ne znam pripadam li ja na ovoj temi jer sam morala prekinuti trudnocu u 5.mjesecu zbog deformacije ploda...:(
ali bio je to pravi porodjaj pa mozda nekome i pomognem sa svojim iskustvom
moj doktor sa poliklinike me poslao na paprikovac jer je vidio tu deformaciju ali mi nije rekao o cemu se radi, samo da odem dr jovanicu (tadasnjem nacelniku) jer imaju bolji uz pa ce bolje vidjeti to na sta on sumnja.
otisla sam isti dan, primio me dr savic (sadasnji nacelnik) jer jovanic nije bio tu. covjek mi jeste izasao u susret jjer me primio istog trena. pregled je trajao 15-20 min. a da on nije progovorio rijeci, onda su mi rekli da izadjem ispred i sacekam. on je izasao s mojim nalazima i rekao mi samo ovako: ovo je za prijem u bolnicu, radi se o deformaciji fetusa. pred prepunom cekaonom, bez ikakve najave. sok! onda sam otisla u prijemnu (nemam pojma ni kako) gdje me sacekao i rekao da se radi o deformaciji trbusnog zida, svi unutrasnji organi koji treba da su unutra su vani, opet bez imalo osjecanja. postupak je sljedeci, ako je genetski prekida se trudnoca, akoo nije nastavlja se i beba se operise odmah nakon porodjaja.
ostala sam lezati, nalaze je pogledao dr lazic koji je komsija mojim roditeljima i nije ni on bio nimalo raspolozen za detaljija objasnjenja niti bilo sta ljudsko. samo je rekao da ce biti izazvan porodjaj, da ne bi trebalo da ima vveze s narednom trudnocom i da je bebin kvalitet zivota u slucaju ostavljanja trudnoce jako upitan.
nakon toga su me pregledali i uzimali briseve itd. cecenovic (nije losa), ecim (jako gruba u svakom smislu), opet savic, popovic...
opet sam trazila neke veze, pregledao me i jovanic (jedan fini cikica koji me podsjeca na deda mraza), on je uradio amniocentezu (i kontrolu nakon 15 dana od porodjaja jer sam ga ja trazila iako sam se nacekala)
porodila me neka plava babica, onako mladja cini mi se, koja je bila stvarno ok
bili su tu i popovic i jos neka guska koji su pricali o utakmici (ipak je liga sampiona)
a da, kad su me spustili u salu, ostavili su me samu da cekam i otisli gledati tu utakmicu i rekli da vicem, mislila sam da me nece cuti koliko su pojacali tv, zvala sam kad sam krvarila malo i kad sam se upiskila a ta neka (kosa do ramena, tamnija, niza zena srednih godina-voljela bih da joj znam ime da je ocrnim ) ne znam je li dr ili sestra je onako prevrcuci ocima dolazila i rekla je: ovo ti jee prvi put, neces ti do kasnih nocnih sati..i otisla. a porodilla sam se nakon 5 min.
koga sam zaboravila... sestre.. pih, imala sam i tu vezu pa su bile ok, ali sam primjetila da nisu nesto s curom koja je imala slican problem i sutradan radjala. jedna je sestra bila posebno dobra, mjenjala mi uloske, svaki cas dolazila da vidi jesam ok, pustila moje da budu uz mene dok sam cekala porodjaj... nazalost ne mogu se sjetiiit imena jer sam se trudila da sve to zaboravim.
i da napomenem, ivic je jaaako dobar dr, vodio trudnoce mojoj sestri od ujaka, spasio joj prvu bebu, a cujem i od drugih sve najbolje o njemu.
sve mi se to desilo u maju, nadam se da cu nekom pomoci ako mozda nisam ocjenila strucnost?
pozdrav