cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Temperatura (sirup i čepići)

clock-img

05.11.2011, 16:27

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Najbolje iz mog iskustva (naravno da neko ima i drugačije iskustvo) Brufen i kad je temperatura preko 39, dodam eferalgan (paracetamol) čepić.

clock-img

07.11.2011, 08:21

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

U utorak je procureo nos,u sredu imala 37.6.....Mozda je imala ovih dana slicnu temperaturu?Nisam joj merila jer je bila sasvim ok osim tog nosica...Sinoc 37.6,jutros 38.4.Nista mi nije jasno...

clock-img

07.11.2011, 09:00

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Ne kaslje,vesela je,temperatura je posle Eferalgana odmah spala.Jutros sam bila sigurna da cemo ici lekaru,a sada se pitam da li da ipak pratim i ne vodim je u jos vece leglo virusa?

clock-img

07.11.2011, 09:00

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ako temperatura bude rasla ceo dan mozda je najbolje sutra kod dr da je poslusa

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

07.11.2011, 09:12

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Olga,sta mislis da li da joj uradimo krvnu sliku?

clock-img

07.11.2011, 09:15

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

pa ako uradite ks bicete sigurni da li je virus ili bakt i proveriti kako sve stoji , mada verujem da nema neke potrebe za tim 

clock-img

07.11.2011, 09:18

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Hvala,Olga...

clock-img

07.11.2011, 11:42

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Mi i dalje imamo temperaturu.
Prvu noc je isla i do 39.6 a juce i danas nije prelazila 39.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

08.11.2011, 10:10

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Temperatura juce 38.4,odlazimo lekaru i radimo leukocite-cini mi se2.8 ,niski,virusna infekcija.Nocas 38.9,na Eferalganu smo....Stavljam carapice u rakiju,nemam bas iskustva sa tim narodnim lekovima i ne znam koji jos da probamuser posted image

clock-img

08.11.2011, 10:49

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

čarapice u sirće (malo ga razblazi sa vodom i ugrej do sobne temp, da ne bude hladno). Natopiš ih, obuješ detetu i umotaj nogice u neki peškir
takodje, natopis vatu alkoholom (mozes i njega malo da razblazis) i prebriši dete. Ja sam obično to radila na nogicama, rukicama i stopalima...
u krajnjoj liniji, tuširanje. Ubaci dete u kadu i tuširaj ga mlakom vodom...to bas dobro obara temp

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

08.11.2011, 15:11

clock-img

mihi

pencil-img

4968

IZVORNA PORUKA: Jeca*

u krajnjoj liniji, tuširanje. Ubaci dete u kadu i tuširaj ga mlakom vodom...to bas dobro obara temp

Ovo mi je privatni pedijatar rekao da ne radim jer samo rashladim dete hladno mu je trese se a temperatura za 15 minuta istauser posted image

clock-img

08.11.2011, 15:12

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Koliko dugo traje Gagana? Proše nedelje si pisala jel to isto ili nešto novo?

clock-img

08.11.2011, 15:17

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Eto meni isto pedijatrica kaže tuširanje, tako se spusti T bar 2-3stepena, ali trljati dijete spužvicom tako da se otvore pore na koži.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

08.11.2011, 15:22

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Joj Lu on je tako nezgodan kad je bolestan, vrišti za svaku sitnicu, tako da ne mogu mnogo da ga maltretiram, dam Brufen obično, kad je baš visoka onda Brufen u usta a čepić u guzu.

clock-img

08.11.2011, 15:27

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Ja sam od onda kad je Marko imao temperaturu postala opterećena time, svaki dan mu merim po nekoliko puta. user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

08.11.2011, 15:29

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

i obicno nema temp je li user posted image
nije smesno i ja stalno imam osecaj da je toplija nego sto bi trebalo pa je jurim sa toplomerom , doduse jednom do dva puta nedeljno user posted image

clock-img

08.11.2011, 15:29

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: mihi

Joj Lu on je tako nezgodan kad je bolestan, vrišti za svaku sitnicu, tako da ne mogu mnogo da ga maltretiram, dam Brufen obično, kad je baš visoka onda Brufen u usta a čepić u guzu.

user posted image  
Vidiš kako su djeca različita a moj bi sve probao samo da ozdravi, mislim sad je velik ali i dok je bio manji znao je reći mama ajmo doktorici da mi da sirup ili daj mi mama obloguuser posted image

clock-img

08.11.2011, 15:31

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

IZVORNA PORUKA: Olga RR

i obicno nema temp je li user posted image
nije smesno i ja stalno imam osecaj da je toplija nego sto bi trebalo pa je jurim sa toplomerom , doduse jednom do dva puta nedeljno user posted image

