cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Temperatura (sirup i čepići)

clock-img

07.04.2013, 18:48

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

38- ide do 39,5... ma strasno Do sada su spirile pola preostalog Febriceta, Pola bocice Panadol sirupa, Brufena , Eferalgan cepica... neznam vise sta da radim ... 8 dan je Taci Temp. znaci dete vec nedelju dana nista posteno pojelo nije user posted image Kao ni hana, doduse ona za nijansu maaalo bolje jede..tek tek i to tecno naravno user posted image

clock-img

07.04.2013, 18:55

clock-img

Sanja90

pencil-img

1753

Anac zahtevaj inekcije,pa da toliko dugo ne moze da se skine temperatura... ja se secam kad smo bile male cim predje temperatura 38 inekcije su bile obavezne,ne znam zasto ih sad toliko izbegavajuuser posted image ...Jesi probala sa hladnim oblogama,alkoholom? Sigurno jesi al' da pitam...

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

clock-img

07.04.2013, 19:17

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Ma jesam , meni to tusiranje , obloge, alkohol sve bzvz, skine samo ponekad za 1 stepen i to je sve...a skoci jos vise ! Ma neznam zasto danas toliko izbegavaju te inekcije, to je spas, dete se vec sutra dan oporavi ...a sad izmenjaju 300 sirupa pa tek onda kad su vec skoro zreliz a bolnicu ajd da im damo inekcije user posted image

clock-img

08.04.2013, 11:39

clock-img

nina26

pencil-img

3303

uh,evo i mene na ovoj temi, a taman sam bila srecna sto se ni jednom za 6m nije razbolelauser posted image

juce se probudila sa temperaturom, ali je bila raspolozena..dam joj sirup, padne malo, posle 3h opet se pojavi, opet dam sirup, i posle 4h opet skoci tempreratura...ruke i nogice hladne, glava gori, i naravno pocinje da place sve vise....vodimo je oko 8h u bolnicu, pregledaju je, krvna slika i mokraca su odlicni, grlo,pluca,usi sve ok....

kazu, ako hocete da je zadrzimo preko noci da je pratimo, da vam bude lakse, posto vidimo da ste uplaseni, ali moramo da joj stavimo infuziju u venuuser posted image rekoh odricno NE...kad su joj vadili krv iz vene toliko se drala da je promukla, placem ja napolju,place ona u ordinaciji...samo su mi se vratile traume od ranije..rekoh, vodimo je kuci, tusiracu je, kupicu i cepice, oni su mi cini mi se efikasniji....

stavila joj cepic oko 10.30 i spala je tek posle nekih sat vremena, mozda i jace...ali je spavala celu noc, na siki naravno,ali to je manje bitno, i jutros oko 6.30 je imala opet 37,8 nisam htela da cekam, i stavila sam joj opet cepic...eno je sada spava, i cekam da vidim sta ce biti danas....

jedino mi pada na pamet, da se prehladila u subotu kad smo je izveli napolje,bilo je jako toplo, i skinula sam joj debelu jaknu i ostala je u trenerkici, pa se mozda i preznojila....user posted image

< Poruku je uredio nina26 -- 8.4.2013 11:41:14 >

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

08.04.2013, 11:45

clock-img

Tiziana

pencil-img

2640

Kazu da dok su rukice i nogice hladne,temperatura raste.kad su vruce prestala je da raste!

clock-img

28.04.2013, 10:04

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

eto mi juce isli u svadbu i vencanje u crkvi a zvercica kunja , ja je pipnem a njoj glavica vrela , mi kuci , merimo ona temp 38,6 user posted image
i eto celu noc je imala temp , ima je i sada , sedi sva smorena i jede bananu i temp je ponovo oko 38
kasljuca , nosic je pun i tako

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

28.04.2013, 11:06

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Jadna zverčica, baš mi ih je žao kad imaju temperaturu.
Nadam se da će brzo proći. user posted image

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

clock-img

28.04.2013, 22:32

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ih,bre,olga,bzvuser posted image ..javljaj kako joj je.

branki

clock-img

29.04.2013, 17:24

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

juce je ceo dan imala temp , jedva sam je drzala na 38 i jutros u pola dva samo se kupali i tako , jutros nije imala sve negde do 14 i pono je isla na ohoho 38,8 , posle brufena je spala , trenutno nema al vidim joj po okicama da ce biti i veceras user posted image

clock-img

30.04.2013, 07:33

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Jutros krenuli dda se sredjujemo za vrtic kad vidim topla je user posted image za sad 37,2 nista strasno,al sam poludela!! Jos kaze da je bolesna, boli je glava.
Trebala je ostati kod bake do nedelje, i bas se tome radovala, a sad neznam ... nista od toga...

