cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Proja

  
clock-img

15.10.2010, 23:17

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Moj recept:

4 jaja
kriska sira (moze i bez)

umutiti viljuskom i posoliti, pa umesati:
2 solje od bele kafe kukuruznog brasna
1 solju psenicnog brasna
1 prasak za pecivo
3 kasike ulja
kisele vode da se dobije zitka masa

clock-img

16.10.2010, 00:27

clock-img

liliana

pencil-img

4820

E, ali ovo je projara, a proja je ono što se jede uz kupus ili podvarak...bar kod nas...user posted image

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

17.10.2010, 10:53

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Verovatno! Ali  pase i uz kupus i uz podvarak user posted image

clock-img

30.11.2010, 09:50

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Prvi put sam pravila proju juče, po Tashinom receptu (onom bez projanog brašna)! I ispala je mmmljac!
Umesto kukuruznog brašna sam stavila kukuruzni griz (nemaju kukuruzuno brašno u Maxiju), i mleko od 1.6% (nemaju ono masnije user posted image ). Pošto je smeša bila baš gusta, dodala sam za svaki slučaj još mleka. I dobro je što sam dodala user posted image Umesto običnog ulja sam stavila maslinovo.

Eto tako user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

30.11.2010, 11:30

clock-img

Anoniman

evo jos jedna varijacija na istu temu:
14 kasika brasna
6-7 kasika palente
0,5 l mleka
1 prasak za pecivo
3 jaja
6 kasika sira ili 3-4 kasike pavlake,
malo soli i 1-2 kasike ulja

clock-img

30.11.2010, 11:33

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: ksena

evo jos jedna varijacija na istu temu:
14 kasika brasna
6-7 kasika palente



Gde nađe baš tih 14 kašika user posted image Šalim se, ja volim kad mi neko da tako tačne mere, mrzim one onako otprilike... A i sama kad objašnjavam recept, kažem: "onako" user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

30.11.2010, 11:37

clock-img

Anoniman

hahaha...to je mera koju mi je napisala moja stara gazdarica (s kojom sam zivela 4 godine i koju obozavam), ali iskreno odavno nisam uopste pravila proju. probala sam pre neke 2 godine jer je mm probao u srbiji i rekao da mu se svidja, ali posto ovde nema one nase palente, sve mi je nesto bezveze ispadalo. ali posto sad imam u kuci palentu (donela iz srbije user posted image ) i videla sam da je ova tema aktivna - evo sad sam je smuckala i pece se user posted image

clock-img

30.11.2010, 11:38

clock-img

Anoniman

i da, van recepta ako imam mineralne vode, dodam malo.

clock-img

14.01.2011, 20:55

clock-img

Ana RR

pencil-img

34311

Uh, tako mi je primamljiva ova proja koju je Mod pravila user posted image al' nemam ništa od sastojaka, jedino što mogu da napravim je kačamak user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

14.01.2011, 21:04

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27427

Ja je OOobozavam ..al je nikad nisam pravila, moracu da probam kad naaadjem malo vremena!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 14.1.2011 21:06:30 >

clock-img

14.01.2011, 21:05

clock-img

Ana RR

pencil-img

34311

Nisam ni ja, a sad mi se nešto prijela user posted image  

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.03.2011, 11:01

clock-img

jance

pencil-img

6439

evo i mog doprinosa temi, ko sto sam i obecala... jele mi se projice vec 2 nedelje, al ne bilo kakve, nego one projice sto nasa poznanica pravi.. ona inace radi ketering.. pa sam smarala sveki da je nazove i izvuce recept... do plafona sam skakala kad je rekla da ce mi poslati...user posted image
ovako..napisacu sto detaljnije budem mogla. recept izgleda mozda malko komplikovanije al verujte mi, ako je meni uspeo, svakome ce... da, i napomena, jaako je izdasan! i uopste nisu suve (bar meni)user posted image
Projice>
3 jaja
1 kasika soli
2 jogurt case ulja
1.5 casa jogurta
1.5 casa mleka
1.5 casa kukuruznog griza
1.5 casa kukuruzne palente
3 case brasna T-500
jedna + jos prstohvat kesica praska za pecivo
pola case kisele vode
prstohvat secera
sir feta otprilike 350g (ili bilo koji mrvljivi sir)

Odvojiti zumanca od belanaca. prvo izlupati belanca mikserom da bude cvrst sneg, dodati kasiku soli, pa dodavati jedno po jedno zumance (dodas zumance pa promesas mikserom i tako za sva 3). kad se sve sjedini polako dodavati ulje, (ja sam otprilike izmedju svakog dodavanja malko promesala mikserom, al nemora, moze se samo kasikom promesati), onda ide jogurt, pa mleko, kukuruzni griz, kukuruzna palenta, i obicno brasno. to se dobro izmesa pa se jos doda prasak za pecivo i kisela i prstohvat secera. kad se sve sjedini, dobijete gustu tecnu zutu masu... na vama je kako cete da pecete, ja sam malom kasikicom nalivala u papirne staniclice, izdrobila sam fetu pa sam na svaku projicu od gore stavila malo parcence fete, i tako pekla. pece se na 200 stepeni najvise 20min prva tura, ostale ture su bile gotove i za 15min. treba da narastu i da budu zlatno zute do narandzaste od gore. moja topla preporuka je da ih pecete u onom kalupu za projice, jer su mi se zalepile za stanicle pa je bilo pravo mucenje svaku posebno vaditi. dok su one koje sam ispekla u kalupu za mafine ispale savrseno, samo nemojte zaboraviti dobro nauljiti i posuti brasnom taj kalup.

