cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: rođendanske torte

clock-img

08.11.2014, 07:36

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26967

Trco i meni se cinilo zbog sastava da moze. Hvala Anci pravicu za Sofijin rodjendan.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

08.11.2014, 07:45

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Kapiram dok ide toliko putera i sve... poslužiš se onom Lelinom cakom da vrelim nožem pređeš preko pa zalepiš. U svakom slučaju sačekaš i Lelu da potvrdi, ako je imaš na fb pošalji joj poruku. Ona ti je najsigurnija user posted image

I flunked anger management! }:->

clock-img

08.11.2014, 15:03

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Posle dugo premišljanja, napravila sam čokoladnu tortu, ali sam tri recepta sklopila u jedan. Napravila sam koru po receptu koji je Lesica dala Ani za Bokinu tortu (125g maslaca umutiti sa 1509-200g šećera u prahu i kesicom vanilin-šećera, pa se u to doda 5 žumanaca, 150g otopljene čokolade, 3 kašike kakaa, 50g mekog brašna, 1 kesica pudinga od čokolade, 1 prašak za pecivo, 100 ml mleka, pa se u to doda umućenih 100ml slatke pavlake i na kraju se umeša sa umućenim belancima). Malo zvuči zanovetno, ali vredi truda. Podelila sam na dva dela koru po debljini sam presekla, a pekla sam u okruglom kalupu. Fil sam napravila kao za markiza tortu (umutila sam 9 žumanaca sa 9 kašika šećera i 4 kašike mleka, pa kuvala na pari oko 5 minuta, dodala 300g istopljene čokolade za kuvanje i kad se prohladilo, sjedinila sa penasto umućenim maslacem i šećerom u prahu i na kraju sam dodala šne od 9 belanaca, pomešala sve i to mi je fil za tortu). Zadovoljna sam kako izgleda i količinski ima baš dosta, a ukrasila sam m&m i gumenim bombonicama i onim "milka" čokoladnim štapićima okolo. Mislim da će se deca oduševiti. user posted image
A moja mama pravi Ivica i Marica tortu u obliku kućice sa hiljadu detalja. Već dva dana se igra. user posted image Slikaću vam sve, pa ću staviti.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

10.11.2014, 15:09

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Anchi jel na vanilu tortu sme da se stavlja fondan?

Može, ali bih ja ipak stavila ili BC ili ganaš. Fil se kuva od mleka, pudinga i žumanaca...i iako se stavlja dosta maslaca/margarina, to mleko u kombinaciji sa pudingom često hoče da se izdvoji.

Always look on the bright side of life...

clock-img

10.11.2014, 15:54

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

da li je neko koristio neke kupovne kore? razmisljam da pravim coko moko tortu, idu kupovne kore, pa ne znam koje su najbolje?user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

10.11.2014, 16:24

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865

Ja ih ne koristim, nekada davno smo ih kad sam bila klinka kući kupovali tako bezveze da bude kad nam se nešto slatko nabrzaka prijede i znam da su najbolej bile Tako kore. Ne znam da li njih još uvek ima. Moja drugarica je uzimala ove i probala sam, ok su: KLIK

clock-img

10.11.2014, 16:38

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Tako kore ,po mom misljenju ,su najbolje!

clock-img

10.11.2014, 18:22

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Evo torte sa Viktorijinog rođusa

user posted image

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

10.11.2014, 18:26

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

A ova je sa Viktorovog rođendana

user posted image

Naravno,ništa bez Spajdermena

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

10.11.2014, 18:45

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

videcu ako nadjem te tako kore ili ove sto je lela postavila, moram ovih dana naraviti probnu verziju pola mere, da ne rizikujem dan pred rodjendanuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

10.11.2014, 19:03

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865

Probaj, po meni te kupovne su sve iste. MAlo su mi više slatke, i rastresitije od domaćih kora.

clock-img

10.11.2014, 19:06

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: isidora88

videcu ako nadjem te tako kore ili ove sto je lela postavila, moram ovih dana naraviti probnu verziju pola mere, da ne rizikujem dan pred rodjendanuser posted image

ja probala sa vincicni korama, lepe suuser posted image

clock-img

10.11.2014, 19:13

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Za coko moko su najbolje domace kore,to su one klasicne i nema sanse da se nesto pogresi.Ja vec za 2 rodjendana mojoj S.pravim coko moko jer je dete odusevljeno ovom tortom user posted image .

clock-img

10.11.2014, 19:17

clock-img

Bibilib

pencil-img

3029

Ja nekad pravim sama kore za coko moko a nakada i kupim...ali mislim da su pravljene bolje...

***Deca su najvece blago !!! ***

clock-img

10.11.2014, 22:00

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Slažem se sa UM, Vincini su za nijansu bolje od drugih, mada je to sve na isti kalup...

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

11.11.2014, 01:02

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Vikiveki, Choopo, izvolite na moj rođendan, u septembru!user posted image

Ja još ne osmislih našu rođ.tortu.user posted image

< Poruku je uredio Azra_ -- 11.11.2014 1:03:12 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

11.11.2014, 01:20

clock-img

mati

pencil-img

6667

Viki jer si sama pravila? Bas su lepe.
Azra, ja sam M tortu pocela sa nedostatkom ideje a ispala je super. Naravno nemam sliku jer sam idiot. Ako ih povratim, kacim.user posted image

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

17.11.2014, 15:19

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

user posted image
nasa tortica od rodjendana user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

17.11.2014, 15:24

clock-img

Kata90

pencil-img

3295

wow.....torte su jako lepe a i siguro jako i ukusneuser posted image mogla bi sad i pojesti jedno parceuser posted image pravite mi zazubice neeekaaauser posted image

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

clock-img

17.11.2014, 15:25

clock-img

branki*

pencil-img

20828

bas je slatka torta,emiceuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

17.11.2014, 15:28

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

user posted image
ovu je pravila sveki i bila je mnogo ukusnija nego ova sto smo narucili.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

18.11.2014, 07:55

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Pravila sam M LJEŠNJAK KARAMEL TORTU, nisam stavila margarin u fil jer je zaista suvišan i još mi je bolja user posted image
R ima rođendan u utorak, njemu i društvu ću ponovo nepogrešivu ROKOVU ČOKOLADNU jer je svu smažu user posted image
Dekoraciju još nemam, možda koja šarena bombonica i prskalice to je to, ne kompliciramo mi previšeuser posted image
Biće neki mali tost sendviči, kiflice, eto čisto ako neko ogladni.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

19.11.2014, 09:43

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26967

IZVORNA PORUKA: lelaigor

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Anchi jel na vanilu tortu sme da se stavlja fondan?

Može, ali bih ja ipak stavila ili BC ili ganaš. Fil se kuva od mleka, pudinga i žumanaca...i iako se stavlja dosta maslaca/margarina, to mleko u kombinaciji sa pudingom često hoče da se izdvoji.

Lela ili vec ko se razume ganas prekrije tortu, pa se stavlja na njega fondan ?

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 19.11.2014 9:45:05 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

19.11.2014, 13:25

clock-img

snezap

pencil-img

96

ovo su neke od nasih rodjendanskih tortica

user posted image
user posted image
user posted image

Moja sreca je dva puta veca <3 Filip i Mihajlo <3

clock-img

19.11.2014, 13:36

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Sanjice da, premažeš tortu isto kao sa buttercreamom, a evo lela je objasnila u kojem omjeru ga praviš

IZVORNA PORUKA: lelaigor
Ganaš sa tamnom čokoladom (barem 40% kakaa) radiš 1:1, ganaš sa mlečnom čokoladom radiš 1:2, a beli ganaš radiš 1:3 gde ti je 1 slatka pavlaka.

snezap super su torteuser posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.