cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Čime čistite nosić?

clock-img

25.03.2019, 18:16

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Bilo koji

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

26.03.2019, 05:49

clock-img

mirana1

pencil-img

607

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Nato, to je klasičan aspirator. Mi smo imali Fiziomerov. Iskreno, ja to nikad nisam radila, nemam dobar kapacitet pluća a verovatno bih se ispovraćala hahaha. Mm mu je uvek čistio nosić ali smo već sa godinu dana počeli da ga učimo kako da izduva nos da bi se što pre rešili aspiratora.

Ovakva je situacija i kod nas bila.

clock-img

18.04.2019, 17:00

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Koristim usni aspirator I fizioloski rastvor I bas lepo izvucem sve sto treba iz nosica

clock-img

29.04.2019, 22:42

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Nadam se da nece poceti da slinavi dok bar malo ne ojaca. Odmah cu upotrebiti noska za usisivac, ovde sam procitala iskustvo da moze i kod skroz male bebe. Inace starije dete se preporodilo kad sam taj za usta zamenila ovim gorepomenutim. 

clock-img

30.04.2019, 18:22

clock-img

kamičak

pencil-img

1401

Sasvim obicnim usnim aspiratorom, nisam koristila one sto izvlace sekret na stisak

clock-img

30.04.2019, 19:48

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

To na stisak je najlosije, slabo za 10. 

clock-img

30.04.2019, 20:10

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Za sada samo stapicem sa granicnikom. 

clock-img

30.04.2019, 20:42

clock-img

kamičak

pencil-img

1401

Za dubinske sline nije lose prvo ici sa inhalacijom hipertonim rastvorom, pa izvuci aspiratorom

clock-img

30.04.2019, 23:42

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Inhalacije su za vec ozbiljna stanja, ne bih to uključivala dok nije bas frka ( slinavljenje+kasalj) 

clock-img

30.04.2019, 23:45

clock-img

kamičak

pencil-img

1401

Napisala sam kod onih groznih dubinskih slina, koje se ne vade lako obicnim aspiratorom. Pomesam fizioloski sa hipertonim rastvorom ili samo hipertonim inhaliram. 

clock-img

30.04.2019, 23:53

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Ja kod tih najgorih slinavljenja prskam hipertoni sprej i izvlacim usisivacem. Ako traje duze odradim brus nosa i onda u apoteci uzmem terapiju. Inhalacije tek kad krene kasalj. 

clock-img

30.04.2019, 23:56

clock-img

kamičak

pencil-img

1401

Uh u ovakvim situacijama je kasalj vrlo cest proizvod tog postnazalnog slivanja sekreta. 

clock-img

01.05.2019, 06:26

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

To i jeste problem sa slinavljenjem. Uvek se spusta ili na pluca ili napravi problem sa usima. Pritom je bas cesto pogotovo u kolektivima, a tu nema nekog posebnog leka. 

clock-img

17.07.2019, 09:01

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Koliko puta dnevno je dozvoljeno cistiti nosic fiziološkim bebi od mesec dana?

Da li i za njih vazi ore svakog podoja? 

clock-img

17.07.2019, 09:07

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Svaki put kada vidite da se muci, koliko ja znam, fizioloski im ni malo ne smeta

clock-img

03.09.2019, 12:27

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Samo da se “pohvalim” da je oboje dece napala neka gadna azdaja u nosu. Deset_ dana na moru nije nista resilo, nimalo. Bris juce uradjen i cekam da vidim sta starijem da ukljucim od terapije. Bepcu samo Fiziomer posto je mali. Na moru nismo imali usisivac, a ustima sam izvlacila koliko sam mogla. Bas su mnogo slinavi! :( 

clock-img

03.09.2019, 13:01

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Fili, ja bih rekla samo toaleta nosa 3-4 puta dnevno i treba biti uporan. Mada dobro je kad curi nos, mnogo gadnije je kad je zapusen.

