Mame, čija su deca rođena u martu, kada su vam deca iz jaslica prešla iz jaslene grupe u mlađu, da li sa 2 i po ili sa 3 i po godine? Kod nas su jaslice i vrtić odvojeni, nisu na istim lokacijama. Nisam još predala za upis M, imam 2 dana da se smislim. Po zakonu, ona bi trebala da krene tek sa 3 i po, jer je rođena na samoj granici 1.3. ali meni je nešto kasno da ide u školu sa 7 i po, ili grešim? Moj komšija prvi je rođen 28.2., i krenuo je sa 2 i po u vrtić, sa 6 i po u školu, ali je on po zakonu mogao da bira, tj. načelno je potpadao pod 6 i po za školu, ali su mogli da pomere, i nisu, i sve je ok.
Elem,M je rođena na samoj granici 1.3., i ako krene sa 6 i po u školu, to znači sa 2 i po u vrtić, stiže baš kod Savine vaspitačice, koja je ono, baš naj, naj, naj vaspitačica ikada. JUtros sam joj pisala dilemu, ona kaže da će uraditi sve što je u njenoj moći, najpre da je prime u ajslice (ako sada apliciramo),a onda i da je prime ranije nego po zakonu, da bi upala kod nje u mađu grupu. JUtros sam zvala i jaslice, i kao anonimusu su mi rekli, otvoreno, da preko veze , sve može, može i ranije da krene, i dešava se da se to tako završi, ako je dete u martu ili aprilu rođeno. Nisu imali kažu slučaj baš 1.3., kao naš :)
Baš sam u nekoj čudnoj situaciji, jer ima puno nedoumica u našem slučaju:
- U našem vrtiću braća i sestre imaju prioritet za upis, ali ne zna niko da li to važi i ako dete zapravo preskoči jaslice.
- Za koje jaslice važi prioritet jer S nije išao u te jaslice koje pripadaju našem vrtiću, ili će i M ubaciti u te druge jaslice u koje je S išao (nešto malo), ali mi ne želimo te, jer su nam daleko
- i da li iako M upadne na kraju u jaslice (ako odlučim da je upišem), da li će ići sa 2019. ili 2018- godištem, jer nama odgovara da ide sa 2018. da bi upala kasnije kod S vaspitačice u vrtić. Ali po zakonu ona mora da krene sa 2019. jer je rođena 1.3.
Ja ne znam šta da radim...sutra će me zvati S vaspitačica, i ona će malo istražiti ,..
< Poruku je uredio dunja RR -- 12.5.2020 22:14:02 >
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir