onda su mi rekli da izadjem ispred i sacekam. on je izasao s mojim nalazima i rekao mi samo ovako: ovo je za prijem u bolnicu, radi se o deformaciji fetusa. pred prepunom cekaonom, bez ikakve najave. sok! onda sam otisla u prijemnu (nemam pojma ni kako) gdje me sacekao i rekao da se radi o deformaciji trbusnog zida, svi unutrasnji organi koji treba da su unutra su vani, opet bez imalo osjecanja. postupak je sljedeci, ako je genetski prekida se trudnoca, akoo nije nastavlja se i beba se operise odmah nakon porodjaja.
ostala sam lezati, nalaze je pogledao dr lazic koji je komsija mojim roditeljima i nije ni on bio nimalo raspolozen za detaljija objasnjenja niti bilo sta ljudsko. samo je rekao da ce biti izazvan porodjaj, da ne bi trebalo da ima vveze s narednom trudnocom i da je bebin kvalitet zivota u slucaju ostavljanja trudnoce jako upitan.
nakon toga su me pregledali i uzimali briseve itd. cecenovic (nije losa), ecim (jako gruba u svakom smislu), opet savic, popovic...
opet sam trazila neke veze, pregledao me i jovanic (jedan fini cikica koji me podsjeca na deda mraza), on je uradio amniocentezu (i kontrolu nakon 15 dana od porodjaja jer sam ga ja trazila iako sam se nacekala)
porodila me neka plava babica, onako mladja cini mi se, koja je bila stvarno ok
bili su tu i popovic i jos neka guska koji su pricali o utakmici (ipak je liga sampiona)
a da, kad su me spustili u salu, ostavili su me samu da cekam i otisli gledati tu utakmicu i rekli da vicem, mislila sam da me nece cuti koliko su pojacali tv, zvala sam kad sam krvarila malo i kad sam se upiskila a ta neka (kosa do ramena, tamnija, niza zena srednih godina-voljela bih da joj znam ime da je ocrnim ) ne znam je li dr ili sestra je onako prevrcuci ocima dolazila i rekla je: ovo ti jee prvi put, neces ti do kasnih nocnih sati..i otisla. a porodilla sam se nakon 5 min.
koga sam zaboravila... sestre.. pih, imala sam i tu vezu pa su bile ok, ali sam primjetila da nisu nesto s curom koja je imala slican problem i sutradan radjala. jedna je sestra bila posebno dobra, mjenjala mi uloske, svaki cas dolazila da vidi jesam ok, pustila moje da budu uz mene dok sam cekala porodjaj... nazalost ne mogu se sjetiiit imena jer sam se trudila da sve to zaboravim.
i da napomenem, ivic je jaaako dobar dr, vodio trudnoce mojoj sestri od ujaka, spasio joj prvu bebu, a cujem i od drugih sve najbolje o njemu.
sve mi se to desilo u maju, nadam se da cu nekom pomoci ako mozda nisam ocjenila strucnost?
pozdrav

Prolaze godine i zivot, jos za tebe palim svijece,
svakog dana boga molim da te vrati, ali nece...

clock-img

23.11.2011, 20:38

clock-img

Ljubicica225

pencil-img

23

Zanima me da li imate iskustvo sa dr Dunjic? Mene je par puta pregledala i cini mi se bas ljubazna i pristupacna. Jedino mi se cini jako mlada,pa ne znam koliko je strucna...

clock-img

25.11.2011, 22:50

clock-img

bilja_kov

pencil-img

2

Ćao cure! Pišem prvi put, ali čitam svešto pišete! I mene zanima da li neko ima iskustva sa dr Grahovcem. Ja sam sada krenula kod njega na folikulometriju. Inače ja sam već pet godina u braku, trudnoća mi se desila prvi put prošle godine i nažalost u devetnaestoj nedelji su mi morali uraditi prekid trudnoće zbog anomalije ploda. Strašno posle tolikog čekanja nešto tako strašno. Konačno sam opet odlučila preduzeti neke korake i promijeniti prvo dr. Čula sam da je dr Grahovac bio na specijalizaciji za sterilitet prošle godine, pa sam se za njega odlučila. Bila sam pre tri dana na folikulometriji kod njega, ali nekako nisam sigurna da li je on baš taj dr. Inače delioke ta plava sestra je bila kada je meni rađen prekid trudnoće i bila je grozna. Jako drska i baš danas sam je srela, ali ne znam kako se zove.

