cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Farbanje jaja

clock-img

30.04.2013, 10:15

clock-img

nata11

pencil-img

9225

Mati ja sam to kupila za kumce u Rodi mislim da je oko 100 i nesto dinara.
Jel zna neko kako se farbaju jaja u peni za brijanje? Vidla sam sliku na Pinterestu, jaja dodju kao sa mermernin sarama.

clock-img

02.05.2013, 08:53

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Juce sam stavljala gumice na jaja i potopila ih u crvenu,ljubicastu,zutu i lukovinu da prime boje do sutra,jutros izvadim jedno,da vidim dal ce moci u boji da ostanu sare i svidja mi se. Jace su boje nego kad se jaja samo skuvaju u njima.
JEDVA CEKAM NEDELJU....

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

02.05.2013, 10:54

clock-img

Anoniman

A kako to farbate sa gumicama?

clock-img

02.05.2013, 11:04

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Um obicne gumice za tegle navuces na jaja i potopis u boju koju hoces,da odstoji neko vreme(najbolje da prenoci) da ljuska upije boju,i sa sve gumicama kuvas jaja. Imas na 2-3 strani ove teme kako izgleda sara od gumica,Zell je postavila slike od prosle godine,farbano u lukovini. A ja cu da pokusam na par komada da ljubicasta poskidam gumice i skuvam u zutoj farbi,da vidim da li moze da se uradi u 2 boje. Sutra javljam efekat eksperimenta.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

02.05.2013, 11:10

clock-img

Anoniman

Stetice hvala na odgovoru , probacuuser posted image , javljaj kako je prosao eksperiment.

clock-img

02.05.2013, 11:28

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Ja sam zadnjih godina jaja ukrasavala uglavnom razlicitim liskama i travcicama..a ove godine cu malo vise eksperimentisati...svidja mi se ta ideja sa gumicamauser posted image

clock-img

02.05.2013, 12:07

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Jaja se farbaju na Veliki petak, dan kada se inače ništa drugo ne radi. Neki od običaja kažu i da jaja ne treba farbati na Veliki petak već u četvrtak ili subotu. Smatra se da je Veliki petak dan stradanja Isusa Hrista i nije radostan momenat kakvo je farbanje jaja. S druge strane, mnogi sveštenici pak kažu da nije bitno kada farbate jaja, bitno je da su ofarbana. Jaje se smatra univerzalnim simbolom života i plodnosti. Prvo ofarbano jaje odvaja se i čuva u kući do sledećeg Vaskrsa, otuda i potiče ime “Čuvar kuće”. Na stolu stoji ukrašena činija sa ofarbanim jajima. Domaćin prvi uzima jedno jaje, a za njim svi ukućani. Tad nastane veselje i takmičenje čije je jaje najjače. To predstavlja veliku radost za sve ukućane, posebno za decu.

Svake godine trudimo se da jaja budu drugačija, interesantnija i šarenolika.

Pročitaj više ...

< Poruku je uredio dunja RR -- 2.5.2013 12:08:56 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

02.05.2013, 12:16

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Kod nas je običaj da se prvo crveno jaje ofarba u četvrtak a ostala u subotu. Ja ću verovatno sve u subotu pošto sam zaboravila da kupim crvenu farbu, sve ostalo farbam u lukovini.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.05.2013, 12:21

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja cu supra pet komada u lukovini
a prekosutra odoh kod s&s i vise mi i ne treba user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

02.05.2013, 14:40

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Ja se lagano bacam na posao. Skuvala sam zasad domaći lepak user posted image i spremila boje. Jaja se kuvaju, pa malo kasnije će biti otvorena radionica.
Rezultate ćete videti kasnije.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

02.05.2013, 14:55

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Kod nas je obicaj da se farbaju na Veliki petak tako da danas samo pripremam ...jedan deo kristali a drugi obuci jaje i to je touser posted image

clock-img

02.05.2013, 15:05

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Ja cu sve u crvenu boju,ali cu da ih ukrasim razlicito.Zaboravila sam sa cim se bese lepe salvete na jajeuser posted image

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

02.05.2013, 20:23

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Tadaaaa user posted image Što volim farbanje jaja kad L sve završi, pa nemate pojma.

Proces je tekao ovako
user posted image
user posted image
user posted image

clock-img

02.05.2013, 20:38

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Bravo L user posted image

A otisci, extra user posted image . Jel to po onom sveže okrečenom zidu? user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

02.05.2013, 20:41

clock-img

lesica

pencil-img

12015

O daaaa, na veliku žalost mm-a user posted image

clock-img

02.05.2013, 20:47

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Odlične ste user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

02.05.2013, 20:56

clock-img

nata11

pencil-img

9225

Kod nas je obicaj isto da se jaja farbaju na Veliki petak.

clock-img

02.05.2013, 22:04

clock-img

marince1

pencil-img

4824

Svaka vam cast user posted image
I mi smo ofarbali jaja,stavicu sliku ovih dana

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

clock-img

02.05.2013, 22:13

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

I mi ofarbale, cera i ja user posted image
Boje su nam roze, ljubicasta, crvena, zelena, plava, narandzasta i braon, ukrasavale travkama, lukom, gumicama, nalepnicama... Steta ove godine nisam imala kristale, a inace i njih koristim. Sad sledi uredjivanje displeja. user posted image

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

03.05.2013, 10:34

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Bravo Lenka user posted image user posted image
A otisci su vrhuser posted image

clock-img

03.05.2013, 15:01

clock-img

Dada81

pencil-img

2618

user posted image divna je, Lenka

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

clock-img

03.05.2013, 17:56

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

O Lesice, hrabra ženo user posted image
Ja se još uvek ne usuđujem da dozvolim Lani da vrši eksperimente unutar stana user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

04.05.2013, 08:04

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

I mi smo juce brljali, a ja je nisam slikala user posted image uglavnom dala sam joj gliterima da ukrasava
user posted image
Bas je bila odusevljena i svidelo joj se user posted image posle je nastavila da brlja po papiru... sreca po zidove user posted image

clock-img

04.05.2013, 08:08

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Ja sam Andrei i Vuku dala vostane,one su mi nekako najbezbednije,mada su zidovi opet izvrljani po coskovima,tamo gde ih kao ne vidimo sta radeuser posted image
Danas sam obecala A da cu joj skuvati jos jaja da boji,videcemo kako ce ona ispasti...

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

04.05.2013, 08:12

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Videla sam u merkatoru a i kod kineza ona plasticna jaja upakovana sa vodenim bojama , eto za decu da boje.