cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Farbanje jaja

clock-img

12.04.2014, 23:57

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Naša korisnica pita, pa molimo za pomoć ako neko zna:

"Zanima me samo da li neko zna gde u Beogradu mogu da kupim pero za saranje jaja voskom.
unapred hvala na pomoci"

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

13.04.2014, 14:36

clock-img

mati

pencil-img

6667

Mislim da su zene na prethodnoj str pisale da su nasle u knjizari...
Azra, pakovanje je kao za tempere, samo providno, a unutra je kao lak sa sljokicama, tj gel i sljokice kroz njega.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

13.04.2014, 15:44

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Aha. Hvala Mati. Pokušaću da pronađem, da se malo igramo-jedino to mi deluje jednostavno i brzo. Jesi li viđala ovih dana to po Nišu, ako ne nađem ovde, na planini, da mi muž potraži i donese kada dolazi???

A za pereo sam i ja čitala da ima po knjižarama. Neka me devojke isprave ako grešim, mislim da je to zapravo pero za mastilo, a može i za vosak....

< Poruku je uredio Azra_ -- 13.4.2014 15:46:30 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

13.04.2014, 16:34

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Ja cu da probam krep papir i posipanje sa prehrambenim bojama user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

13.04.2014, 22:25

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Gledala sam neki video-zalepe se oni stikeri mali u obliku srca,kruga,leptira,i onda se jaja boje u prehrambenim bojama.Kada se ti stikeri skinu ostanu oblici.Ne znam da li bi uspelo da se koristi obicna farba(vruca voda).Bas lepo izgleda,a i lako je...

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

18.04.2014, 16:27

clock-img

Meisje

pencil-img

4182

Evo su moja prva holandskauser posted image
user posted image

Kakve su ti misli,takav ti je zivot

clock-img

18.04.2014, 16:31

clock-img

World

pencil-img

4234

Divna su user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

18.04.2014, 16:39

clock-img

Meisje

pencil-img

4182

user posted image user posted image user posted image

Kakve su ti misli,takav ti je zivot

clock-img

18.04.2014, 17:20

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Kakve su boje. Predivna su jaja Meisje.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

18.04.2014, 17:25

clock-img

Meisje

pencil-img

4182

Hvalauser posted image

clock-img

18.04.2014, 19:09

clock-img

Leax

pencil-img

1578

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Naša korisnica pita, pa molimo za pomoć ako neko zna:

"Zanima me samo da li neko zna gde u Beogradu mogu da kupim pero za saranje jaja voskom.
unapred hvala na pomoci"

Umesto pera moze da se upotrebi deblja iglu za sivenje koju cemo zabosti u gumicu tj. obicnu olovku koja na vrhu ima gumicu za brisanje. Svecu, obicnu, upaliti da se razgori dok vosak nepocne da se topi u taj otopljeni vosak umociti iglu i sarati po jajetu .
Ovo sam procitala u casopisu pa moze da posluzi u nedostatku pravog pribora user posted image

-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.-
-Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.-
-Dušan Radović-

clock-img

21.04.2014, 10:47

clock-img

mali_mis

pencil-img

5129

Tecne boje koje sam kupila su katastrofa user posted image Crvena je ispala roze, zuta je bila bledo zuta, jedva da se vidi, zelena nikakva, plava kao mastilo, a ljubicasta user posted image pretamna vise je vukla na teget. Srecom nakupovala sam onih u kesicama, pa je ispalo dobro.
I na kraju biser. Ostalo mi par jaja, i jedna kesica zute. Ubacim kesicu u serpicu, i setim se da imam kurkumu. Otvorim teglicu, ubacim kasicicu, kad hm, nesto mi cudno. Oseca se miris cimeta, i onda skontam da sam stavila cimet. Ajd nema veze, dodam i kasicicu kurkume, i boja je ispala bas zuta, samo su jaja mirisala na cimet user posted image

clock-img

21.04.2014, 18:35

clock-img

nata11

pencil-img

9225

Meni se sve boje odmaste kad uzmes jaje u ruku user posted image Bas su bile lepe nijanse ali nista ti ne vredi kad posle svakog jajeta trcis da peres ruke.

clock-img

21.04.2014, 18:41

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

IZVORNA PORUKA: nata11

Meni se sve boje odmaste kad uzmes jaje u ruku user posted image Bas su bile lepe nijanse ali nista ti ne vredi kad posle svakog jajeta trcis da peres ruke.

Ovo se meni desilo prosle godine sa onim bojama u epruveticama . Grozno. user posted image

Sad klasika , boje u kesici , lukovina, kopriva I crvena (aleva user posted image ) paprika I odlicno je ispalo .
Sve sam ih iscrtala pa su bas sarena . Klinci su se otimali za njih. user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

21.04.2014, 18:46

clock-img

nata11

pencil-img

9225

Pa i ovo je bila neka '' moderna'' boja. Ona sto se rastvara sa sircetom, neka nemacka. Ma nema bolje od one kad nasipam u serpici pa prokuvam user posted image

clock-img

22.04.2014, 20:38

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Figaro88

Ja sam radila prosle godine,umutila sam belanca da ostanu onako tecna,deblje salvete i vec obojena sam radila tako.Ispalo je lepo.sa tanjom salvetom bude bledo.I koristila sam cetkicu za slikanje mekanu najdeblju.

Sve sam tako radila i kad se osušilo odlijepim salvetu a ono ostalo bijelo, znači salveta mi je pokupila boju sa jajeta umjesto da se prenese boja sa salvete na jaje, užas kako sam smotana.
Ali eto bar sam probala i znam da neću višeuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

22.04.2014, 21:23

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Lu, ja sam zbunjena. Zar salveta ne ostaje na jajetu? Nigde nisam procitala gde sam gledala upustva da se to skida. Belance samo da se zalepi.

Mi smo ove godine bojili pomocu krep papira i bas sam zadovoljna.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

22.04.2014, 21:33

clock-img

Anoniman

NM i ja sam to isto htela da kazem, belance sluzi da se zalepi, i ostaje salvetauser posted image

clock-img

23.04.2014, 08:06

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Meni su se ta jaja svidela ali ja sam totalni promašaj napravila sa ovim user posted image
Nisam ja skinula sve samo sa dva a i ona što su ostala nisu lijepa. Slika je blijeda i jedva se vidi tako da mi se ne sviđa ni to. Ljepše mi je zalijepiti običnu sličicu.
Zato su mi mramorna ispala lijepa, njih sam radila gel bojama user posted image
user posted image
A vidite ova vezena njih sam kupila, prekrasna suuser posted image
user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

26.03.2015, 21:57

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

user posted image
zene gde da nadjem ovakve boje?

clock-img

27.03.2015, 10:52

clock-img

jess021

pencil-img

13385

Bubi, jesu to bas farbe za jaja?
Pitam, posto meni deluju kao tempera.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

03.04.2015, 07:44

clock-img

mali_mis

pencil-img

5129

Naoruzala sam se raznim bojama za jaja, onim klasicnim u kesicama koje su iz godine u godinu sve slabije, neke tecne u kesici, i u kapsulama bugarska proizvodnja. Ove u kapsulama sam uzela na pijaci, od cike od koga uvek uzimam farbe za jajca, ranijih godina su bile u tableticama i farbale su tone jaja, i boja je bila bas ona boja koja treba da bude, sad kaze da su ove u kapsulama isto dobre kao te u tabletama.
Javljam kako je ispalo user posted image

clock-img

03.04.2015, 09:46

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

Jess nemam pojma, tako sam nasla na internetu i jako mi se dopalo. Ali se plasim da neci naci takve boje. Prosle god sam uzela one u kesici, morala sam po 5 i vise kesica da stavljamna jedan dl vode i boje su bile bas lose.
Ove godine bih nesto drugacije. Planiram sutra da idem u potragu da ne docekam poslednji dan.
Misu sta ti farbas sa tolikim farbama? Koliko jaja?

clock-img

03.04.2015, 10:30

clock-img

Anoniman

Bubi u pravu si z akesice ocajne su, ni kakva boja.
Misu bas postavi sliku tih kapula , i jaja.
Ove godine sveki i U farbaju, ja sam prosle i pretprosle, a i meni lakseuser posted image

clock-img

03.04.2015, 10:44

clock-img

nata11

pencil-img

9225

I ja cu ove godine posto farbam 30 komada da uzmem samo crvenu boju u kesici i onaj komplet -mermerne boje, sto kapnes na rukavici pa utrljas jaja. E sad planirala sam i nekoliko komada u peni za brijanje ali neznam koju boju tu da dodamuser posted image