cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: rođendanske torte

  
clock-img

30.05.2010, 14:17

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Lilly, pravi si majstor 

Blago Mihajlu sa takvom mamicom

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

30.05.2010, 21:28

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Bravo mamauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

30.05.2010, 21:38

clock-img

Anoniman

Lilly user posted image

clock-img

30.05.2010, 22:17

clock-img

snješka

pencil-img

1611

user posted image

Evo i naše tortice za 1. rođendan.

Joj žene, super su vam torte. Ja se kolebam da napravim nešto sa fondan masom, ali mi se čini baš zahtjevno i teško. Pa kad budem slikam da vidite moju brljotinu.


< Poruku je uredio snješka -- 30.5.2010 22:20:06 >


_____________________________

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

clock-img

05.07.2010, 22:48

clock-img

Anoniman

clock-img

07.07.2010, 23:18

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: Lu RR

E pa i tu sam vidjela na istom mjestuuser posted image

Evo šta sam našla o čokoladnom baronu;
BARON TORTA
četiri tanke kore sa kakao-om, preko svake bogat fil od maline,  na njega lagan čokoladni fil. Preporuka za dekoraciju: Čoko glazura




Ali kako da ja to napravim, ne znam ti ja ni kako idu mere, totalni duduk sam za torte user posted image user posted image



BARON TORTA SA MALINAMA

Listala sam ovaj sajt sa receptima,kad sam videla ovu tortu odmah mi je proradio kliker,setila sam se da si trazila recept.
Jeste kasno,ali mozda ti zatreba za neku drugu prilikuuser posted image


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

08.07.2010, 00:12

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Super Tashke, našla si Ben tena user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

08.07.2010, 09:08

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Gagana, divna si što si se setila user posted image user posted image user posted image

Na žalost, nije to ta torta... jbg, ja iskomplikujem i najobičniju tortu user posted image

Hvala u svakom slučaju, srce si user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.08.2010, 14:13

clock-img

bluka

pencil-img

288

ja juče pravila, po zahtjevu, čokoladnu tortu sa bobičastim voćem. vidim ovdje se spominjala baron torta za koju ni ja nisam uspjela naći recept pa sam nešto iskombinovala sama.
evo tog recepta.
ana, znam da je sad kasno al'' evo za neku drugu priliku.

Čokoladna torta sa bobičastim voćem  (okrugli kalup 26 cm)

Kore (x2)  2  jaja
                 6 kašika šećera
                  60g maslaca
                  6 kašika brašna
                  ½ praška za pecivo
                 2 kašike kakao praha
Peći dvije kore (15-20 min na 190 stepeni, najbolje provjeriti čačkalicom da li je pečeno), ohlađene rasjeći.

Voćni fil   400g bobičastog voća (maline, kupine, jagode, kombinacija...)
              100g šećera
               par kašika votke (kajsijevače, dunjevače...)
Sve zajedno kuvati na laganoj vatri dok se voće ne ukuva, zatim ispasirati kroz cjediljku da se odvoje eventualne sitne košpice. U međuvremenu potopiti 3 lista želatina u hladnu vodu, iscijediti pa dodati u pasirano voće (ukoliko se voće ohladilo, želatin na laganoj vatri otopiti pa odmah umiješati u voće).

Čokoladni fil   200 g crne čokolade
                     200 ml tečnog šlaga
                     100 g maslaca
Otopiti na laganoj vatri pa ohladiti.

Čvrsto umutiti još 500 ml tečnog šlaga pa par kašika pomiješati sa voćem a ostatak sa čokoladnom smjesom.

Koru namazati prvo tankim slojem voćnog fila pa preko njega nanijeti čokoladni fil (gušći je od voćnog pa malim kašikama po cijeloj površini stavljati fil i onda lagano razmazati da se filovi ne pomiješaju), ponovo staviti koru i tako redom.

< Poruku je uredio bluka -- 13.8.2010 14:14:50 >

clock-img

13.08.2010, 14:14

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Hocemo sliku!user posted image

clock-img

13.08.2010, 14:16

clock-img

bluka

pencil-img

288

nema, pepi, slike.user posted image

otišla u goste, al' sam je probala.

a da znaš da uopšte nije bilo lako napraviti sa dva mala smetala.user posted image

clock-img

13.08.2010, 14:18

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Mogu misliti!user posted image
Nisam sve procitala,ali vidim iz ovolikog teksta da nije bas neka brza i jednostavna!
Ja planirala danas probati ,,tvoj,, Ciz kejk al nemam onu tevsiju sa dubokim zidovima,imam one najobicnije,pa cu vidjeti ako nadjem da kupim,il da se snalazim!

clock-img

13.08.2010, 14:21

clock-img

bluka

pencil-img

288

imam drugu u frižideru, mogla bih nju škljocnuti pa 'metnuti' i sliku i recept.

clock-img

13.08.2010, 14:25

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Ti se pocni baviti pravljenjem torti i kolaca,isplatice ti se,kad si vec toliko sposobna i kad imas voljuuser posted image
Valjato si dijete,nema sta
Ajd turi da vidimo

clock-img

13.08.2010, 14:33

clock-img

Anoniman

Ovo je jedna od najsochnijih torti koju sam probala i pravila...
 
