cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: rođendanske torte

  
clock-img

09.12.2013, 10:03

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Imam i ja oooodličan recept za posne mafine. user posted image


Posni mafini

Sastav:
- 3 šoljice brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- malo soli
- 6 kašičica kakao praha
- 2 šoljice šećera
- 2 šoljice vode
- 3/4 šoljice ulja
- 2 kašičice sirćeta

Originalni recept kaže da se u kalupe naspe malo smese, pa se stave maline i onda naspe ostatak smese, a zatim peče 15 min na 180 stepeni.

Ja sam stavljala višnje jer Marko još ne jede maline.

user posted image


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

09.12.2013, 10:06

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Tasho, probacemo i ovaj receptic, zvuci dobro. Ja mislim da mu to sirce da mekocu, i u onaj recept po kom sam ja pravila ne ide prasak za pecivo nego soda bikarbona ali i med, ma predivni su stvarno. Ja ih pretvorih u koru za tortu! user posted image Na odusevljenje svih nas!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

09.12.2013, 10:12

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

I ja to često pravim kao koru za tortu. user posted image

e, kako se od pudinga napravi fil za tortu? Naime, ja pudinge pravim sa vodom zbog Marka, i onda bude pihtijasto. Dodam margarin? ili kako?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

09.12.2013, 10:21

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

zene svaka vam cast na ovim tortama!!

clock-img

09.12.2013, 10:24

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Tašo, ja imam neki recept za posnu tortu gde se fil pravi s pudingom koji se zakuva u sok i kad se ohladi, pomeša se s margarinom ili maslacem umućenim penasto s prah šećerom. Ne bude loše.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

09.12.2013, 10:29

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Ja sama pravim sojino mleko, kupim bio soju, imas je svuda po zdravim hranama. Pravim uvek 2 litre, svaki drugi dan jer mi ne koristimo kravlje mleko godinama. Pored ovog pravim i od lesnika, badema, kokosa, ali za ovakve torte gde se kuva fil, stavljam sojino. 250 gr soje potopis uvece, ujutro operes, ubacis u blender i dodas vode toliko da moze kasa da se napravi a da blender prezivi. Doooobro sameljes, sto bolje tim je mleko ukusnije. Posebno zakuvas 2 litre vode, kad prokuva dodas samlevenu soju i kad prokuva prokrckas par minuta, par puta da se podigne u loncu. Procedis kroz gazu i posolis, na litar mleka ide pola kasicice soli. E mi ga vise ne sladimo a ranije smo ga po ukusu znali zaseceriti, oko 1 kasicica fruktoze (ili secera) na litar mleka. Dakle na dve litre - jedna kasicica soli i 2 kasicice fruktoze. Zacinis po ukusu.
Uzmem litar tog mleka, zasladim po ukusu, kod nas je to 2 kasike fruktoze, odvadim onoliko mleka da razmutim dva pudinga, u mleko dodam cokoladu da se otopi (ovo ne moras) i zakuvam puding kad prokuva mleko. Ja ne mutim posebno maslac pa kad se ohladi puding....Vec odmah u vruce dodam 125 gr sojinog maslaca (ne koristimo ni margarin uopste) i to kad se prohladi bas bude fino za filovanje torte. user posted image
Didy, probala sam i tako, a ovako ima onaj lep kremasti ukus, tesko moze da se skonta da nije sa kravljim mlekom, ukusnije je.

< Poruku je uredio Torbica -- 9.12.2013 10:31:30 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

09.12.2013, 10:36

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Ma, znam, Torbice, ja pravim sa sojinim kupovnim mlekom kad pravim posno, ali kontam da Taša pita zbog alergije zbog Marka kako se pravi s vodom, pa sam joj samo dala savet da je ukusnije kad se puding zakuva u sok. Jedino što idu 3 pudinga u 1l soka, 1/2 margarina i 200g šećera u prahu.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

09.12.2013, 10:40

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Didy, znam da je u pitanju alergija. Mada mislim da kod alergicne dece sme sojino mleko user posted image Javice se ona vec pa ce reci. user posted image
A to kupovno sojino je fino, jedno vreme smo i to koristili. Ja izbegavam one u prahu sa sto onih E-ova...

< Poruku je uredio Torbica -- 9.12.2013 10:41:32 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

09.12.2013, 10:40

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Da, ja ne bih da forsiram soju jer je u vezi sa alergijom na kazein, pa bih radije u vodi (soku).

Dakle, u 3 pudinga u 1l soka, 1/2 margarina i 200g šećera u prahu.

Koliko je pola margarina? Ja ne koristim te za kuvanje već neki njegov specijalni. Koliko je gr?

