IZVORNA PORUKA: Leki 77
Studiranje se za studente na budzetu ne placa. To je cinjenica. Ako su "pametni" (a tako je i krenula prica) mogu uzeti i razne stipendije.
Kakve bre stipendije- od 5000...a sta da rade s tim???Ja cu sada da ti kazem da su se stvari posle studiranja u vreme Milosevica DOOOOSTTTAAAA promenile...
1. Sa tih 5000 ne mogu da urade nista ako ne dobiju dom, jer im za stan treba bar 10000 i to ako nadju cimera
2.Da bi se dobio dom nije ti samo presudan prosek (dakle pamet o kojoj govoris) vec i veliki broj drugih faktora..Jer da nije tako moja drugarica bi zahvaljujuci proseku od 9.95 dobila crveni tepih po kome bi zagazila u dom.
3.Bolonjski sistem studiranja obavezuje studenta na prisustvo svim predavanjima, koja nekada traju od ujutro do uvece...A da bi taj student funkcionisao nece jesti g...a nego sendvice i to minimum dva i popice sok i kafu i sve ono sto je za smrtnika...Za to sve mu treba minimum 300 dinara..A sad bi ti mogla meni reci- tu je menza...Ali ne mozes ti ici u menzu dok ti traju predavanja
- jer Bolonja to ne dozvoljava
4. Ispiti se negde placaju, negde ne. To je sve relativno
5.Iako su na budzetu, studenti moraju da kupe knjige, prirucnike, da se uclane u biblioteke itd.
I da ne duzim vise- poenta je da se malo olako shvata taj termin STUDIRANJE NA BUDZETU, jer masa ljudi misli da su time svi finansijski problemi reseni...A ti po ovom sistemu da radis i studiras-TEEEESKOOOO...jedino da radis nocu, pa da za 5 godina obolis i onda j...s fax...Na neki drugi nacin ne znam kako platiti dazbine ukoliko roditelji ne pomognu, sto nas opet vraca o onoga sto je Nana rekla, a sto je problem u celoj prici- ljudi nemaju posao, ako ga imaju nemaju dobre plate, a i maco moja NE ZNAMO SVI DA SVIRAMO NEKI INSTRUMENT...
Zato te molim da sledeci put proveris trenutno stanje u zemlji pre nego sto pocnes iznositi tako kategoricne stavke. Hvala!