cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: rođendanske torte

  
clock-img

07.11.2014, 13:04

clock-img

branki*

pencil-img

20828

mk,da si blize da navratis kod mene,ja je cesto pravim za slavlja i praznike,bas je zahvalna i za secenje i za stajanje,a ukus joj je..mmmm.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

07.11.2014, 13:44

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Nemoj dva puta da me zoves....user posted image

clock-img

07.11.2014, 13:53

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173


IZVORNA PORUKA: Unina mama

ono cokoladnu sa karamelama i gansenomuser posted image sto je stavila choopa


ako budi malo ti, da ne budem redovno na tapetu user posted image

muž j dao amin za tu tortu - tko da to pravim, a za njegov mislim da će neka egipatska iz minjine kuhinje - to za mm-ov rođendan. Njemu ne moram sa fondanom user posted image ali neku spešl moram
puni big four O ove godine user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

07.11.2014, 15:05

clock-img

Anoniman


IZVORNA PORUKA: Trcosava RR


IZVORNA PORUKA: Unina mama

ono cokoladnu sa karamelama i gansenomuser posted image sto je stavila choopa


ako budi malo ti, da ne budem redovno na tapetu user posted image



ahahhhha Trco ne bi smo se dzaba zvale kako se zovemo, da nismo baksuziuser posted image

clock-img

07.11.2014, 15:17

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

A šta znam, UM, moji gosti su svi bili bukvalno oduševljeni, ja možda mrvicu manje, jer sam očekivala malo drugačiji ukus. Ali isto mi se dopala. Samo je bitno koristiti baš tu pavlaku i ne premutiti previše, jer se onda osjeća kao margarin, pa bude bezveze.

Meni je neprikosnovena Kenedi torta, ali sam zagubila originalan recept, a ovi po internetu joj nisu ni blizu...Mada ja sam malo specifična, ja volim ili kremaste totre (a njih nisam ni isprobavala odavno jer ne idu ispod fondana) ili jake čokoladne, bez voća i tih dodataka user posted image (a i njih ne pravim, jer ih djeca obično ne vole). Ima jedna poslastičarnica kod nas prodaje jednu čokoladnu, pare bih dale da znam recept user posted image







_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

07.11.2014, 15:23

clock-img

mati

pencil-img

6667


IZVORNA PORUKA: lelaigor
Meni je buttercream dobar baš iz tog razloga što se steže. Jer njemu je uloga, osim da se fondan lakše zalepi na tortu, i ta da stvori tanak mastan sloj između torte i fondana, što onemogućava da se bilo koja tečnost iz torte izvuče i uništi fondan. A kada se stvrdne isto kao i ganaš, umočiš nož u vrelu vodu i pređeš još jednom preko torte i tek onda stavljaš fondan, samo tako deluje kao "lepak".


Ovo je super ideja.
Mada meni za prekrivanje torte ne stigne da se stegne, ali dok lepim one pipkave ukrase vec druga prica.
I nesto sto sam sad probala po prvi put jeste da je mnogo lakse kad odstoji fondan,manje se lepi. Ranije sam pravila u isto vreme i tortu i fondan i odma prekrivala. A sad sam uvece napravila tortu , pa fondan... A ujutru sam prekrivala i ukrasavala.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

07.11.2014, 15:44

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865

Ja ne pravim nego kupujem fondan, lakše mi je zbog posla, kada bih svaki put još i pravila fondan, mislim da bih torte pravila duplo duže. user posted image Ovako mi je jednostavnije, a izađe me novčano skoro isto kao kada bih ga pravila. Ali, da, moraš ostaviti fondan da odstoji da bi dobio tu svoju elastičnost .
Ja svaku tortu kad napravim frižider pojačam na najjače, prvo da se torta stegne, drugo da se stegne BC (buttercream) ili ganaš. Tako osiguram, da mi se torta neće razgnjecaviti prilikom dekorisanja, pa mogu čak i neke veoma voćne torte kao što je moskva da prekrijem sa fondanom, bez bojazni da će se otopiti. S tim da leti često koristim oblatnu oko torte.
A inače, na kursu poslastičare uče da svaku tortu po završetku a pre dekorisanja zamrznu. Samo ja to ne volim.

_____________________________

Always look on the bright side of life...

clock-img

07.11.2014, 15:49

clock-img

mati

pencil-img

6667

Pa ja sam laik oko ovoga i ne bavim se time profesionalno, samo volim da se igram.
Nekako mi ne deluje obecavajuce da na zamrznutu tortu stavis fondan ne znam, to je neko moje misljenje.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

07.11.2014, 15:50

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Lelaigor user posted image prava si majstorica,svaki tvoj savet je svima nama je od pomoći.