clock-img

25.11.2011, 23:02

clock-img

bilja_kov

pencil-img

2

I da, da kažem samo za dr Topić da sam ja imala jako loše iskustvo sa njom Kao prvo razočarala me kao čovjek. Naime dugo je ona bila moj ginekolog, ali kako je vrijeme prolazilo a ona nije preduzimala nikakve korake odlučila sam potražiti mišljenje drugog dr. Kada je ustanovljena anomalija ploda, jako teška situacija i kako sam ja htjela da čujem još nečije mišljenje otišla sam kod nje. Dotična je na sve moje suze i jauke samo odgovarala sa "baš si baksuz" možete zamisliti kako to tada boli. Vi se savijate od bole, a ona bez imalo osjećaja tako govori i još mi je tada naplatile više nego bilo koji prethodni put. Dakle Jordanka za cijelo vrijeme koje je bila moj ginekolog nije preduzela niti jedan konkretan korak. Na sva moja pitanja njen odgovor je uvijek bio isti" ja sam sigurna da je sve u redu i biće to samo se opusti. Ona je ljekar kog ja ne bih nikome preporučila jer je jako sujetna i bezosjećajna osoba, a takođe i po pitanju profesionalnosti nemam ništa lijepo da kažem o njoj. To je moje iskustvo sa dr Topić.

clock-img

19.02.2012, 01:18

clock-img

lenox

pencil-img

37

zdravo svima koje su vec postale mame i koje ce postatiuser posted image
nova sam na forumu,i trenutno sam u sedmom mjesecu trudnoce,
nosim jednu malu curicu koja je jako nemirna...
nemam iskustva sto se tice porodjaja jer ce ovo biti prvi put,ali sam lezala na konzervativi posto mi je prva trudnoca bila vanmatericna,sreca pa nisam isla na op.zahvat,na kraju sve se dobro zavrsilouser posted image
Meni trudnocu vodi dr Vujic Goran koji sada nazalost radi samo privatno,jedno divno stvorenje,vodio je i prvi put, zahvaljujuci njemu je to tako dobro i prosla...
procitala sam sve na ovu temu ali nisam primjetila da je iko spomenuo dr Vujica,ima li iko iskustva sa njim?
...i da dok sam lezala prvi put vodio me dr Ivic,nije los ni kao osoba ni kao ljekar ali mi je malo ubrzan i sve nesto smrlja,mislim kada ga nesto pitateuser posted image
i zanima me da li su neke od vas koje su trudnocu vodile privatno imale problema kada su stigle u porodiliste?

veliki vam pozz svima od meneuser posted image

clock-img

19.02.2012, 01:23

clock-img

lenox

pencil-img

37

Sto se tice dr cece Dunjic,ja licno nisam isla kod nje ali dosta mojih drugarica jeste i upravo jednoj vodi trudnocu,one su navodno zadovoljne sa njom,....nemam neko lose iskustvo da ti napisem sto se nje tice,tj.bar ga ja ne znam..

clock-img

19.02.2012, 01:32

clock-img

lenox

pencil-img

37

meni je jako zao sto se ovo u danasnje vrijeme uopste desava,da predvide tako nesto kada barem sada postoje razni testovi,analize,ultrazvukovi...
samo da i ja kazem da znam za jedan slucaj Down sindroma kod bebe,a trudnicu su pregledale dvije doktorice od kojih je i jedna doticna dr Jordanka Topic,i nisu nista vidjele.....uzas

