cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Čime čistite nosić?

clock-img

27.06.2015, 20:28

clock-img

eca89

pencil-img

3753

Mame, pomagajte A.je zapušen nosić, stavljala sam joj onaj fiziološki i izvlačila pumpicom, ali ne pomaže joj nešto, opet krklja onako, sta da radim? Smijem li ikakve kapi za nos? Ili da je vodimo u hitnu? Nema temperaturu samo kiše, pomagajte!!!

clock-img

27.06.2015, 21:27

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Eco,je l imas onu pumpicu ciji jedan kraj ide u usta,pa vuces?meni ta samo radi posao.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

27.06.2015, 21:57

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Meni samo nosko izvuce sve,jedan deo ide na usisivac..deluje strasno,ali radi posao i ne usisava mozakuser posted image ..pise od 0+!

clock-img

27.06.2015, 22:00

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

eco i ja imam tu pumpicu čiji jedan kraj ide u usta a drugi u dečiji nosić:Pokazala se kao super,pa nisam ni pokušavala nosko koji pominje Von,možda je on još efikasniji ,ali kažem nisam ga koristila pa ne znam

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

27.06.2015, 22:25

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

eco, koliko ml fizioloskog stavljas? slobodno rokni po 10 u svaku nozdrvu, mozes i da ponovis dva tri puta, pisala sam negde ovde vec kako su nam rekli u bolnici.

Mada, L je poslednji put bio toliko zapusen, ali nisam imala sta da mu vadim...kao da mu je negde zapusen nos iza, ne znam sada kako da objasnim i kapi sam mu stavila za +2god, razblazili smo ih fizioloskim i nije mogao tada da se otpusi, jaooooo, kad se set_im samo. Obavezno joj podigni deo duseka gde joj je glava.

probaj da napunis kadu vrelom vodom, najvrelijom da u kupatilu bude dimna zavesa od pare i otvori prozor u kupatilu da struji vazduh, drzi bebu tu par minuta i to mi je dr jedna rekla.

< Poruku je uredio ivaMark -- 27.6.2015 22:26:52 >

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

clock-img

02.12.2015, 09:58

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Evo me u temi da probam izvuci slinke Milosu koji ima.mjesec i po. Kuku, kakav kucni usisivac!!! Moj ima milion vati, ne smijem user posted image Otici.cu danas do apoteke da vidim sta.imaju ovdje pa cu vas smarati ako ne budem.znala. Nesto mi frka. Izvadila sam jutros jedan, onako vec tvrdji zeleni...izvinite na.opisu... Smeta mu, ne puno i ne cesto ali se desi da blokira, tacno cujem kao da ima.pregradu od slina i ne.moze lijepo.da dise dok ne probije nekako. Sad cu da iscitam postove da vidim koliko fizioloske. Mislila.sam kod pedijatra...

clock-img

02.12.2015, 10:08

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Bebilule ako nema temp nema potrebe da ides.
Kupi mali spric od 2.5 ml. Stavi bebu na desni bok i u levu nozdrvu brzo spricni 2 ml fizioloskog. Okreni na levi bok pa u desnu nozdrvu spricni 2 ml fizioloskog. Kupi pumpicu koja ide na usisivac i stavis pumpicu u jednu nozdrvu a drugu zacepis i pumpica sve izvuce i tako u drugu nozdrvu.
nije bitno koje jacine ti je usisivac jer je to podeseno da ne bude jako.
kada stavis pumpicu probaj na sebi pa ces videti.