_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

07.11.2014, 15:57

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865

Kada se fondan stavlja onda se blago zamrznu, odnosno tako kao ja, staviš na najjače u frižider i bude tvrda kao kamen, ali ne bude vodena. A torte koje će se dekoristi šlagom se zamrzavaju. KAžem, ja to ne radim. Ja mislim da bih strahovala od onog "zamrzivač" ukusa. Ne znam da li znate na šta mislim. Meni pali i ovako u frižideru na najjače. A torte su mi putovale čak i u Beč i ostale čitave. user posted image
Hvala vikiveki. user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

clock-img

07.11.2014, 15:57

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126


IZVORNA PORUKA: mama krava


IZVORNA PORUKA: branki RR

meni se kao rodjendanske dopadaju boem torta(stavljala lelaigor),cokoladna torta sto ide slag izmedju filovanja,gabon torta i naravno dacina koju ne umem da pravim nego narucujem.to pricam za odrasle.a,za decu mogu drugacije torte,lakse.




Umirem za gabon!!! Decu bi' prodalauser posted image user posted image user posted image , al ne umem da je pravim!


Branki moze li postaviti recept za ovu tortu?
Ja inace obozavam kremaste torte.


_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

07.11.2014, 16:05

clock-img

Lu

pencil-img

15094


IZVORNA PORUKA: choopa choops


A od kremastih Torta sa lješnicima i karamelom To za sina, on voli karamele user posted image


Ovu sam ja pravila prošle godine za R. rođendan, ukus je fenomenalan, karamela, lješnjaci, ganaše krema mmmmuser posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

07.11.2014, 16:09

clock-img

branki*

pencil-img

20828

gabon torta dijana,evo za tebeuser posted image ovako ja pravim isto.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

07.11.2014, 18:57

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Cokoladna torta, meni je ova torta savsena, ali uvek kuvam zumanca na pari, tripujem se od svezih jaja. Ogromna je, nekad pravim i pola mere. Cak sam je i zamrzavala, nista joj ne fali.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

07.11.2014, 19:14

clock-img

Sanjalica1980

pencil-img

1502

Jess ova cokoladna je odlicna. Cim budem sposobna ima da je probam user posted image

clock-img

07.11.2014, 19:26

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ja sam pravila Čokoladnu tortu u duploj meri i Princess vanila u troduploj meri. Prelepe su obe bile, ova vanila mi je najlepša u kombinaciji sa borovnicama.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

07.11.2014, 20:24

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Anči, ova vanila deluje super. samo, nije mi jasno ovo sečenje kora??user posted image Ne seku se onako, na po pola cela kora, pa ispadnu dve ili tri tanje?

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

07.11.2014, 20:31

clock-img

branki*

pencil-img

20828


IZVORNA PORUKA: jess021

Cokoladna torta, meni je ova torta savsena, ali uvek kuvam zumanca na pari, tripujem se od svezih jaja. Ogromna je, nekad pravim i pola mere. Cak sam je i zamrzavala, nista joj ne fali.


daaa,to je ta cokoladna sa slagom izmedju filova,mnooogo je dobrauser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

07.11.2014, 21:13

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Nekoliko puta sam se zadrzala na tom receptu za tu vanila tortu, ali nisam je pravila, super izgleda.


< Poruku je uredio jess021 -- 7.11.2014 21:14:08 >


_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

07.11.2014, 21:16

clock-img

jess021

pencil-img

13382

IZVORNA PORUKA: Azra_

Anči, ova vanila deluje super. samo, nije mi jasno ovo sečenje kora??user posted image Ne seku se onako, na po pola cela kora, pa ispadnu dve ili tri tanje?


Azra, kore se seku uzduz, pa dobijes 3 kore iste debljine. Ne znam da li umem da objasnim, ali na kraju torta bude uska, seces parce kao rolat.

< Poruku je uredio jess021 -- 7.11.2014 21:17:41 >


_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

08.11.2014, 00:36

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Shvatih... Samo mi deluje da to ispadne baš malo...

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

08.11.2014, 04:09

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334


IZVORNA PORUKA: Azra_

Anči, ova vanila deluje super. samo, nije mi jasno ovo sečenje kora??user posted image Ne seku se onako, na po pola cela kora, pa ispadnu dve ili tri tanje?



Azra, kada praviš po merama u receptu onda koru pečeš u plehu od rerne i sečeš na tri trake. Tako dobiješ usku torticu, dovoljnu za manje društvo.

Ja sam pravila troduplu meru pa sam kore pekla svaku posebno u plehu 26x35 i dobila sam baš veliku tortu (iste veličine kao i čokoladna jer sam i nju pekla u istom plehu). Jako je fina i ukusna, a lako se pravi. Tad sam je pravila sa bananama kao što piše u receptu (najviše zbog dece) ali kad pravim samo za nas onda volim sa borovnicama.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

08.11.2014, 06:34

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26967

Anchi jel na vanilu tortu sme da se stavlja fondan?

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

08.11.2014, 07:29

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Sanjice, koliko bacih pogled na sastav, mislim da može. I to bez da stavljaš onaj buter krem. Ali nek ti Ana pottvrdi.

_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

08.11.2014, 07:33

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Sanjice, mislim da može, fil bude lepo čvrst. Pogledaj komentare u receptu, možda je neko stavljao fondan.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!