clock-img

19.02.2012, 10:50

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

lenox, kad dodjes u porodiliste, ako je noc cekas pola sata da nadju doktora user posted image onda te sestre briju i klistiraju, ako to ne obavis sama kod kuce, zileti su tupi i ko zna kolko puta korisceni (ja sam se za porodjaj sama, ali kad je bila vanmatericna, iako sam bila uredno sredjena dole, morali su da mi skinu i frizuru user posted image jer su mi sekli stomak, pa se toga secam i tu sliku nikad iz glave uzbaciti necu, mislila sam da cu dobiti sidu, ali sam bila pod takvim bolovima da nisam imala snage da se bunim), ako si imalo otvorena vode te odmah u radjaonu i na onom stolu lezis i cekas, dok se pored tebe smenjuju zene koje pred tobom radjaju svoju decu, vriste, zapomazu i placu, kad najzad docekas porodjaj ako ne insistras da te usiju odmah nakon, moze se desiti da te siju malo kasnije, kad se ohladi, a to kazu da boli katastrofa, onda te izbace na hodnik, na promaju, i tu lezis dva sata, tako krvava, umorna, iskasapljena, dok pored tebe svi jure i ne primecuju te, kad konacno dodjes u sobu, muza mozes da vidis samo kroz staklo, a ako nisi prrodno talentovana za dojenje i ostalo, niko ti pomoci nece. inace, ostalih problema nema user posted image mesec dana pred porodjaj idi u bolnicu, registruj se kod nekog tamo i sve ce biti u redu.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

19.02.2012, 10:55

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

IZVORNA PORUKA: bilja_kov

Ćao cure! Pišem prvi put, ali čitam svešto pišete! I mene zanima da li neko ima iskustva sa dr Grahovcem. Ja sam sada krenula kod njega na folikulometriju. Inače ja sam već pet godina u braku, trudnoća mi se desila prvi put prošle godine i nažalost u devetnaestoj nedelji su mi morali uraditi prekid trudnoće zbog anomalije ploda. Strašno posle tolikog čekanja nešto tako strašno. Konačno sam opet odlučila preduzeti neke korake i promijeniti prvo dr. Čula sam da je dr Grahovac bio na specijalizaciji za sterilitet prošle godine, pa sam se za njega odlučila. Bila sam pre tri dana na folikulometriji kod njega, ali nekako nisam sigurna da li je on baš taj dr. Inače delioke ta plava sestra je bila kada je meni rađen prekid trudnoće i bila je grozna. Jako drska i baš danas sam je srela, ali ne znam kako se zove.

ne znam da li kasno odgovaram. meni je dr grahovac bio nadlezni sad poslednji put kad sam lezala zbog vanmatericne. dobar je cova. ne prepusta stvari slucaju, meni je odmah hteo da prekine trudnocu jer je sumnjao na vanmatericnu, ali sam ja insistirala da cekamo (nije se videlo nigde, pa nismo znali je li ili nije), razumeo je i cenio moju odluku. zenu do mene na svo njeno insistiranje i svadjanje nije hteo da pusti kuci, jer je i kod nje sumnjao na vt, ali je ona potpisaa sama i otisla. ona je imala ruzna iskustva s njim, tipa, naplacala mu se, kaze, onako ilegalno, a on nista, ali ljudi nekad misle da parama mogu da rese sve. ja u te detalje nisam ulazila, zelela sam da mu verujem, i da napomenem, osim flase pica pri izlasku iz bolnice, nisam nikom nista dala. posto sam bila bas ogroman tvrdoglavi rizik, znao je da svrati uvece, vikendom, da me obidje, nasmejan je bio, dosta direktan, sto me prilicno nerviralo, ali sada kad je proslo, nekako, razumem ga. nije imao puno utehe, ali ispostavilo se da bi mi samo gajio laznu nadu. iako mi je tada jako trebala. nadam se da sam ti makar malo pomogla da steknes neku sliku o njemu.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

19.02.2012, 11:04

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Lenox ja trenutno privatno idem kod Vujica, a na KC kod Ivica. Mislim da su dobri i jedan i drugi. Mislim posto vise nikome ne verujem.
Moj ti je savet da samo bezis od dr. Draganovic. Zena je grozna.
Ja sam juce izasla iz bolnice, nije bas toliko strasno, sada su malo renovirali. Pre 2 godine smo morali nositi njnihove spavacice i papuce, a sada svako nosi svoje. Tako da lepo sebi sve spakuj po duplo jer oni nemaju nista. Ja sam dosla u cetvrtak na prijem, nisu imali ni papuce ni spavacicu, a nisam znala da cu ostati u bolnici pa nisam nista ni ponela. U sobu sam usla u cizmama. Sta reci.
Sto se tice porodjaja, definitivno moras nekoga poznavati na KC, ne bi bilo lose da uskoro nadjes nekog dr. da ti vodi trudnocu. Mozda Ivica jer si vec bila kod njega. Na porodjaju ako budes kukala i vristala svi ce te ostaviti, potrudi se da sto vise trpis u sebi i zoves ih samo kada moras. Jelena ti je lepo napisala za sivanje, sto pre to bolje, nece boleti i pre ces biti na hodniku. Nazalost ali to je istina user posted image