I onda margarin umutim sa šećerom? Mikserom? Topim margarin?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

09.12.2013, 10:44

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Ja sam ranije mutila kao Didy, a sad vec jedno vreme dodam u vruce taj maslac 125 gr, to ti dodje pola pakovanja i izmesam, ono se otopi i bas bude ukusno. Ne dodajem secer u prahu jer mi je vec slatko mleko od fruktoze, ili sok/voda sta god. A jel smete kokos? Kokosovo mleko je preukusno, isto ga sama pravim. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

09.12.2013, 10:46

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Pola margarina je 125g. Ja ga izvadim bar jedno sat vremena pre mućenja iz frižidera, isečem na kocke nožem i ostavim da se opusti. Umutim ga mikserom, dodam šećer u prahu i kad se puding dobro ohladi, pomešam obe smese. E, sad, Torbica kaže da odmah naseče margarin u vruć fil, ja tako nikad nisam probala, ali verujem joj na reč.user posted image
U receptu piše 3 pudinga u 1l sojinog mleka ili u pola vitre vode zakuvati, a ja sam jednom zakuvala i u litri soka, kontam da je gustina soka kao i gustina mleka, veća od gustine vode.
A, da, ako zakuvavaš u sok, stavi možda 50g šećera u prahu ili 100 g ako volite slađe jer je sok već sladak.

< Poruku je uredio Didy -- 9.12.2013 10:49:00 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

09.12.2013, 10:54

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Vau, kakvi majstori! Torbice, jovice, svaka cast na umecu al i na strpljenju!user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

09.12.2013, 11:17

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

A jel smete kokos? Kokosovo mleko je preukusno, isto ga sama pravim.



Pa kupovala sam ono kokosovo brašno, nedavno pravila one kuglice plazma, kokos, banane.

Kako ga praviš?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

09.12.2013, 11:24

clock-img

Anoniman

Peace, vidim da si koristila te silikonske kalupe. Ja to nikad nisam koristila. Je l' ih samo poslazete na neku tepsiju?

clock-img

09.12.2013, 11:27

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Kseno, ja ih imam i ekstra sam zadovoljna. Samo ih staviš na žicu, ne idu u tepsiju. Jedino je fora što ih ne možeš stavljati u rernu kad ih već napuniš, to sam prvi put shvatila da sam u problemu.user posted image Rerna se ugrejala, kalupi puni, a ne znam kako da ih prebacim.user posted image
Znači: izvadiš žicu, uključiš rernu, staviš kalupe na žicu, napuniš ih i onda ubacuješ u rernu. Tako ih i vadiš, zajedno sa žicom.user posted image
Ja u njima pečem i projice, ništa se ne lepi.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

09.12.2013, 11:28

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo-2/kuvanje-2/napraviti-kokosovo-mleko/ Jako je lepo i klinci ga vole! Odusevices se!
Didy user posted image A ti kalupici su zakon, ja ih koristim i za mikrotalasnu!
Sad kad dobijemo packe, sve redom!
NM hvala!

< Poruku je uredio Torbica -- 9.12.2013 11:31:58 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

09.12.2013, 11:35

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Jao, ja tek sad vidim na koje kalupčiće mislite.user posted image Nemam takve, imam one izjedna, kao spojene.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

09.12.2013, 11:42

clock-img

Didy

pencil-img

7274


IZVORNA PORUKA: Torbica
Sad kad dobijemo packe, sve redom!



Zatrpani su paketićima i organizacijom, nemaju vremena za packe.user posted image


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

09.12.2013, 11:45

clock-img

milicicak

pencil-img

7338


IZVORNA PORUKA: Torbica

http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo-2/kuvanje-2/napraviti-kokosovo-mleko/ Jako je lepo i klinci ga vole! Odusevices se!



Torbice, ziva bila user posted image

sve torte su prelepe, bravo za kreativne mame user posted image

clock-img

09.12.2013, 11:48

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

user posted image user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

09.12.2013, 11:59

clock-img

Anoniman

evo nase
user posted image

clock-img

09.12.2013, 12:03

clock-img

Peace*

pencil-img

4881


IZVORNA PORUKA: ksena

Peace, vidim da si koristila te silikonske kalupe. Ja to nikad nisam koristila. Je l' ih samo poslazete na neku tepsiju?



Da. user posted image

Didy, jel nije onda lakše staviti ih u plitku tepsiju? user posted image

Odoh da čitam za kokosovo mleko.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

09.12.2013, 12:10

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Peace, ja sam pojednostavila, 200gr kokosovog brasna na 1 litar vode. Kad se lepo zacini, predivno je! So i secer. Isto - pola kasicice soli i jedna kasicica secera.
Mislim da ce ti biti predobro za tortu. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

09.12.2013, 12:18

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Probaću. Hvala user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

09.12.2013, 13:50

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Ma nista!
Ksena, preslatka je Kitty!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle