IZVORNA PORUKA: Jeca02
Kažu da prva tri meseca, zbog udisanja plodove vode u stomaku, bebe zvuče kao astmatičari.
Već sam rekla da je moja mama plućni lekar, ali nikada nije poslušala ni moja ni bratova, pa sada ni Lukina pluća. Kaže da dečija pluća toliko škripe, i toliko čudnih zvukova daju, da ona ako posluša dečija pluća ona zvuče kao odrastao čovek na samrti.
Kad je Luka bio manji, ako je bilo baš zaista problema sa nosićemo, stavljala sam mu
Efedrin kapi (mislim da jeca zna koliko %-ne su, ja sada ne znam a ne bih da lupim), to sme max 3 dana, max 2 puta dnevno. Kada je malo porastao (oko 1,5god) počela sam da koristim
Olynt spray u nos, praktičnije mi je jer je spray. Obe ove kapi stvrdnjavaju slince u nosu, tako da posle tih par dana upotrebe se cela stvar betonira. Onda sam vremenom shvatila da kada koristimo te kapi (bilo koje od navedenih), uporedo koristimo ili
čaj od belog sleza ili
Marisol (jel oni odkravljuju slince)... pa tako održavam gustinu slinaca na onom nivou koji mi odgovara da mogu jednostavno da ih izvadim iz Lukinog nosića.