cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Strani jezik

clock-img

21.02.2021, 14:19

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26966

Tacno je napisao. Ja sam ucila ruski, pa znam. Eto odgovara od Save. 🙂

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

21.02.2021, 14:20

clock-img

dunja RR

pencil-img

30416

On je pisao, ali onda garant od nekud prepisao, sa njom sastavio, gledao slova.
On zna ovo da prevede, mada ne baš i lepo da pročita, bar mislim ne zvuči mi baš sve tačno, ali opet, ja ne znam ruski.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

21.02.2021, 14:37

clock-img

pari

pencil-img

6778

Pitaj ga baš kroz igru nekako da ti kaže odakle mu :)

sitnice i emocije čine život...

clock-img

23.02.2021, 09:29

clock-img

dunja RR

pencil-img

30416

Kaže da je u Gugl prevodiocu ukucao šta je hteo da prevede na ruski, i prepisao :D

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

23.02.2021, 09:42

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Snalazljivost na delu! 😊 

clock-img

24.02.2021, 06:54

clock-img

Duškić

pencil-img

9621

DA, lepo je napisano i ja sam ucila ruski, mamino dete, emotivno.

clock-img

24.02.2021, 13:29

clock-img

dunja RR

pencil-img

30416

Kada se u vašim školama sada kreće sa stranim jezikom?

Komšinica mi reče da se od 5-og razreda u našoj školi kreće sa drugim stranim jezikom (biramo ruski ili nemački), engleski nam je prvi, ali sada zaboravih da li se sa njim kreće od 1. ili 3. razreda?

A za drugi jezik sam mislila da se sada kreće sa njim od 3. razreda, ali ipak je od 5. kod nas (tako je bilo i kada sam ja išla u školu).

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

24.02.2021, 13:33

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26966

Od prvog razreda krece engleski. Od petog dobijaju jos jedan jeziku u zavisnosti za koji se škola odlučila. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

clock-img

24.02.2021, 13:33

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Suzi, kod nas od prvog razreda imaju tri jezika (engleski, nemački i ruski), engleski je obavezan a druga dva nisu. Marko je u prvom išao na oba dodatna, u drugom samo na nemački a sad u trećem samo na ruski (imali su neku užasnu nastavnicu nemačkog i dete nije htelo da ide). Od 5. razreda mora definitivno da odluči koji će učiti.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

24.02.2021, 13:37

clock-img

dunja RR

pencil-img

30416

Sanjice znači isto kao kod nas, samo kod nas biramo u 5-om da li ćemo ruski ili nemački. Ja pojma nemam na koji bi.

Anči, nisam čula nikad za to, a ček, jel to znači da sada kad bi ste kretali npr. opet u prvi razred, ne bi ga slala na 3 ili 2, misliš da je ipak previše, ili ?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

24.02.2021, 13:39

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ja nisam imala ništa protiv, on je sam birao. Hteo je da ide na sva tri jezika i bilo mu je zanimljivo. Ali zbog te nastavnice nemačkog je izgubio interesovanje, mislim da su je smenili na kraju.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

24.02.2021, 14:41

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26966

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Sanjice znači isto kao kod nas, samo kod nas biramo u 5-om da li ćemo ruski ili nemački. Ja pojma nemam na koji bi.

Anči, nisam čula nikad za to, a ček, jel to znači da sada kad bi ste kretali npr. opet u prvi razred, ne bi ga slala na 3 ili 2, misliš da je ipak previše, ili ?

Od petog moja deca imaju francuski. A npr škola u kojoj radim, jednoj generaciji pripada francuski, a drugoj španski. Tako su tražili roditelji davnih dana. 

clock-img

24.02.2021, 15:37

clock-img

Tiziana

pencil-img

2640

Kod nas se francuski od 1. uci intenzivno, 6 casova nedeljno. Od 5. engleski, 2 casa nedeljno. 

clock-img

24.02.2021, 16:18

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Gde to Tiziana? 

clock-img

24.02.2021, 16:32

clock-img

Tiziana

pencil-img

2640

U Beogradu. Osnovna skola koja je nekada davno, kad sam ja isla u skolu, bila u ogledu. Odavno nije, ali su zadrzali isti princip.

clock-img

24.02.2021, 16:51

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Meni je to preterano bas. I ovako imaju dosta casova.

clock-img

24.02.2021, 17:12

clock-img

Tiziana

pencil-img

2640

Sta znam. Moji su navikli. Oni grdni kad su normalni uslovi po ceo dan su bili u skoli (skola+boravak).. 

Evo sad me zove, zavrsila mu se skola, kaze dobio je 5 na odgovaranju iz francuskog. 

clock-img

25.02.2021, 13:59

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Meni je to totalno OK.

Ja planiram moje sa 3-4 god 2x nedeljno popodne na engleski pored redovnog vrtica.
Jezici su pod MUST sto se mene tice.

clock-img

07.09.2021, 15:13

clock-img

dunja RR

pencil-img

30416

Dobili smo upit u školi da li želimo na engleski dodatno, plaća se naravno, i mislim da će biti u vreme boravka, časovi su u našoj školi.
Isti upit smo dobili i za nemački.

Da ide na 2 previše mi, kako ste vi, da li ste davali decu na dodatne časove? Ne znam da li da kreće na engleski, a nisam sigurna ni da li će ići u boravak.
S sada ima engelski, u prvom. Od petog valjda biraju nemački ili ruski.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

07.09.2021, 15:29

clock-img

dunja RR

pencil-img

30416

Zaboravih da napišem, može na jezik u svojoj školi i ako ne ide u boravsk, a biće i škola šaha, na koju će garant ići, jer je dobar u šahu, i voli šah.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

08.09.2021, 07:46

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Nemacki ili Ruski ce biti drugi jezik ili glavni?
Doj se ne jave mame sa iskustvom da napisem svoje misljenje. Ako je u vreme boravka, ja bih izabrala ono sto ce mu biti drugi jezik. Da ima neku osnovu kad podje u 5.razred.

clock-img

08.09.2021, 08:24

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

U našoj školi ima dosta dodatnih aktivnosti posle nastave, mogu da ih pohađaju sva deca bez obzira da li idu u boravak. Mini buba je išla na glumu. Samo mislim da je to baš cimanje ako ne idu u boravak jer aktivnosti najčešće nisu odmah posle nastave.
Što se stranog jezika tiče, mislim da je bolje da ide na engleski, naročito u prvom razredu. Previše je to svega novog za njega

clock-img

08.09.2021, 08:45

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Moje mišljenje je da ne mora odmah u prvom razredu da ide na dodatne jezike. Lako ces ga sledeće godine upisati ako vidis da mu je potrebno. Skola plus sah ili sport ili sta vec voli. Smaram da je previse odmah obaveza.

clock-img

08.09.2021, 08:50

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26966

Mi nismo tako rano decu na engleski. T je od treceg krenula. S jos nije. I mislim da nece. Ne interesuje ju je jezik.

clock-img

08.09.2021, 09:09

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Kod nas je engleski od prvog razreda, kasnije dobijaju jos jedan jezik. 

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)