cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Farbanje jaja

clock-img

15.03.2016, 08:08

clock-img

eca89

pencil-img

3753

Emice, ja ih prvo skuham u vodi, pa onda dam u vino, nekih 15 min na laganoj temper. i ostavim da se odmore, baš lijepo poprime, strah me onako sirova, bojim se da bi mi neko puklo, pa ode vino, ja tako radim.

clock-img

15.03.2016, 08:18

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Samo ako ne zaboravim do maja i to ću isprobati user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

15.03.2016, 08:30

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Ovde recept kaže da se jaja operu i osuše. Zatim se stave na pola sata u voi i sirćetu (ne piše razmera). Jaja se potope u hladno crno vino i kuvaju na umerenoj vatri 15 minuta. Ostavi se da se hlade u vinu par sati ili preko noći.

Defintivno ću probati.
Čuvala sam i ljuske od crvenog luka, ali mislim da ih nemam ni približno dovoljno.

I flunked anger management! }:->

clock-img

15.03.2016, 08:59

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

IZVORNA PORUKA: emicaa

Samo ako ne zaboravim do maja i to ću isprobati user posted image

Bas to! Sve cake i fore sam zaboravila od prosle godine !
A u sirce se stavljaju da se izbeli ljuska?

clock-img

15.03.2016, 09:06

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Ja sam za farbanje koristila ljuske od crnog luka i maslacak,ove godine videcu

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

15.03.2016, 14:33

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Eco, korota-žalost kad umre neko blizak. Onda se te prve godine kod nas ne šaraju jaja, samo se kuvaju onako bez boje.

Ovo što kažete za sirće, ja sam jedne godine prvo stavljala u sirće i jesu bila blijeđa, pa tek onda u farbu, ali em mi se farba skidala, em su kore bile nekako mekane. Sad da li je bilo do jaja ili do toga postupka ne znam user posted image Ta jaja nisu ni mogla da se jedu, nekako su bila grozna. Zato bih ja prvo probala sa recimo 5 komada, pa ako sve bude u redu onda i ostatak farbala. user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

15.03.2016, 16:32

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Eco, korota-žalost kad umre neko blizak. Onda se te prve godine kod nas ne šaraju jaja, samo se kuvaju onako bez boje.

ja sam te pitala user posted image i da isti nam je obicaj.mi imamo dosta istih obicaja cini mi se

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

clock-img

15.03.2016, 18:29

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Pa da chupo sirce istanji ljuspu od jajeta. Jeste da je izbeli al je i istanji
Po meni nema ukusnijeg vaskrsnjeg jajeta od onog farbanog u lukovini

clock-img

15.03.2016, 18:36

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

ja cu ove godine da "obucem" jaja u slicice to mi je najbrze a i pored D nista ne mogu da eksperimentisem

clock-img

15.03.2016, 19:25

clock-img

branki*

pencil-img

20828

isto kao animsaj,ne eksperimentisem nista,kupicu farbu u par boja i to je to,poneko obuci jaje i tako.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

15.03.2016, 19:28

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Ja ću opet dekupaz i kupila sam neku olovku za šaranje da se i Dora malo igra,biće joj doživljaj.

clock-img

15.03.2016, 23:48

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Eca, emica isto ti je to user posted image

Ja sam od danas počela zvanično da skuljam lukovinu i ove godine ću najviše tako. Jeer svaki put zaboravim da ostavljam i onda nemam dovoljno za Vaskrs.

A "gaća" za jaja imam valjda do kraja života user posted image MM jedne godine kupio negdje jeftino, i ne mogu da potrošim nema šanse user posted image

clock-img

23.04.2016, 17:08

clock-img

aleksandrici

pencil-img

473

I ja najviše volim farbanje jaja ljuskom od crnog i belog luka.Volim kad razne biljke umotam jaje najlon čarapom ili kad jednostavno papire isečene na razne strane stvaim na jaje.Savladala sam i tehniku farbanja voskom .Savršeno izgledaju.Vrlo malo truda i želje je potrebno,sve ostalo je stvar mašte.Volim jaja stavim pre farbanja u raso tako se najbolje izbele odnosno skinu prljavštinu sa ljuske i odlično primaju boju.

clock-img

26.04.2016, 15:22

clock-img

MishMash

pencil-img

458

Ja ću ove godine opet da ih izbelim i dekupažiram, a videla sam i ova jaja u duginim bojama pa ćemo i to probati.

"Live the life you love, love the life you live"

clock-img

28.04.2016, 13:14

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Prošle godine sam se zezala sa dekupaž tehnikom. Ove ću probati sa voskom . Dopadaju mi se i ova sa gumicama a skroz je jednostavno . KLIK

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

29.04.2016, 06:34

clock-img

mali_mis

pencil-img

5129

Ja sam za katolicki probala sa mrezastim carapama, ali su mi boje bile sugave, valjda ce sad da budu dobre. I vise necu da eksperimentise sa onim gel bojama, gliterima i slicnim cudima, smrde mi posle jaja.

clock-img

29.04.2016, 18:26

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Moja ispala super!nijedno nije popucalo i boje bas jake!

< Poruku je uredio branki RR -- 29.4.2016 18:30:59 >

branki

clock-img

29.04.2016, 18:50

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24772

Dajte slike!

clock-img

30.04.2016, 21:41

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24772

user posted image

Evo mojih 80 jaja :)

clock-img

30.04.2016, 21:57

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

ja sam farbala onako obicno par boja i super su lepe boje jnisam htela nista posebno a nemam ni za koga, kad budemo imali dete onda cu drugacije

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

01.05.2016, 01:53

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Ja sam ove godine farbala samo prirodnim bojama, lukovina, kupus, cvekla (i ubuduće ću tako, ništa vještačke boje, ništa izbjeljivanje sirćetom...) I ispala su super, možda ih je par popucalo od 70 kom.

A probala sam i ovo sa vinom i oduševila se! user posted image Super su jaja. Iako se MMu nisu dopala, ali šta zna on seljak user posted image Nego sam se zeznula i stavila ih u frižider i sad ih izvadila sva su se orosila, ubiću se ako im se ne vrate oni kao kristali user posted image

clock-img

01.05.2016, 10:29

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Choopo onda sam i ja seljanka,isprobala i stavila ih u drugu boju da prebojim.Užas,neka smedja boja ali ona ružna smedja.Žali Bože potrošenog vina user posted image

clock-img

01.05.2016, 10:45

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ivana,bas su lepo ispala ova tvoja jaja!

branki

clock-img

01.05.2016, 10:53

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24772

Hvala, branki. Nisam se oseca najbolje, inače bih malo i sarala i pravila ukrase. To za vino sam ovde procitala, sledeće godine cu sigurno. Nego, meni zao vina user posted image

clock-img

01.05.2016, 10:54

clock-img

branki*

pencil-img

20828

pa,ono jes,nego posle dodas secer i dobijes kuvano vinouser posted image

branki