clock-img

19.02.2012, 11:15

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

da, mozda je grubo trudnici govoriti da je ovo ceka, al stvano je bolje znati, ja sam sve kontala da su zene zle i razmazene, nisam zelela nista da im verujem, ali sam u toj bolnici lezala 2 puta u trudnoci, treci put na porodjaju, dva puta zbog vanmatericnih, sa sve operacijama, i dva puta zbog operacija na grlicu materice, znace ukupno 7 puta i od svih 7, ono lezanje posle porodjaja mi je bilo najteze, jer je gore ludnica, zene se smenjuju kao na traci, sestre ako nisu potkupljene ne zanimaju se za pacijente, na svim ovim drugim odeljenjima su pacijenti tu duze, manje je posla i sestre se posvecuju pacijentima i vezuju za njih. posto stalno kruze, meni se desilo da sam u ovih 7 godina imala priliku da me neke sestre docekaju vise puta, da me prepoznaju i sete se slucaja, ali za onu ludnicu na porodjajnom nemam reci pohvale, dete mi je gladno bilo 3 dana, nije kap umeo da posisa, samo mi jednom dnevnom iz box stigne sav beo oko usta, naliju ga mlekom iz case da ne place i to je sve. lezala sam u posteljini i krevetu na koji su me onako krvavu prebacili sa stola na kom sam se porodila, i taj su revet sao ugurali u jednu vec punu sobu, nisam imala korpu za bebu, nego sam ga morala sa sobom u krevet, u tu takvu posteljinu. horor film, ukratko. mada, moja rodjaka je platila jednom dr. dogovoreni carksi (1000 km) i lezala sama u apartmanu. kolko para tolko muzike. nemoj da mi saljes pp i da me pitas koji lekar, jer se meni od toga povraca, ja to ne podrzavam i necu ga reklamirati sigurno user posted image salim se malo, al jednom mi se slicno desilo, pa sam sad oprezna user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

19.02.2012, 12:32

clock-img

lenox

pencil-img

37

hvala puno jelena038,u principu sam se i ja naslusala svakakvih prica sto se toga tice,i moram priznati da ima i losih a i onih da kazemo ok iskustava,koliko to tada moze biti okuser posted image ...
sto se tice dr gore pretezno ih znam sve,jer sam imala priliku ih upoznati kroz dezurstva dok sam lezala deset dana zbog vanmatericne trudnoce,i ne znam sta bi rekla....

clock-img

19.02.2012, 13:12

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Lenox jos jedan savet nedaj sestrama da ti difraju grudi i da ti one navlace mleko, samo ce da ti naprave jos goru stvar. Potrazi sestru BOGDANU ona deli one porodiljske paketice i pokazuje mama kako da pravilno izmlazaju mleko. Zena je divna meni je pokazala a nisam ni osetila, a sestra pre toga me je uhvatila za grudii da su mi oci iskocile. Sve u svemu nije toliko strasno ako naletis na ljubaznu i strpljivu sestru. Sve je od osobe do osobe. Zelim ti sve najbolje i da ti porodjaj prodje ssto brze i bezbolnije user posted image

clock-img

19.02.2012, 13:14

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Lenox pridruzi nam se i na drugim temama user posted image

clock-img

19.02.2012, 13:18

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

uh , bre user posted image
pa kod vas je bas gadno

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

19.02.2012, 13:25

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

kod nas samo mengele fali user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

19.02.2012, 13:29

clock-img

anajid

pencil-img

3545

Uh banjalucanke,ala ste nam nagrdile porodiliste,pa nije bas sve tako crno.Ja nikome nisam dala ni prebijenu paru,prosla sam ok.Naravno da tu ima dosta stvari za popraviti,ali nemojte bas tako,ove zene sto idu prvi put mislice da idu na klanje.Iste sam takve price slusala prije svog porodjaja i mislila da se necu vratiti ziva sa Paprikovca,a sve je proslo sasvim dobro.

