Ja isto znam da glava treba da se hladi.
Meni rekoše da se kreće od vode koja odgovara detetu, pa se postepeno smanjuje temp vode na normalno.
Ono što ne kapiram je, u zimskom periodu, šta radim sa tom mokrom kosom? Kažu "Pa šta si napravila ako osušiš fenom?" , Pa nemam pojma šta sam napravila, ali ne može u sred zime sedeti mokre glave.
Ja mojima mnogo češće napunim nekih 5cm vode u kadu, onakve kakva njima odgovara, i posednem ih unutra. Uzmem posudu, i polivam ih. Polijem pa ostavim koji min, pa polijem pa ostavim koji min. Rekoše mi da je poenta da voda isparava sa tela i time oslobađa tel.temp, a ne da voda kojom polivam bude hladna.
iz prostog razloga sto je Ema samo jednom imala T 37,nesto. svaki drugi put primetim da je topla, izmerim i T bude oko 37,5 npr a posle samo 10 min se penje na 40, pa i preko toga...
Isto je bilo kod Luke kad je bio mali. Sad je drugačije, jer sam reaguje kada ima temp, dođe i kaže "Boli me glava", ja odmah merim temp, i uglavnom je to oko 38. Na Brufen spada brzo.
Ne budim je jer mislim da treba da odmara ali sam na prethodnoj strani videla da je Torbica napisala da ne treba pustiti da spavaju pod temperaturom pa me zanima koja je to granica kad da je budim???
Moja mama koja je dr tvrdi isto to. S druge strane, moje iskustvo je drugačije. Ako im ne dam da spavaju kad sam im dala brufen, temp spada mnogo sporije. Ako zaspu kad popiju sirup, pokrila / ne pokrila, za nekih 30-45min se preznoje i temp spadne.