cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Farbanje jaja

clock-img

06.04.2015, 20:57

clock-img

nata11

pencil-img

9228

Didy a to sa papirom je verovatno ovako

clock-img

06.04.2015, 21:04

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Meni to bas izgleda komplikovano.
Ja cu i gumice sigurno, to mi je ispalo super prosle godine.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

clock-img

06.04.2015, 21:11

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Wiv onaj video sto si ubacila izgleda bas lako a lepo,ja cu da probam,samo nisam cula jel su jaja pre toga skuvana i koliko se ceka da se onaj papir stegne.
Koci mi net pa se ne cuje dobro..

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

06.04.2015, 21:11

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Didy probala ja prosle godine sa krep papirom. Dosta je jaka farba. Farba prste i sve zivo oko tebe. Mora se raditi sa rukavicama a boja ne ispadne ujednacena na celom jajetu

clock-img

06.04.2015, 21:13

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Serpi skuvaju se jaja ako hoces i oboje pa umesto onih slicica sti bi lepila , lepis dekupaz tehnikom salvete

clock-img

06.04.2015, 21:21

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Serpi evo maraj ti odgovorila. To je najbolje objasnjen dekupaz koji sam nasla.
Bas cu videti kako ce meni ispasti.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

clock-img

06.04.2015, 21:23

clock-img

Didy

pencil-img

7274

E, jeste, Nato, to je to. user posted image
maraj, meni se baš sviđa što je boja neujednačena i što se tako prelivaju jedna u drugu.
Da, dekupaž ide na skuvana i ohlađena jaja.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

06.04.2015, 21:26

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: Didy
A videla sam i jednu odličnu foru farbanja krep papirom: topla jaja (ako su ranije skuvana, potope se u toplu vodu na nekoliko minuta da se ugreju) se oblože krep papirom namočenim u sirće i ostave u posudu s poklopcem da se potpare. Posle pola sata se skine krep papir i dobiju se prelepo ofarbana jaja. Krep papir su sekli na trake debljine dva prsta i mešali su na istom jajetu plavu, ljubičastu i roze i onda je jaje imalo prelive i blage prelaze s jedne na drugu boju. stvarno prelepo! user posted image

Pravila ja prosle godine

EDIT: link sam izbrisala. Nije dozvoljeno kacenje linka ka drugim forumima. Dijana1 RR.

< Poruku je uredio dijana1 RR -- 6.4.2015 22:40:41 >

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

06.04.2015, 21:27

clock-img

serpica

pencil-img

8707

E super onda cu to da uradim sigurno... a jel hoce onaj belanac bas da zalepi salvetu? Mislim nece da otpadne kad se osusi?

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

06.04.2015, 21:31

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Serpi hoce, ali mislim da je bas poenta da bude samo jedan sloj salvete da bi se lakse zalepilo

Honey, I'm Home

clock-img

06.04.2015, 21:37

clock-img

Didy

pencil-img

7274

E, pa da, NM, to je to. Zanima me jedino da li boja ostaje na rukama kad se skroz osuše jaja, npr. kad krenu deca da ih gule?

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

06.04.2015, 21:49

clock-img

serpica

pencil-img

8707

IZVORNA PORUKA: wivern

Serpi hoce, ali mislim da je bas poenta da bude samo jedan sloj salvete da bi se lakse zalepilo

Hvala,probacu na jednom jajetu za pocetak pa ako uspe nastavljam user posted image

clock-img

06.04.2015, 22:08

clock-img

superm

pencil-img

3244

Ja ću jaja ofarbati u lukovini i sa sinom zalepiti sličice.

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

07.04.2015, 07:21

clock-img

mali_mis

pencil-img

5129

serpi, wiv onaj stampani deo salvete lepite na jaja. I onda cetkicom umuceno belance od sredine se maze prema spolja user posted image
Jel neko probao one gliter saralice zlatna ili srebrna, sto ima u onim setovima po marketima? Jel se razmazuju posle kad cistis jaje, ili se to lepo osusi? Sad su mi oni privukli paznju, a ne bih da kupujem ako ne valja.

clock-img

07.04.2015, 07:31

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja cu isto u lukovini. Ostavljam lukovinu vec par nedelja.
Najukusnija su jaja u lukovini. A i najzdravija.
Ja ih umotam u mrezicu pa ih tako nasaram ili sa gumicama

< Poruku je uredio Maraj -- 7.4.2015 7:32:09 >

clock-img

07.04.2015, 07:34

clock-img

daca77

pencil-img

8079

A da li je neka probala da dobije mermerna jaja od ljunicastog luka? Mislim na onu foru kuvanja u aufoliji.

clock-img

07.04.2015, 07:38

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Kako to daco?

clock-img

07.04.2015, 08:14

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: Didy

E, pa da, NM, to je to. Zanima me jedino da li boja ostaje na rukama kad se skroz osuše jaja, npr. kad krenu deca da ih gule?

Nije nista ostajalo.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

07.04.2015, 08:26

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Maraj, iseckas lukovinu kao za mozaik...pripremis alu foliju velicine da umotas celo jaje i tu lukovinu stavis na foliju, znaci da lukovina bude izmedju jajeta i folije i to ubacis u boju, tako sam ja prosle godine...nije ispalo lose, neobicno..

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

clock-img

07.04.2015, 08:29

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Aha. Hvala ivaMark probacu.

clock-img

07.04.2015, 09:24

clock-img

Anoniman

sada ste i mene zaintrigirale, moracu da probam dekupaz tehniku, na nekoliko jajauser posted image

clock-img

07.04.2015, 09:25

clock-img

daca77

pencil-img

8079

IvaMark,a ja ne ubacujem u boju...nakvasim jaje i uvaljam u sitno seckanu ljusku luka, umatom dobro u aufoliju i skuvam najnormalnije. Kad se prohladi, skinem foliju i one ljuspice i to je to...em je zdravo, jer je u lokovini farbano, a neobicnog je dezena.user posted image
UM, i ja cu to probati...poslacu mm da potrazi papir.

< Poruku je uredio daca77 -- 7.4.2015 9:26:32 >

clock-img

07.04.2015, 09:50

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

IZVORNA PORUKA: mali_mis

serpi, wiv onaj stampani deo salvete lepite na jaja. I onda cetkicom umuceno belance od sredine se maze prema spolja user posted image
Jel neko probao one gliter saralice zlatna ili srebrna, sto ima u onim setovima po marketima? Jel se razmazuju posle kad cistis jaje, ili se to lepo osusi? Sad su mi oni privukli paznju, a ne bih da kupujem ako ne valja.

Mene isto zanima iskustvo sa ovim gliterima... ispod kao osnova ide belance umesto lepka da bi jaje bilo jestivo...ranije sam koristila gliter ali nisam bila dovoljno iskusna-da li se stavlja na mlako ili hladno jaje...verovatno ima neka caka user posted image

clock-img

07.04.2015, 09:51

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ja ove godine ofarbam samo nekih 20 jaja simbolicno i to je to.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

07.04.2015, 10:02

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

I ja cu 20-25 necu da ih bacim posle.