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

02.12.2015, 10:42

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Hvala Di, sad cu u apoteku. Kod nas je parno grijanje i mislim da je i vazduh suv pa sam sad stavila.vodu na radijatore. Salila sam se za usisivac user posted image
Ej jel trebam onako jako da spricnem.da fizioloski bas ode u nozdrvu naglo

< Poruku je uredio bebilule -- 2.12.2015 10:43:07 >

clock-img

02.12.2015, 10:52

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Da, što jače to bolje. I pripremi se za sumorvačke zahvate user posted image
Elem, poenta je da kad ti špricneš u jednu nozdrvu, da slici izlete na drugu

< Poruku je uredio Trcosava RR -- 2.12.2015 10:54:02 >

I flunked anger management! }:->

clock-img

02.12.2015, 11:08

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Bebilule meni patronazna pokazala .... uzmem fiziološki u onim ampulicama - pa ti ne treba spric. Prsnes i okrenes ga na stomak. Lupni ga po ledjima sam ce izbaciti. Mi tako za sad mada i kad se kupamo oce da isispadne

clock-img

02.12.2015, 12:02

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Imaš i onaj usisivač što ide na usta, ako te strah sa pravim. Ja ga zovem portabl usisivač za nos, jer ga nosimo svugdje sa sobom user posted image Razumijem šta pričaš kad kažeš jak, jer mi imamo na vodu jedan, to koliko je glasno iz mrtvih diže kad se upali user posted image Pa sam kupila jedan običan od 1600w i njega koristim i za taj za nos.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

02.12.2015, 15:58

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Lule nemoj se plasiti tog noska sto ide na usisivač, sjajna stvar, spašava te kad je beba bolesna. Bez obzira kolika je jačina usisivača on ne vuče baš tako jako. A ako možeš, podesiš usisivač na slabije i gotovo.
A te sline što ti opisuješ nema potrebe da čistiš noskom, samo prsni fiziološki pa ako ne izlete sami, možeš ih štapićem za uvo izvaditi, ili onom ručnom pumpicom, burencetom.

clock-img

02.12.2015, 16:19

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Meni se cini da je 2 ml puno? Ja spricnem malo, oko 0.5 ml. Sad ne znam da li je to dovoljno. Da se ne zagrcne od toliko fizioloskog?
A kad vidi pumpicu, pocinje borba opasna. Evo bas cu sad da pripremim pumpicu, pocinje da joj curi nosic. Onako, vodica za sad, ali verovato ce i to da se zgusne

clock-img

02.12.2015, 21:54

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Ja danas u apoteci trazila fizioloski, pita me za sta i ja kazem. Dodjem kuci kad ono marisol kapi. Kako sam kupovala gomilu stvari nisam ni skontala. Pumpice za usisivac naravni nema pa sam uzela onu koju ja vucem. Posto su kapi i ne znam koliko su jake nisam spricom vec kako pise, po tri u svaku nozdrvu. Dosta manje krklja, iz jedne nozdrve je i ispuhao slinak. Uglavnom, nesto sam uradila. Sutra idem da trazim te ampule sa cistim fizioloskim.

clock-img

02.12.2015, 22:01

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

I taj marisol ti je fizioloski. Flasica od 10ml, bas mala, je l' tako?

clock-img

02.12.2015, 22:02

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Bebilule ti si iz RS?
Nisam sigurna da ima tih ampula kod nas. A ako ih nema trazi fizioloski. Ne mogu da shvatim te apotekarke kako moze da daje nesto na svoju ruku user posted image
Nije mnogo 2 ml. Poenta je da se sto brze spricne u nos i da sekret izadje na drugu nozdrvu.
I da malo mama zna pravilno da cisti nos. Trebali bi uvesti u praksu kada se beba otpusta iz bolnice ili patronazna sestra ili pedijatar ma bilo ko da na prvom pregledu pokazu kako se nos cisti. Jer svi dodju u ovu fazu a nije isto procitati na netu i kada ti neko pokaze. Pogotovo sto znam da vam to izgleda strasno kao sto je i meni izgledalo a sada mi je to rutina.

clock-img

02.12.2015, 22:12

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

E sto me nervira kad kucam, i poruka nestne pa sve nanovo.
Veceras sam joj uspricala 2x po 1ml. I izletelo je na drugu stranu user posted image Jedino sto se plasim da joj ne povredim nosic vrhom sprica jer u momentu kad uspricam, ona naglo trgne glavu. I da li treba glavica malo da se zadrzi okrenuta na stranu da se ne bi visak fizioloskog slio nazad u grlo?

