Da tako sam shvatila, kod vas su su 3 jezika blil školski predmeti od prvog razreda (što je baš neobično, čini mi se da je samo kod vas ovako), zato je možda ovo što Anči kažeš, na nivou slikovnica, ali ovo što nama nude je dodatno, van školske nastave, a časove drže profesori iz Jovanove, u našoj školi.
Zato se pitam da li je to potrebno sada, od prvog razreda, da plaćamo dodatno? Nije mi toliko do novca, već koliko bi tu zaista naučili, da li je ipak ozbiljnije nego školski engleski? I da li prate školsku nastavu (to bi mogla i sa njima da proverim, nazvaću ...).
Iskreno, ja sam engleski sama naučila, gledajući filmove i kroz muziku, u školi je sve do 8-og bilo opušteno, nije tu ništa posebno učilo, imala sam 5 bez problema.
U gimnaziji smo dobili najčudniju profesorku na svetu, jako strogu (školovala se u Engleskoj) svi smo imali jedva 2-ojke u prvoj godini na polugodištu, posle je skontala da joj najbolja drugarica živi u mojoj zgradi i da me zna (videla adresu na vežbanci), tako da sam imala 4-orku rezervisanu bez nekog posebnog učenja, ali sam svakog časa bila slata na Bulevar da kupim cigare (profesorki), tako da ništa od engleskog i u srednjoj.
Znam ga solidno, malo mi klima gramatika - zaboravilo se dosta,razumem sve i imam dobar izgovor, ali eto samouka sam u principu, privatne časove nisam imala, a od škole nije bilo neke vajde. Pisanje sam u poslu obnovila.
Volela bih da S bolje prođe, i da ipak od starta stekne bolju osnovu. Samo ne znam da li baš od prvog razreda da krene na privatne časove ili od drugog, trećeg?
IZVORNA PORUKA: Ana RR
Kod nas to nisu bili dodatni časovi, mislim nisu se plaćali, već su izborni predmeti. On ide na privatne časove engleskog ali nastavnica prati ono što rade u školi a ja bih više volela da ga upišem negde gde će imati isključivo konverzaciju ali da to nije skroz vezano za gradivo iz škole.
< Poruku je uredio dunja RR -- 8.9.2021 20:56:48 >
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir