cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Čime čistite nosić?

clock-img

30.03.2012, 17:08

clock-img

Mama 78

pencil-img

686

physomer,kako ustvari to izgleda i kolko je to skupuser posted image

clock-img

30.03.2012, 17:16

clock-img

cockic

pencil-img

4591

mama boca izgleda da ima 300 ml a u stvari 115ml a velika je zato sto ima pritisak.
ja to trosim kao puno jer sad kad je zapusena dok neroknem kolicinu nemoze da se
otpusi mukica i ja isto na bok da krene da joj izlazi iz drugog nosica kazu da je tek
tad procisceno.plasim se upala usiju jer je mala pa bolje da joj rokam to nego
da se posle nerviram sto nisam.

e cena je bas visoka od 800-920din kako gde .dosta jeste ali kad mora nije skupo.
to isto koristim i za sina samo sad cu preci na onaj od 2 god.do sad smo i jemu bebeci.

koliko sam svatila razlika je samo u jacini mlaza user posted image

clock-img

30.03.2012, 19:00

clock-img

Mama 78

pencil-img

686

Neznam Cockic,ja sam malo plasljiva,pa sam J.vodila kod nase dr. juce i ona nam prepisala nesto,sto su nam napravili u injekciono u spric,ali ja guska nisam pogledala u nalog sta je napisala i to joj strcam po 3,4 kapi pre podoja i deluje nocas mi spavala super nije se cula!

< Poruku je uredio Mama 78 -- 30.3.2012 19:01:21 >

clock-img

30.03.2012, 19:10

clock-img

novcic

pencil-img

28

isto se nama tako desavalo samo sam i preko dana stavljala fizioloski po malo..to nam se desavalo ujutru..jos su oni mali,zato im se tako desava rekla mi je patronozna,ne brini se user posted image

clock-img

31.03.2012, 22:55

clock-img

Doogie

pencil-img

129

I nama je od rodjenja problematican nosic. Rekli nam u porodilistu da koristimo fizioloski u ampulama. Ali on sam ne cisti dovoljno, a rucna pumpica mi se cini bas invazivna da je pa se trudim da je ne koristimo vise od dva puta dnevno. Ovaj savet sto je neko pisao da je od halo bebe mi je super, to smo primenili i mnogo je dobro. I malimis mi se svidja sto koristi spric, ali to ne znam kako da radim dok mi neko ne pokaze. Za fiziomer, ja koristim onaj za odrasla i obozavam ga, bas mi pomaze. U utorak idemo na redovnu kontrolu kod pedijatra (2 meseca nam je) pa cu je pitati sta da radimo. Javljam vam ako kaze nesto pametno.

clock-img

29.04.2012, 16:55

clock-img

peca

pencil-img

1755

Kad spava dise normalno, ali kad je budna "krci" kao da joj je zapusen nos,sto verovatno i jeste...sipala sam joj spricem fizioloski, par puta u toku dana, i nista nije bolje... pokusavala sam posle toga da je okrenem na stomak, ali ona nece na stomak nikako !

Jel ima neko neku ideju?

clock-img

29.04.2012, 17:11

clock-img

Anoniman

Peco, moja krči ko matori tranzistor kad ne nađeš stanicu i to nikad kad spava, uvek u budnom stanju i kad je u akciji. Ja sam prvo mislila da je od nosa pa kako je rasla i zvuk se pojačavao sve više zvučalo kao da dolazi od grudi a dr kad je posluša kaže da je sve ok. Ne krču konstantno, nekad se čuje nekad ne, najčešće kad je u akciji. Na kraju je pregledala moja kuma pedijatar starog kova i savremenog učenja i kaže da je to kod nas česta urođena "mana". Dušnik bi trebalo da je čvrsta hrskavičava cev ali je Nevena kao i mnogo druge deca rođena sa dušnikom kome je jedan deo prstena mekan i kad vazduh prelazi preko vibrira i krči, najviše kad je u akciji pa se jače diše, kako raste sve će se jače čuti dok s vremenom to mekano ne "zaraste" tj očvrsne i krčanje potpuno nestane.

clock-img

29.04.2012, 17:12

clock-img

Anoniman

Inače se to zove laringealni stridor.

clock-img

29.04.2012, 17:21

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Milošu je nestao tek sa 1,5 godinu.

clock-img

04.05.2012, 13:30

clock-img

peca

pencil-img

1755

gae, mihi, ipak mislim, tj sto posto sam ubedjena da su slinci problem, sipam joj fizioloski ali slaba vajda, kad mi to ne isterujemo napolje, preporucila mi dr fiziomer aspirator, moracu da vidim da ga nabavim user posted image

clock-img

04.05.2012, 15:45

clock-img

bea83

pencil-img

5169

IZVORNA PORUKA: peca

Kad spava dise normalno, ali kad je budna "krci" kao da joj je zapusen nos,sto verovatno i jeste...sipala sam joj spricem fizioloski, par puta u toku dana, i nista nije bolje... pokusavala sam posle toga da je okrenem na stomak, ali ona nece na stomak nikako !

