IZVORNA PORUKA: guppy RR
Draga Lanice,
da li tvoj sin uz povišenu temperaturu ima i neke druge simptome bolesti, na primer kašalj, proliv, ... da li dovoljno pije i jede? Kakve su promene raspoloženja?
Kao što kaže Maya21, pobrini se da pije dosta tečnosti, a paracetamol možeš dati kada temperatura pređe 38,5 C. Pre nije dobro, jer je temperatura ipak "borac protiv bolesti", pa je koristna za naše bebice, kada se njihovo telo brani od neprijatelja.
Mi smo trenutno u sličnoj situaciji, i moj sin se razboleo sa povišenom temperaturom i kašljem. To, što ja uradim uz paracetamol je, da ga brišem vlažnim krpicama ili okupam u vodi temperature 34-35 stepeni, koju polako hladim do 32 stepena C. U takvoj vodi neka bude oko 15 minuta, tako bar preporučuje naš pediatar, ali jako je važno, da voda nije odmah hladna, jer je to šok za telo, već da je postepeno hladiš.
Druga bitna stvar je redovno čišćenje nosa fiziološkom i, ako si u mogućnosti, vlažne inhalacije disajnih puteva. Mi imamo mini inhalator, ali možeš to uraditi i tako, da u kupatilu napraviš paru (ili kako ja kažem, tropsku šumu ) i onda sedi sa bebicom u naručju tamo 20ak minuta. Taj je postupak po mom mišljenju malo "rizičan", jer onda bebicu nosiš iz te tople prostorije nazad u "običan" prostor, pa pitanje, kako to podnese.
I naravno... ako si nesigurna u bilo šta ili nemaš dobar osećaj, posetite lekara!
Brzo nam ozdravite!!!