Rabin torta
 
PRVI FIL 12 belanaca dobro umutiti sa 300grama ml.plazme i 400 gr otopljene cokolade. Ostaviti  fil da se ohladi.Od DRUGOG fila ispeci 4 korice u plehu oblozenim papirom za pecenje, ali jedan deo od drugog fila ostaviti za spajanje sa PRVIM FILOM
DRUGI FIL se pravi ovako: mutiti 2 margarina sa 400grama secera u prahu i 12 zumanaca.Peci 4 kore i ostaviti jedan deo za spajanje sa prvim fillom.Umutiti i 600 gr slaga da bude jako cvrst (stavite manje vode ili mleka).
Redosled ide ovako:
korica
fil
slag (sve dok se ne potrosi fil)….tako redom....
Od gore ukrasiti sa 200 grama slaga.....

clock-img

13.08.2010, 14:47

clock-img

bluka

pencil-img

288

ČOKO- NES TORTA

user posted image

Ja pečem jednu koru (od 5 ili 6 jaja, zavisno od veličine jaja) u velikom plehu od rerne pa podijelim na tri trake (tako mi lakše kad pravim za sebe, bez posebnog ukrašavanja i kerefeka).

I, po mom iskustvu, dovoljno je pola količine kreme, od 3 jajeta, inače bude jako visoka.

Slika pokazuje kako to izgleda.

clock-img

13.08.2010, 14:47

clock-img

Anoniman

Izgleda skroz sochnouser posted image

clock-img

13.08.2010, 14:48

clock-img

bluka

pencil-img

288

IZVORNA PORUKA: verolino
 
Rabin torta
 



dobro zvuči, probam jednom.user posted image

clock-img

13.08.2010, 14:49

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Imam pitanje!
Ima li neka torta koju mogu jesti jednogodisnjaci (jos nismo probali belance ni cokoladu, a o bademu, kikirikiju da ne pricam), a da ne mora da se pece (u stvari, da nema onih kora)? Naime, ja nikad nisam ni jednu tortu napravila, nemam ni onaj kalup za torte. Lako je kupiti kalup - ali ja ne bih bas da se ucim da pravim torte na Andrejevoj rodjendanskoj. Dakle, nesto sa plazmom i vocem, i zumancem user posted image Ili da mu u narednih nedelju dana uvedem i belance, pa onda opet ta varijanta, ali sa celim jajetom? Svakako mora kad-tad probati belance, jel?


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

13.08.2010, 14:49

clock-img

bluka

pencil-img

288

IZVORNA PORUKA: verolino

Izgleda skroz sochnouser posted image



da. bogata je, jaka, ali ne i preslatka. ja inače smanjujem šećer u svakom receptu po malo, jer ne volim da samo šećer osjetim.

clock-img

13.08.2010, 14:51

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Bravo Bluka,ma nisam ni sumnjala!user posted image user posted image user posted image
Kad budem imala dijete ima da nam pravis za svaki rodjus,dogovoricemo se kako da uzvratimouser posted image user posted image user posted image

clock-img

13.08.2010, 14:52

clock-img

bluka

pencil-img

288

pa, oko godine dana se i probava bjelance, čini mi se.

za kad ti treba? da malo čeprkam.

clock-img

13.08.2010, 14:56

clock-img

bluka

pencil-img

288

IZVORNA PORUKA: pepino

Bravo Bluka,ma nisam ni sumnjala!user posted image user posted image user posted image
Kad budem imala dijete ima da nam pravis za svaki rodjus,dogovoricemo se kako da uzvratimouser posted image user posted image user posted image




može, može. meni je ovo relaks-terapija. user posted image

clock-img

13.08.2010, 14:58

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: bluka

pa, oko godine dana se i probava bjelance, čini mi se.

za kad ti treba? da malo čeprkam.



Za sledeci vikend user posted image Ma... ja koja inace sve moram imati isplanirano u detalje - ovde sam potpuno zakazala.


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

13.08.2010, 15:02

clock-img

bluka

pencil-img

288

ne brigaj, tvoji zahtjevi su veoma jednostavni. bez kora, bez pečenja... i taj dan da je praviš, stići ćeš.

'ću malo da pogledam'