Hvala bogu, nema user posted image nekad kad ga poljubim u glavicu imam utisak da je baš vruć a kada ga pipnem rukom uopšte nije vruć. I onda odmah toplomer pa prvo izmerim u uhu, ali to mi nije dovoljno pa merim i onim običnim ispod pazuha user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

08.11.2011, 15:37

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

najbolje je proveriti , cim je sumnjivo toplomer , tako ja radim
toplomer , slusalice ,spatula , nedeljno jednom user posted image
vec sama jadnica po nekad donese stetoskop : mama , cujes mene , tu mi nesto cuje user posted image

clock-img

08.11.2011, 15:38

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Pisala sam na temi stomačni virus šta nam se dešava ovih dana. Kod viskoke temperature paraceptamol (febricet) nam nije pomogao, već tek Brufen i to naizmenično na 3h. Ali sam primenjivala i tuširanje i hladne obloge da bih je brzo oborila. Mihi je u pravu da posle toga i brzo skoči, ali se dok ne počne dejstvo lekova mora oboriti brzo a to jedino pomaže.
Čarape su stari poznati "lek", mada i nemaju toliko dejstva koliko obloga na grudima. Za malene ne bi trebalo primenjivati alkohol (mada smo mi to redovno preživljavali bez posledica kad smo bili mali user posted image ).

clock-img

08.11.2011, 15:38

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Joj Olga, blago tebiuser posted image

clock-img

08.11.2011, 15:42

clock-img

Vika

pencil-img

1767

I molim vas za savet: danas mu je jedan testis otekao. Da li to može biti posledica virusa, tj. temperature i plakanja ili... Na opipavanje ga ne boliuser posted image

clock-img

08.11.2011, 15:42

clock-img

boba 11

pencil-img

1291

IZVORNA PORUKA: mihi

IZVORNA PORUKA: Jeca*

Ovo mi je privatni pedijatar rekao da ne radim jer samo rashladim dete hladno mu je trese se a temperatura za 15 minuta istauser posted image

Nama je objasnjeno da prvo ide lek-brufen ili febricet pa posle nekog vremena -pola sata kad lek pocne da deluje treba tusirati-naravno ako nije vec pala temp.To nam je rekla dr u koju bas imam poverenja i idem uvek kod nje kad nam se javi bas veliki problem a ne za svaku prehladicu(ipak nemogu placati kad im treba samo sirup za iskasljavanje).
Inace bila sam sa cerkicom u bolnici prosle god kad je imala fras od visoke temp (dala sam joj febricet ali manju kolicinu koju su mi rekli u apoteci na osnovu godina ali je kratko posle toga dobila napad)i onda smo u bolnici bili dva dana pod temp pila je stalno brufen i neke za guzu ali joj je slabo pomagalo pa kad skoci posle leka nakon sat vremena morala sam da je tusiram.Tako su mi govorile sestre -nije joj bilo prijatno ali je to jedino pomagalo .Tako da znate nije strasno tusiranje ni na 39 stepeni ali ne sme se skidati ispod 38ipo da ne dodje do suprotnog -da spadne ispod 35.Inace tad su nas otpustili iz bolnice bolesne i jedva sam cekala da dodjem kuci jer nam je lecenje bilo inhalacija fizioloskim a ona se gusila od kaslja .Imala je godinu ipo i jedva smo to pregrmeli.Naravno da nije bilo te dr kod koje idemo privatno ona bi sigurno imala posledice.Eto ja imam negativno iskustvo iz decije u NS i sad kad su bolesni(pu pu zlu netrebalouser posted image )vodicu ih ako treba i u BG ali ne vise u NS.
Jedna sestra na 30 dece u smeni nikako ne moze da funkcionise-razumem ja njih jedva stignu u wc ali svakom je dete najbitnije i tako da ja necu da rizikujem da se opet provedemo tako.
Eto ja se malo raspricah ali nadam se da ce Vam moje iskustvo pomociuser posted image

clock-img

08.11.2011, 15:45

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

evo tema ISKUSTVA IZ DECIJIH BOLNICA

clock-img

08.11.2011, 15:47

clock-img

Vika

pencil-img

1767

IZVORNA PORUKA: Vika

I molim vas za savet: danas mu je jedan testis otekao. Da li to može biti posledica virusa, tj. temperature i plakanja ili... Na opipavanje ga ne boliuser posted image