cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Farbanje jaja

clock-img

26.02.2021, 20:51

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Ja sam se prosle godine kasno sjetila pa sam jedva nesto malo skupila.Sad da ne napravim istu greskuLesli ti ces moci dijeliti ako jos skupljas 🤣

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

26.02.2021, 21:05

clock-img

mati

pencil-img

6667

Ni ja se nikada ne setim... Mada to moja mama farba u lukovini, ja ne. Ja sam htela od ljubičastog da skupljam, ali i njega koristim za salatu, za samo neka jela, i to su male količine...

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

26.02.2021, 21:09

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Imam i ljubicas_ti i obicni 🤣 ali svekrva mi rece da je prosle godine farbala sa ljubicas_tim i da nije uspjelo

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

clock-img

26.02.2021, 21:20

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18863

Dobro me podset_iste za lukivinu, fala vi ❤️

clock-img

26.02.2021, 21:20

clock-img

lesli

pencil-img

3159

IZVORNA PORUKA: emicaa RR

Ja sam se prosle godine kasno sjetila pa sam jedva nesto malo skupila.Sad da ne napravim istu greskuLesli ti ces moci dijeliti ako jos skupljas 🤣

Ne skupljam, nema vise domaceg luka. A ovogodisnji luk ce oko uskrsa biti mladi lukac, taman za uz kuvana jaja 😁

clock-img

28.02.2021, 12:24

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Mu farbamo samo u lukovini, nekad skupimo a nekad kupimo na pijaci, prodaju svuda, puna kesa je je 50 dinara.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

28.02.2021, 13:02

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Ja bojim u običnoj lukovini a uvek spremim barem 10ak sefardskih jaja, ona su mi najlepša. I sve ukupno imamo 20ak jaja.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.02.2021, 20:48

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Anci bojimo izmedju 40 i 50.Realno ne treba nam toliko ali lako da odolimo svim onim bojama i travkicama 😊

clock-img

05.04.2021, 12:32

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

Koje boje koristite za farbanje jaja? Da li ste probale sa ovim prirodnim bojama (osim lukovine)?
Da li je neka farbala jaja cajem od hibiskusa, spanacem, cveklom, cajem od nane?

"Ako si uspešan u nečemu ili će te kopirati, ili će ti zavideti, ili će te mrzeti."

"Zavedi mi um i imaš moje telo, pronađi mi dušu i imaš me zauvek."

Fjodor Dostojevski

clock-img

05.04.2021, 12:36

clock-img

mati

pencil-img

6667

Probala sa maslackom. Ali nije bilo uspešno. Koristim gel boje i lepo se ofarbaju.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

clock-img

05.04.2021, 12:42

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Ja sam farbala u ljubičastom kupusu i ljuski od crvenog luka (bela jaja), super su ispala. U kurkumi su isto bila super.

Ove godine ću opet kuvati sefardska jaja, malo samo u lukovini i ćao zdravo.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

05.04.2021, 12:43

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Ana, kakva su to sefardska jaja?

clock-img

05.04.2021, 12:46

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Daco, sefardska ili jevrejska jaja. Evo ti link, ja ih kuvam po ovom receptu klik

clock-img

05.04.2021, 12:55

clock-img

mati

pencil-img

6667

I ja sam prošlog puta guglala. Ali super izgleda.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

clock-img

05.04.2021, 12:57

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

A jel probala neka sa salvetama i bojama? Ja sam probala jedne god, ali bas nisu uspela. A probala bih ponovo, pa da pocnem uskoro da se pripremam i da znam koje boje tj hranu za farbanje da pribavim...

"Ako si uspešan u nečemu ili će te kopirati, ili će ti zavideti, ili će te mrzeti."

Fjodor Dostojevski

clock-img

05.04.2021, 12:58

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Ana, verujem da su ukusna, ali odustajem u startu zbog ovih 14 sati kuvanja

clock-img

05.04.2021, 13:01

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Daco, meni je bilo ok, ujutru sam ih stavila i do uveče su se krčkala. A može i tokom noći, ako neko pazi na struju.

clock-img

05.04.2021, 13:05

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Nije mi zbog struje nego ne volim da ostavljam ukljucen sporet kad izlazim iz kuce.

Queen, gledalo dete ovih dana neki tutorijal na youtube. Mislis li na ono kad se salveta ili ubrus obmotaju oko jajeta i onda se kvasi bojom? Nisam probala do sad, ali rekla mi je da moramo to da probamo user posted image
Bas bi bilo dobro ako je neko farbao na taj nacin da podeli iskustva

clock-img

05.04.2021, 13:20

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

Da, da, bas to kada se umotaju u salvetu i prskaju bojom. Verujem i da moraju da budu malo kvalitetnije te tecne boje. Videla sam negde na netu da je neko farbao jestivim bojama za kolace. Pa ako je neko i to probao, neka pise...

Fjodor Dostojevski

clock-img

05.04.2021, 13:34

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Na ovom tutorijalu koji sam gledala ispadnu dosta blede boje kad se skine ubrus

clock-img

05.04.2021, 14:13

clock-img

mati

pencil-img

6667

Ja sam sa salvetom jedino dekupaz radila, ali na čisto bela jaja.
Sa krep papirom isto bude jako lepo.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

clock-img

05.04.2021, 14:25

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

IZVORNA PORUKA: dddaca

Na ovom tutorijalu koji sam gledala ispadnu dosta blede boje kad se skine ubrus

Nisamih tako farbala.Obavezno ih u lukovini kuvam.Dekupaž isto.Probala sam i sa pirinčem,super su.Ima sad raznih tehnika.

clock-img

05.04.2021, 15:30

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Nisam radila dekupaz, a ni sa pirincem. Vise sam za one klasicne varijante, da sto pre zavrsim. U lukovini ili u farbi za jaja. Ali htela sam ove godine da probam nesto novo, da usarenim malo user posted image

clock-img

05.04.2021, 16:03

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

Evo mojih dekupaž.

user posted image

clock-img

05.04.2021, 16:09

clock-img

dddaca