IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA
Ja moram reci kad je u pitanje Brufen ne daje se ako temperatura ne prelazi 38,5...39.
izgorela sam se na svojoj kozi zadnji put kad je Monika imala temperaturu 39 ja joj dala temperatura joj pala u roku od pola sata ali dete je pocelo da se trese ko prut.izmerila sma joj temperatura 35 pa sam je grejala ljudi moji.
Zvala hitnu imam poseban broj za savete pedijatar mi je rekao d aje dete prezivelo temperaturni sok zbog naglog pada temperature.
Odma me je pitao dali sma dala Brufen jer je veoma jak i zna da reaguje ovako.
Onda me je savetovao d aje ugrijem da je masiram i d aje stavim uz moje telo jer tako najbolje s epovecava temperatura tela.
I u roku od 20 minuta temperatura je dosla u normali.
Takodje mi je rekao tada doktor preko telefona da bolje je postepeno skudam temperaturu nego naglo i d aje bolji paracetamol u kombinaciji sa tusiranjem i utrljavanjem tela razblazenim alkoholom, znaci na pregibila ali nikako glava jer alkohol brzo isparava pa moze da beba udise i da je osamuti.
Ne preporucuje se bebama mladjim od 6 meseci da se utrljava razblazeni alkohol, to mi je tada rekao pedijatar u hitnoj preko telefona.
Monika je lose odreagovala na Brufen zato ovo pisem da znate nedaj boze.
Nama se isto desilo nocas!
Temperatura je Uni spala na 35.5. Sreca pa sam juce bas citala ovo sto je Supermama pisala pa sam znala da se to desava i da nije nista strasno.Inace bih presvisla.
Oko 1 nocas sam je prebacila kod nas u krevet ne bih li joj izmerila temperaturu.To je i probudilo.Izmerim jednom,drugi put,uzmem drugi toplomer isto-35.5!A ona se skroz normalno ponasala,htela je u sred noci da se igramo
Zovem hitnu pomoc,covek mi kaze "Niste vi to dobro izmerili"
Pozovem dezurnu pedijatrijsku sluzbu i dr mi tamo kaze slicno sto su i Supermami rekli.I kaze,ako se dete normalno ponasa,nema razloga za paniku.
I jos nesto,koju dozu Brufena dajete? Una ima 11 kila i dr nam je rekla 4 ml.Ja sam joj toliko i dala.
A ovaj pedijatar koga sam zvala nocas kaze za njenu tezinu 3ml
U svakom slucaju,Brufen joj vise necu davati!Samo paracetamol.