clock-img

02.12.2015, 22:13

clock-img

MAMAMAJ

pencil-img

1437

Dijo, slažem se, meni se desilo da sam s, e zgrozila kad sam skapirala da ne čistim deteru nosić pravilno, a već je bila i velika. user posted image
Sad imamo usnu pumpicu i fiziološki rastvor.
Bebi, taj Marisol im ili vrati ili zadrži za sebe, ne verujem da je to isto to, onda nam ne bi naglašavali da kupimo fiziološki, a osim toga, sprej se nw špricka bebama u nosić...

clock-img

02.12.2015, 22:21

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Nisam sigurna za marisol pa nisam ni pisala. Ali mislim da nije to bas za bebe. Kao sto npr. neko daje operil maloj deci a on sme tek posle druge godine.
Kada spricnete fizioloski u nos odmah okrenete bebu na stomak da to izadje. Sacekate mrvicu da se slije, da se beba umiri ako place i sl. i onda druga strana.

clock-img

02.12.2015, 23:02

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Onda ni ja ne radim ispravno. Ja je postavim na ledja, okrenem glavicu na jednu stranu pa uspricam u gornju nozdrvu i to ponovim i sa drugom stranom. Probacu sutra to sa okretanjem

clock-img

02.12.2015, 23:10

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Stavi bebu na bok, celo telo, ne samo glava. Uspricas u gornju nozdrvu i okrenes na stomak. Brzo uspricaj i ako je beba mala koristi spric od 2.5 ml.
Onda na drugi bok .....

clock-img

03.12.2015, 09:11

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Dijana ja sam isto iz RS, zemljaci user posted image !
Ali stvarno niko mi nije spomenuo to za ciscenje nosa. Jos se iznenadih.sto je bebi zapusen nos. A bili u programu baby friendly, isli dva puta kod pedijatra...i onda kazu nemojte guglati. Pa sta bih da mi nije neta. Ionako sam se uspanicila dok nisam vidjela da je to normalna pojava. I u ovom jbn selu od grada nema ni patronaze.
Danas cu opet u setnju do apoteke. Cekam da se digne ova magla. Koji fizioloski uzimate, trebam li nesto naglasiti posebno, postotak i sl. Dijana, ti si iz BL, koji kod nas kupujes?

clock-img

03.12.2015, 10:40

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Bebilule samo reci fizioloski rastvor, 2 iglice i spric od 2.5 ml.
Zamoli ih u apoteci da ti pokazu kako se iglice stavljaju pravilno. Jedna ide na cep a druga sa kontra strane da bi vazduh mogao da prolazi.
Sve te razumem, nisi jedina. U poslednjih 2-3 meseca drugaricama samo drobim o ciscenju nosa. Niko bre ne zna, nikome niko nikada nije pokazao. Doktori prepisu ab i sprej za nos. Suludo.
Evo moji momci su malo proslinavili i odmah sam pocela da ima cistim nos. Obojica znaju da izduvaju nos ali kada im stavim fizioloski tek onda slinci izlaze.

clock-img

03.12.2015, 10:43

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Bebi, običan fiziološki, pošto ti treba za nosić. Luki ja krkam 5 ml, ali on je veći. Ispraksovaćeš se, sa Anom sam imala prave borbe, kad vidi šrpic - kreće panika. Kod Luke je obrnuto, on ne reaguje na špric, ali ne da pumpicom da izvlčim. Inače, meni bi bilo akanje da izvlačim usisivčom, svako malo da ga vadim. Mi smo uvek one što su na usta.

I flunked anger management! }:->

clock-img

03.12.2015, 13:32

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Probale smo jutros, onako, na boku kao sto je dijana predlozila. Prvi put se i okrenula, dok nije znala sta je ceka, ali na drugu stranu... Pala je teska borba. A tek kad je videla pumpicu... user posted image