IZVORNA PORUKA: Ana RR
Jutros muža zove ujak, kaže treba da nađe 20 ljudi koji će potpisati da će glasati za vučića (namerno malim slovima) kako bi mu sin bio primljen za stalno na posao (5 godina radi na određeno). Da li je ovo realno? Meni je apsolutno jasno kakva je država i vlast nam u njoj, ali da li je to realno?! Toliko sam besna da me želudac boli. Mm se izvinio ujaku i rekao da ne može to da uradi.
Ovo je vec poznato. Godinama to rade. Samo zamisli kako je u manjim sredinama kad je u Bg-u tako.
Evo primera, Una je prvih meseci u predskolskom imala vaspitacicu na zameni. Divna, mlada posvecena deci. Kad je druga vaspitacica dosla sa porodiljskog, razgovaram ja sa ovom prvom, pitam je gde ide, kaza da nema pojma, setaju je od vrtica do vrtica, od sela do sela. Kaze zato sto nije u stranci. Posle mozda dva meseca vidim ja na FB-u njene slike, ladno postala clan i aktivista SNS-a. Da li je dobila posao za stalno, ne znam. Da je razumem - razumem. Da nikad ne bih mogla tako - ne bih.
Kod nas se cak iz stranke mesaju pri formiranju odeljenja u prvom i petom razredu. Toliko to daleko ide.
Imala bih mnogo toga da kazem na ovu trmu, ali je mozda bolje da cutim. U Krusevcu uopste nije bas pametno javno se izjasnjavati da si protiv vlasti.