Meni se taktika hipertonicni Fiziomer, par minuta lezanja pa izvlacenje usisivacem pokazala najefikasnija. Mini buba se godinama patila sa usima bas zbog tog gustog sekreta koji nije hteo napolje nego smo fizicki morali da ga izvlacimo

clock-img

03.09.2019, 13:02

clock-img

pari

pencil-img

6778

Ja starijem stavljam Sinomarin uglavnom i ako treba nešto od terapije, a bebi isto samo fiziološki i izvlačimo usisivačem

sitnice i emocije čine život...

clock-img

03.09.2019, 13:20

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Mili i Pari, mi smo bas savesni po pitanju toalete nosa posto sam sigurna da odatle sve pocinje. Isto tako mislim da nas je poslednjih 10 dana unistilo sto nismo koristili usisivac ( usni nosko preslab za moju decu), mada vrv je neka bakterija prisutna cim je sekret tako zelenkast i ima ga tona. Sve u svemu videcu sutra rezultat i da to resavano sto pre. 

clock-img

03.09.2019, 13:24

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Fili, nasa dr uvek preporucuje da stavljamo Nisita mast u nos. A boja sekreta ne mora nista da znaci, u smislu da li je virusno ili bakterijski.

I mojoj deci usni nosko nista ne znaci, samo usisivac. Ja sam i nocu znala da ga palim...

clock-img

03.09.2019, 13:28

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Nisam koristila tu mast, sad cu malo da procitam iskustva. Kako ga koristite, koliko cesto? A za nocno “usisavanje” ce verovatno da me izbace iz zgrade. 🙃😂

clock-img

03.09.2019, 19:36

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Fili, Nisitu iscedis otprilike 1 cm i stavis u nozdrvu, kao chloramphenikol da stavljas, npr. Dr preporucuje 1 dnevno uvece, ja kad zagusti stavljam i ujutru. Odradim toaletu nosa pa stavim mast

clock-img

03.09.2019, 19:42

clock-img

Tiziana

pencil-img

2639

Fizioloski u flasi pa izvucem spricem, malo ugrejem. Prvo u jednu nozdrvu pa u drugu. Kad su bili manji, cudo izadje kako grunembu jednu. Izadje na drugu. Sad to radimo pred spavanje jer su oboje alergicni na po nestoviz vazduha. Mi to radimo kao pranje zuba. Sad znaju i sami, vec su veliki. Sigurna sam da smo zahvaljujuci tome preskocili mnoge viruse. Radimo to svakodnevno od kad su bili mali, kad je nos pun, radimo i vise puta na dan. 

clock-img

05.09.2019, 22:07

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Bris sterilan, a nos katastrofa. 😤 Preslo i na bebu. Cistim im sekret obojici bar 10 puta dnevno. 

IZVORNA PORUKA: milicicak

Fili, nasa dr uvek preporucuje da stavljamo Nisita mast u nos. A boja sekreta ne mora nista da znaci, u smislu da li je virusno ili bakterijski.

I mojoj deci usni nosko nista ne znaci, samo usisivac. Ja sam i nocu znala da ga palim...

clock-img

05.09.2019, 22:30

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Fili, nije bitan kvantitet nego kvalitet... 10 puta je previše jer fizičko izvlačenje sekreta dodatno iritira sluznicu nosa pa se proizvodi više sekreta i tako u krug.

Ne znam kakve su vam sline ali sa onim gustim i lepljivim (umeju da budu i zelene i žute) jedina efikasna taktika je hipertoni rastvor, ležanje da on malo proradi i razbije sline pa izvlačenje noskom. I Nisita ujutru i uveče, ona ima sodubikarbonu, vlaži sluznicu i dodatno smanjuje sekreciju. Ako je baš baš gadno, onda inhalacija sa 2,5ml hipertonog rastvora jednom dnevno pa izvlačenje noskom. Ja ni mini bubi nikad nisam išla preko 5 puta dnevno izvlačenja, to baš kad je bila skroz zapušena, trudila sam se da to bude oko 3, čim se smanji sekret samo ujutru i uveče. A kad počne da curi nos, samo fiziološki. Sa mini bubom je bio problem što njoj nos ne curi a sekreta ima na tone i na kraju je sve odlazilo na uši..