user posted image
user posted image


_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

05.05.2011, 21:28

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Napravila sam proju po Tashinom receptu i stvarno je savršena!user posted image Moje dete je pojelo toliko da se bojim kako će spavati večeras.user posted image Jedino sam smanjila količinu običnog brašna za pola čaše, a toliko dodala palente, jer mi se sviđa kad proja malo grebucka.user posted image
Hvala za recept, mnogo je bolji od onih koje sam ja imala i po kojima sam pravila, a nikad nisam bila potpuno zadovoljna ishodom.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

06.05.2011, 07:48

clock-img

Anoniman

Mljac!!! Mi kući svi tamanimo proju. Imam recept koji nikad ne omane:

3 jajeta
1 šolja (2dcl) pšeničnog brašna+ prašak za pecivo
1 šolja kukuruznog brašna
1 pavlaka  (od 2dcl)
1/2 šolje ulja
so po želji

E sad, ovo je osnovni recept i dovoljan je za 12 kalupa.
Ako želite proju sa SIROM: dodajte punu šaku mladog ili podlivenog sira
Odlična je i sa SPANAĆEM: najbolje je ako uz sir dodate spanać (ja ubacim 2 briketa-Yupik)
A nedavno smo probali sa TIKVICOM: narendana mala tikvica pomešana sa kriškom feta sira i mirođijom.

Može da se klopa kao poseban obrok (doručak-večera uz jogurt ili kiselo mleko) ili kao prilog čorbama (recimo od bundeve, ili spanaća i sl.)

Prijatno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

clock-img

06.05.2011, 08:53

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Ja obožavam proju sa paprikom. njami

clock-img

06.05.2011, 23:25

clock-img

Anoniman

Majo, hvala na inspiraciji user posted image Danas je "pala" jedna projica sa paprikom. This is for You

user posted image

clock-img

06.05.2011, 23:50

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

O, Nina baš ti hvala.user posted image

clock-img

14.05.2011, 13:51

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

Za Dunju,
Ja proju pravim sa obe vrste brasna, obavezno stavim kiselu vodu uz sve sto ide, bude lepse. Takodje, uvek stavim i sir, domaci, kakav imam, a spanac samo treba sitno iseckati i dodati tom siru, pa sve pomesati, i staviti tako da se pece. Ne treba ga bariti pre toga. Znaci ovo sve manje vise kao ostali recepti, 3 jaja, casa ulja, 2 case projinog brasna i casa psenicnog, kasicica soli, kriska sira, sa dve-tri sake seckanog spanaca, po zelji i kisele vode onako, od prilike, ni malo, ni puno, iz flase user posted image i obavezno prasak za pecivo, eto. napomena, ume da bude masnija, pa smanjite ulje, ako volite suvlju. i ja nikad ne stavljam mleko, ponekad jogurt, zavisi kakav mi je sir.
i idem sad i ja da je spremim user posted image prvo si me asocirala na podvarak, s onim serpama, a sad cu zbog tebe da napravim i proju user posted image


< Poruku je uredio jelena038 -- 14.5.2011 13:59:17 >


_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

14.05.2011, 14:24

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

nemam projino brasno i mrzi me da idem u prodavnicu. idem da pokusam da napravim nesto sto mi je upravo palo na pamet, pa ako prezivim, dodjem da vam kazem sta sam uradila user posted image

_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

14.05.2011, 14:33

clock-img

dunja RR

pencil-img

30391

IZVORNA PORUKA: jelena038

Za Dunju,
Ja proju pravim sa obe vrste brasna, obavezno stavim kiselu vodu uz sve sto ide, bude lepse. Takodje, uvek stavim i sir, domaci, kakav imam, a spanac samo treba sitno iseckati i dodati tom siru, pa sve pomesati, i staviti tako da se pece. Ne treba ga bariti pre toga. Znaci ovo sve manje vise kao ostali recepti, 3 jaja, casa ulja, 2 case projinog brasna i casa psenicnog, kasicica soli, kriska sira, sa dve-tri sake seckanog spanaca, po zelji i kisele vode onako, od prilike, ni malo, ni puno, iz flase user posted image i obavezno prasak za pecivo, eto. napomena, ume da bude masnija, pa smanjite ulje, ako volite suvlju. i ja nikad ne stavljam mleko, ponekad jogurt, zavisi kakav mi je sir.
i idem sad i ja da je spremim user posted image prvo si me asocirala na podvarak, s onim serpama, a sad cu zbog tebe da napravim i proju user posted image



hvala puno draga, odoh i ja da pravim user posted image

clock-img

26.05.2011, 22:27

clock-img

Anoniman

Tash isprobali smo tvoj recept za proju user posted image user posted image user posted image

Pleh je ostao prazan, muz je smazao sve user posted image

clock-img

14.06.2011, 13:46

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Jao koliko recepata... veceras bi je pravila pa cu da iskombinujem nesto.. samo ne volim kad je suva vec posle po dana user posted image Ne znam koji je tu fazon..

Jednom sam pravila po nekom receptu, jos dok sam bila kuci, i bila je odlicna i socna i sutra, ali ko ce ga znati koji je recept...kad nisam zapamtila..

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

16.11.2011, 12:06

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Znači prija ne može da bude posna, onda je to kukuruzauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

16.11.2011, 13:20

clock-img

Anoniman

Naravno da može, samo je receptura druga user posted image Ne mogu na brzinu da se setim (retko je pravim) ali u osnovi je mešavina kukuruznog i pšeničnog brašna, so, prašak za pecivo, ulje i voda - ona je malo mrvljiva nakon stajanja, tako da nju uglavnom treba pojesti što pre user posted image

clock-img

16.11.2011, 21:52

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: n i n a

Majo, hvala na inspiraciji user posted image Danas je "pala" jedna projica sa paprikom. This is for You

user posted image


Ja bi ovakve ali od samog kukuruznog brašna, a onda se neće dignuti user posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!