clock-img

02.05.2013, 15:57

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

da apdejtujem user posted image
od prekjuce nema temp , malo jos nosic ali nista strasno jedino sto se osula po obrazima al bas grozno , one sitne bubuljiice i crvenilo pa sad eto izbegavamo sunce

clock-img

02.05.2013, 20:10

clock-img

branki*

pencil-img

20828

odlicno,olga!meni,nekako,najbitnije da nema temperaturu,sve ostalo se lakse podnosi.user posted image

branki

clock-img

29.06.2013, 19:10

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

mi sad dosli od doktora, popodne se unervozila ja izmerila temp. kad ono 38.8, kaze doktor da ima upalu grla i dao nam da pijemo panklav i eferalgan cepice za skidanje temp. nisam ocekivala da ce odmah dati antibiotik, al sta je tu je user posted image

clock-img

29.06.2013, 19:21

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

A što odmah čepići? Nama uvek daju sirup, pa ako dete povraća ili ako pomoću sirupa ne spadne temperatura, onda čepići...
Inače, ja ne znam šta je ovo, sva deca u mojoj okolini se razboljevaju od stomačnog virusa (praćenog jakom glavoboljom). Mi smo ovo prošli pre nekoliko dana, svi imaju identične simptome user posted image

clock-img

29.06.2013, 20:22

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

rece da se boji da ce ispovracati jer dobija i panklav, pa kao da joj ne bude previse...nisam pametna, ovo nam je prva temp. i odma ovako visoka..

clock-img

29.06.2013, 20:28

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

Moj bebac je za svoju prvu virusnu infekciju takođe dobio Panklav... i jeste bljuckao sve vreme dok je trajala terapija (ali mi smo poseban slučaj, on je na antibioticima od rođenja). Ma samo da bebana ozdravi što pre... Možda bih samo dodala neki probiotik, da je ne muči stomačić puno (to je nama savetovala dr).

clock-img

29.06.2013, 20:58

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

a kako nocu dajes sirup? probudis bebu ili joj u snu nekako das? i kako nocu meriti temperaturu? mozda su bezveze pitanja, al kad ja pojma nemamuser posted image
rekose nam u apoteci za probiotik, ali kazu ne mora odmah, nego ako vidimo da je muci stomak..

clock-img

29.06.2013, 21:04

clock-img

srnad

pencil-img

139

I mi smo pregrmili prvu temperaturu samo sto je nama dr rekla da uopste ne reagujem dok ne predje 38,8. Ja nisam smela toliko da cekam, reagovala sam cim bude 38,5. Nama je pomogao paracetamol. Ja sam koristila spric. Nocu stavim u ugao usana i polako ispustam, a on pije.

clock-img

29.06.2013, 21:12

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

probacu tako, valjda cemo uspeti...a kako si mu nocu merila temp? mi imamo neki digitalni tolomer koji pisti pa se bojim da ce je to probuditi...

clock-img

29.06.2013, 21:14

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

IZVORNA PORUKA: pocahontas

a kako nocu dajes sirup? probudis bebu ili joj u snu nekako das? i kako nocu meriti temperaturu? mozda su bezveze pitanja, al kad ja pojma nemamuser posted image
rekose nam u apoteci za probiotik, ali kazu ne mora odmah, nego ako vidimo da je muci stomak..

Tada je imao 2,5 meseca, nešto mi u glavi da sam mu davala na 12 sati (ali nisam 100% sigurna), pa nisam ni morala tada da ga budim. Ali, u međuvremenu smo još par puta bili na terapiji, pa sam mu davala i noću. Uvek špricem, stavim mu u ugao usta i po malo ubrizgavam, uvek bi tad krenuo da mljacka i popio bi bez razbuđivanja.
Temperaturu sam deci uvek merila pod pazuhom, malo mu otkopčam pižamicu (onaj deo oko vrata) i stavim toplomer pod pazuh, pa mu pridržavam ruku da se ne migolji (na ovo se uglavnom budio, ali bih ga stavila pored mene u krevet i nešto mu pevušila, nekad bih mu i dala da sisa, tada bi obično bio skroz miran).

clock-img

29.06.2013, 21:16

clock-img

srnad

pencil-img

139

Meni je nocu lakse da mu merim nego po danu. Kad je budan vrti se pa nikada ne znam jel toplomer u dobrom polozaju. V kad spava digne rukice iznad glave. Ja samo stavim toplomer i spustim ruku. A zvuk toplomera ga nece probuditi,ne brini

clock-img

29.06.2013, 21:19

clock-img

srnad

pencil-img

139

Jao pocahontas izvini, ja tek sad videh da je kod tebe devojcica. Znaci zvuk toplomera je nece probuditi!user posted image

clock-img

29.06.2013, 21:22

clock-img

srnad

pencil-img

139

Moiraina a kako bebici cistiti zacepljen nosic? Moj se sinoc probudio jedno 100 puta i vidim da je zbog nosica. Cim ga podignem on normalno prodise. Ja ga spustim on smkce... i tako ukrug

clock-img

29.06.2013, 21:26

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

Ja imam onu pumpicu što ustima izvlačiš slince. Ubrizgam fiziološki, sačekam par minuta i onda izvlačim. Par puta sam to i noću radila, kad baš nije mogao da diše, naravno uz vrisku. user posted image
U tom slučaju je najbolje da staviš nešto ispod dušeka, da beba leži malo uzdignuta, pa se onda slinci slivaju i bebi bude lakše da diše.

clock-img

29.06.2013, 21:31

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

hvala vam puuuunooooo!
imam jos dva pitanja, ako mozete da mi odgovorite, kako ih nocu oblacite kad imaju temp? ja sam mojoj sad obukla bodic sa dugim rukavima i prekrila je cebencetom, malo se otkrila, e sad ne znam sta da radim, znam da ne sme da se pretopljavaju..
i zanima me, ako ona ima upalu grla, kako je moguce da normalno jede? pitam ovo jer sam se iznervirala sto nam je dao panklav, mislila sam da za upalu grla ne ide antibiotik, pa razmisljam kakva je to upala grla ako ona najnormalnije guta..