IZVORNA PORUKA: dijana1
Zasto bi drzava ista menjala kada se niko i ne buni, znaci svima je dobro, sem prosvetarima i zdr. radnicima koji su sto posto upravu.
Ljudi umesto sto ih pljuju treba da im se pridruze i da svi zajdeno strajkujemo i da dignemo drzavu na nog da se pod hitno standar u Srbiji mora promeniti.
Slazem se sa ovim skroz, posebno ovo boldirano...
Svima je dobro zato cute... A ovi koji jedva sklapaju kraj s krajem ne smeju da se oglase jer ce da izgube i to malo sto imaju...
Ja sam skoro pitala za posao u kinesku, 8000 ili 10000 hiljade, nemas slobodan dan... I ko ce to da izdrzi???? Al kad moras... Na kraju je ispalo i da im ne treba radnik jer nemaju pazar...
Kod nas se trazi 3000e za radno mesto, i to na odredjeno. Znaci uzajmis se, sa 100 strana jer danas nema niko da ti pozajmi tolike pare, za to radno mesto, prime te a posle 2 meseca te otpuste, i tako u krug...
I ne mozes svuda da zagrebes i nadjes bolji posao! I nije tacno da oni koji nemaju posao ne traze ga uopste! Moja mama ode da brise nekoj babi guzicu, da je ona psuje i omalozava. I za to primi neku sicu!
Jednostavno nemamo svi iste mogucnosti, nemamo ljude koji mogu da pomognu...
Moji mama i tata imaju samo srednju skolu, imamo jednosoban stan i tu smo nas cetvoro, i to zato sto moji nisu bili muvatori i sl. Nego su radili u fabrikama bez plate ko zna koliko i ko je tu kriv?
I da i ja razmisljam o poljoprivredi i zivotu na selu. Bar cu da znam sta jedem, imacu uvek... ali i do toga treba da se ulozi a ne znam odakle!
NIje sve tako jednostavno kao sto pricate!