Jel ima neko neku ideju?

Kupi fiziomer i običnu pumpicu(onu što staviš u usta i vučeš), jes skup al radi posao,okreni je na bok, dobro je učvsti (ja Viktora stavim na svoja kolena i držim mu glavu sa slobodnom rukom a drugom prskam fiziomer) kad joj staviš u nos i drži dok ne udje cela doza,prskaš u gornju nozdrvu i obično sve izadje kroz drugu nozdrvu, tako opet na drugi bok i na kraju na stomak ako možeš, ako ne onda odmah na ledja i polako izvuci pumpicom ostatak. Spremi se da će da se dere (bar se moj dere ko magarac) ali nemoj da odustaješ, jeste neprijatno ali udješ u štos posle nekog vremena a razlika je ogromna, mi smo tek sa ovim sistemom prestali da krčimouser posted image

clock-img

04.05.2012, 17:20

clock-img

Doogie

pencil-img

129

Poslusajte beu, ja sam ovaj njen pristup primenila i nemamo vise uopste problema! Fiziomer za bebe naa bok, na drugi, pa na stomak i rucnim aspiratorom obicnim samo malo se povuce, izlaze svi slinci. HVALA Bea, nas si spasla! user posted image user posted image user posted image

clock-img

04.05.2012, 20:51

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Baš mi je drago da sam pomoglauser posted image

clock-img

09.05.2012, 22:37

clock-img

peca

pencil-img

1755

Bea user posted image
Kupila sam fiziomerovu pumpicu,tu za usta, i moram reci da je odlicna spravica, nisam imala i za sprej, za sad koristim fizioloski, ali kupicu i njega da probam, a ova pumpica izvlaci iz malog mozga user posted image i da.. Bea i moja se dere ko magarac samo zenski user posted image

clock-img

25.05.2012, 00:32

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Jedno pitanjce,postoji li fizioloski rastvor u kapima ili samo onako u boci pa spricem ukapavati?i vidim pricate o aspiratorima tj.pumpicama pa da li su bolji ti rucni ili elektricni?malo sam u nedoumici....

< Poruku je uredio Sanchy -- 25.5.2012 0:35:22 >

clock-img

25.05.2012, 00:40

clock-img

madre

pencil-img

6600

pa ako ti je to toliko vazno mozes da sipas fizioloski u bocicu od kapi... a sto se aspiratora tice mi imamo i onaj sto ide u usta i onaj za usisivac, koristimo ih u zavisnosti od potrebe... kad je bas prehladjen koristimo taj za usisivac.

< Poruku je uredio madre -- 25.5.2012 0:53:23 >

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

25.05.2012, 00:41

clock-img

nenja22

pencil-img

1238

postoje bebisol ampule, jedna ima 5ml otkine se vrh i može da se kapa...ili marisol kapi, ili aqua maris ili šta još tu ima od tih proizvoda, a ima svašta i u kapima i u spreju,tražiš u apoteci, iole ok apotekar će ti znati naborjati i preporučiti...a pumpicu ne rabimo (nismo ni fiziološki doduše) meni izgleda zastrašujuće ova što ide na usisivač, ali znam da ima roditelja koji se u njih kunu...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

clock-img

25.05.2012, 00:46

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Hvala...user posted image

clock-img

25.05.2012, 00:55

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Ja sam koristila fiziološki i špric, a imam onu ručnu pumpicu - burence. Potrebno je malo vežbe ali kad se uštosiš ona sasvim dobro radi posao.

