cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Proja

  
clock-img

18.03.2009, 14:40

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Proja, projica, kuruza, kukuruza, kukuruzni hleb, kukuruzna pogačica.. Ako neko zna još neke nazive... ja ne znam.. Mislim da je to to otprilike...


Mi u kukuruzu stavljamo samo kukuruzno brasno zuto ili jos ljepse od bijelih kukuruza ,nisam cula da stavlja projinouser posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

18.03.2009, 14:43

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

E onda ja proju nisam nikad ni jelauser posted image ... Nema druge Modessty, nego da i ja napravim po tvom receptu, pa da probamo i to.. A koji kečap, koja majoneza, jel Polimarkuser posted image user posted image user posted image user posted image Hehe, šalim seuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

18.03.2009, 14:43

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

IZVORNA PORUKA: eugenija

IZVORNA PORUKA: lilly.79

E Modessty, da znas da ta bosanska "kuruza" uopste nije "dosadna" bez sira, ona se pravi od posebne vrste kukuruza, i dan ranije se zamesi i bude slatka, ja sam se odusevila kada sam je probala..



Slatka, slatka, mljaccccuser posted image U kom delu Bosne si je njapala lilly?


Relativno blizu tebe, kod Sanskog mosta user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

18.03.2009, 14:44

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Moja mama zna praviti kukuruzu i ja volim više od bijelog kukuruza,bude slatka.
Najbolje paše s jogurtom i mileramom mmm,a tek kako je to zdravo za probavuuser posted image

clock-img

18.03.2009, 14:44

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Lilly, onda znam koju si njapala! Stvarno je super! MmmMmmmuser posted image

< Poruku je uredio eugenija -- 18.3.2009 14:45:14 >


_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

18.03.2009, 14:45

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Projano brašno je od kukuruza tzv. „provejanog staklarca“

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

18.03.2009, 14:46

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Jeste, bas je mmm, mmmm user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

18.03.2009, 14:48

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

IZVORNA PORUKA: Modessty

Projano brašno je od kukuruza tzv. „provejanog staklarca"



Tema se komplikuje, hahahauser posted image user posted image user posted image Nikad čula za provejani staklarac, ajmeeee..


_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

18.03.2009, 14:48

clock-img

Modessty

pencil-img

12173


IZVORNA PORUKA: eugenija

E onda ja proju nisam nikad ni jelauser posted image ... Nema druge Modessty, nego da i ja napravim po tvom receptu, pa da probamo i to.. A koji kečap, koja majoneza, jel Polimarkuser posted image user posted image user posted image user posted image Hehe, šalim seuser posted image user posted image user posted image user posted image



user posted image
Obožavam majonez i ako smem da ovde napišem obožavam Tomi user posted image
ja i u musaku stavljam majonez user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

18.03.2009, 14:50

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: eugenija


Tema se komplikuje, hahahauser posted image user posted image user posted image Nikad čula za provejani staklarac, ajmeeee..



Ja sam uzela papir i olovku... prepisujem šta treba da tražim u radnji... user posted image

clock-img

18.03.2009, 14:50

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Modessty

Projano brašno je od kukuruza tzv. „provejanog staklarca"



Auuu al se ja provali koja vrsta žitarice je projauser posted image
Mada mi je sad tek malo jasnije,neka vrsta kukuruza "staklarac" se propuše na vjetru,hauser posted image

clock-img

18.03.2009, 14:51

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Jeste, Tomi ima svoj šmek onaj, grrr.. A nije baš zdravo, majonez baš deblja, ali da ne skrećem s teme.... Uglavnom, primećujem veliko interesovanje forumašica za Projuuser posted image user posted image user posted image Zadnjih pola sata, najviše nas je na ovoj temiuser posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

18.03.2009, 14:52

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

e pa onda izvolte u Niš na proju!!!user posted image Ako je šaljem poštom neće baš da bude ukusnauser posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

18.03.2009, 14:54

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Ako budem prolazila, da znaš da ću navratiti. Nisam bila u Nišu nikada, ali si me sa projom namamilauser posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

18.03.2009, 14:57

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Samo izvolte! user posted image Za goste smo uvek raspoloženi!user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

18.03.2009, 15:01

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Modessty

A veličina tepsije je oko recimooo 30-35cm u prečniku.

kad počne da se odvaja od tepsije onda je gotovo. user posted image



Još samo dva pitanja imam. user posted image

1. Tepsija ti je okrugla, ili joj je dijagonala 30-35cm?
2. Koliko otprilike traje proces pečenja? 10min, 20, 30, 40? Otprilike? I jel stavljam u već vruću rernu?

Jel vi vidite koliko ja nemam pojma da kuvam (pečem)? user posted image

clock-img

18.03.2009, 15:03

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Pa, ok su ti pitanja Tasho.. Samo tepsija jel okrugla ili kockasta, to je samo radi oblika, nije uopšte važno.. A za vreme pečenja da... I ja sam se baš pitala koliko? Možda oko pola sata?

_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

18.03.2009, 15:05

clock-img

Anoniman

Jako je bitno eugi, jer kako ja da znam kolika je okrugla tepsija prečnika 35cm kada je pretvorim u pravougaonu tepsiju? user posted image

clock-img

18.03.2009, 15:09

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Ahaa, nisam videla ono za prečnik... Ma nisam ni ja neka kuharica, ali tu nam je Modessty.. Baš je lepo znati tako neke cake u kuhinji... Što se mene tiče, jela bih po restoranima ceo život, da se ima para..

_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

18.03.2009, 15:14

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Jako je bitno eugi, jer kako ja da znam kolika je okrugla tepsija prečnika 35cm kada je pretvorim u pravougaonu tepsiju? user posted image



To ti je viša matematika,stavi vodu u ovu okruglu i onda presipaj u sve pravougaone koje imaš i vidiš u koju može stati ista količina vode.
Eto vrlo jednostavnog rješenjauser posted image
user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio lu -- 18.3.2009 15:16:02 >

clock-img

18.03.2009, 15:18

clock-img

Anoniman

user posted image  user posted image

clock-img

18.03.2009, 15:19

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Jako je bitno eugi, jer kako ja da znam kolika je okrugla tepsija prečnika 35cm kada je pretvorim u pravougaonu tepsiju? user posted image



To ti je viša matematika,stavi vodu u ovu okruglu i onda presipaj u sve pravougaone koje imaš i vidiš u koju može stati ista količina vode.
Eto vrlo jednostavnog rješenjauser posted image
user posted image user posted image user posted image



Đurine male kućne čarolije user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

18.03.2009, 15:22

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Ma uzmi neku pravougaonu dužine 30ak cm i to je otprilike to. Bitno je, kad sipas testo da ne bude deblje od 3-4 cm (vidi sliku), pa ako vidis da ne valja prespi u drugi pleh manji ili veci. U kuhinji je sve na otprilike, a vremenom se uhodas.

lu, a što bi onda presipala u pravougaoni, ako već ima idealnu kružni pleh user posted image user posted image

< Poruku je uredio Jeca RR -- 18.3.2009 15:23:21 >

clock-img

18.03.2009, 15:23

clock-img

Anoniman

Pa nisam znala dal naraste dok se peče, zato sam pitala koliku tepsiju... user posted image

clock-img

18.03.2009, 15:28

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Jeca RR


lu, a što bi onda presipala u pravougaoni, ako već ima idealnu kružni pleh user posted image user posted image



Ma ja sam joj samo predložila jednostavno rješenjeuser posted image