clock-img

19.02.2012, 13:36

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

pa ovo sto sam procitala , porodila bih se uz merdavine a ne tamouser posted image
nemojte da mi zamerite , ja sve zamisljam , onako plasticno

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

19.02.2012, 13:39

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Cao Anajid nisam te bas dugo videla user posted image kako si mi?
Ja sam napisala da nije tako ni strasno ali nije ni divno, moze proci.
Pre 2 dana sam radila kiretazu, kada sam usla u salu koja ima 9 m2 osecala sam se kao da sam u klaonici. Svi u zelenom jedna ginekoloska stolica koja tu stoji od kada postoji i KC, velika lampa koja je sva zardjala........i jedan mali monitoruser posted image
Secate li se filma Lude godine kada je Marija isla da abortira kod onog ludje, e tako sam se osecala user posted image

clock-img

19.02.2012, 13:45

clock-img

anajid

pencil-img

3545

Cao dijana1,nije me bilo neke vreme.Bas mi je zaouser posted image ,sta je bilo?Videla sam na tvom tikeru da si trudna,ali nisam u toku sta je bilo dalje.user posted image ?Posalji pp,da se ovde ne dopisujemo.
Sto se tice porodilista,daleko je to od uslova kakvi bi trebali biti,naravno.Kada zena donosi dete na svet,trebali bi je tretirati kao kraljicu,a da taj dogadjaj zena pamti u superlativu.Ja sam nekako potisnula sve ruzno,a secam se samo lepog (moram tako jer planiram jos jednom goreuser posted image ).Eto malo i sale,sta da se radi!

clock-img

19.02.2012, 14:18

clock-img

lenox

pencil-img

37

IZVORNA PORUKA: dijana1

Lenox pridruzi nam se i na drugim temama user posted image

hocu naravno,user posted image

clock-img

19.02.2012, 14:28

clock-img

lenox

pencil-img

37

dijana1,hvala na lijepim zeljama....user posted image
i naravno savjetima...
znam da ce mi kada se sve zavrsi ,ovo izgledati smijesno,mislim na ovu tremu,ali sta je tu je, najgori je taj strah od nepoznatog cini mi se,...
inace sam i sama zdravstveni radnik tako da znam u principu cega se pacijenti pretezno plase...

clock-img

19.02.2012, 14:37

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Upravu si sto posto. Svi se plasimo nepoznatog. Sama cinjenica da skoro svaka zena posle prvog porodjaja zeli drugo dete govori da to i nije neki problem.
Po meni porodjaj nije strasan ali ljudi i ambijent uticu da se covek oseca prazno i nezadovoljno. Nikda nisam bila pod opstom anestezijom, nikada nisam radila kiretazu, ali kada sam usla u salu tresla sam se od straha. Sada samo mogu reci da je kiretaza smesna . Mislim na fizicki bol.
Tako i porodjaj, kada ugledas svoju bebu, sve muke se zaborave user posted image

clock-img

19.02.2012, 15:56

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

pisala sam vec da su sobe i smestaj ok, cak i sesre na drugim odeljenjima, ali moje iskustvo s porodjaja je bas ovakvo kako sam opisala. 15 beba se rodilo tu noc, ja sam lezala na stolu u radjaoni od pola noci do pola deset ujutru, sve sam videla i cula, izmedju sam bila sama, zedna, u bolovima, niko mi prilazio nije, a gore da mi nije bilo danijele koja je 8 dana pre mene rodila na carski,, da mi kaze da ne smem da sedim, da mi podoji dete i da mi da svoje da mi malo mleka ispumpa, ne znam sta bi bilo. to je bilo pre sedam godina, iskreno se nadam da je sad bolje. i da, isto nikom nisam dala nista. i jako sam bila ljuta kada su mojigurnuli neki dinar sestri za mustuluk, kad je sve proslo. ja crkla tamo sama celu noc, nije je bolelo uvo, al kad familiji treba da iznesu bebu, potuku se koja ce, jer znaju da je obicaj da se pocasti. kamo srece da svaka zena moze da isprica na televiziji svoje iskustvo, da vidis kako bi se stvari promenile iz korena!

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...