clock-img

25.05.2012, 12:26

clock-img

Christabel

pencil-img

469

Koristi li neko Isomar sprej za bebe? Htela sam da uzmem fiziomer a na kraju smo uzeli ovaj, pise da je na bazi preciscene morske vode. Jedino je malo cvrst taj deo gde se strcne pa dok ja strcnem moja se vec okrenula na drugu stranu vristeci... ne polazi mi jos za rukom da je savladam. Nego koliko puta na dan se smeju stavljatiti sprejevi i da li je obavezno izvlacenje pumpicom? Moja isto dosta krklja i stapicem za usi joj povremeno izvucem neke balice, naravno ona se sve vreme okrece, bacaka, prevrce i izmigolji se na kraju, uz dernjanje!

clock-img

19.06.2012, 15:06

clock-img

soni

pencil-img

5581

ja sam kupila ovakvu slicnu pumpicu za nos KLIK..rekli su mi da je bolja nego ona klasicna..provericuuser posted image

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

clock-img

19.06.2012, 15:09

clock-img

soni

pencil-img

5581

user posted image

IZVORNA PORUKA: bea83

IZVORNA PORUKA: peca

Jel ima neko neku ideju?

Kupi fiziomer i običnu pumpicu(onu što staviš u usta i vučeš), jes skup al radi posao,okreni je na bok, dobro je učvsti (ja Viktora stavim na svoja kolena i držim mu glavu sa slobodnom rukom a drugom prskam fiziomer) kad joj staviš u nos i drži dok ne udje cela doza,prskaš u gornju nozdrvu i obično sve izadje kroz drugu nozdrvu, tako opet na drugi bok i na kraju na stomak ako možeš, ako ne onda odmah na ledja i polako izvuci pumpicom ostatak. Spremi se da će da se dere (bar se moj dere ko magarac) ali nemoj da odustaješ, jeste neprijatno ali udješ u štos posle nekog vremena a razlika je ogromna, mi smo tek sa ovim sistemom prestali da krčimouser posted image

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

clock-img

11.07.2012, 12:57

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Bobica26

Nova sam na forumu pa ne znam da li već ranije bilo diskusija na ovu temu, ali verujem da su alergije i disajni problemi kod dece čest problem. Moja devojčica ima alergiju na polen, grinje i prašinu... user posted image uglavnom, trenutno najveći problem - pun nos, a odbija da redovno koristi maramicu, još je mala, a valjda joj, sirotoj, i dosadi, jer nos stalno curi pa uvlači i neretko dođe do povraćanja. Pored sprejeva i raznih preparata koje smo isprobali, doktor nam je sada preporučio aspirator za izvlačenje sekreta iz nosa. Ja to nikada nisam ni videla (osim što sam istraživala po netu i gledala slike) pa vas NAJLEPŠE molim da mi kažete ako je neko imao iskustva sa aspiratorima. BILO KAKVO iskustvo mi je od velikog značaja. Najlepše vam hvala!

IZVORNA PORUKA: Tash

Pa, koliko sam upucena, imas onaj sto ide na usisivac, Iona usni, elektronski... a osvem home je bilo reci u temi Cime cistite nosic. I akoj je to na sta si mislila,skoro sve imamo iskustva sa time. A koliko ti je dete? Moj mali,je alergican na kravlje mleko pa imam iskustva sa antihistaminicima, posebno sto sam ja alergicna na polene iimam astmu.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

09.08.2012, 00:56

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Mi koristimo physomer samo mu prsnem u jednu pa u drugu nozdrva pa ga okrenem na stomak..nas dr je protiv pumpica a inace isli smo i kod privatnog pedijatra koja je ujedno i pulmolog i pluca su mu cista a i on krci i krklja samo takomedjutim to su upravo slinice koje stvaraju taj grozan zvuk..

clock-img

09.08.2012, 07:14

clock-img

cockic

pencil-img

4591

lena krci u nosicu od rodjenja za nju mi rekose da je treci krajnik koji moze proci do 6 ili 12meseci.mi kad se ona zapusi bez inhalatora nista bas me namuci sa nosicem.dok sin za godinu dana imao samo jednu prehladu ona svakih 10 dana muci miku sa nosem.ali zato je mali imao kasnije stalno slinav nosic evo i sad.mada kod lene je mozda i u pitanju sto joj bata prenese.e kad bi bila istina da tako stvara imunitet bilo bi ok.barem se nije mucila bez razloga.

inace i bez pumpice nista do sad je imala vec jednu upalu uva,ne mogu da zamislim sta bi bilo da joj ih nisam vadila sa pumpicom.nemoze nikako da dise place kenka i onda me pumpica spase i mene i nju sve samo da neplace user posted image dusica