cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Brzinski ručkovi

  
clock-img

26.03.2010, 22:03

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Zaboravih na paprike punjene sirom pa zapečene u reni, mljac!

clock-img

26.03.2010, 22:06

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Hvala Paki,vec sam rekla recepti su vam dobri i vecinu i ja pravim slicno ili isto,ali oni za mene nisu brzi,priprema svega toga sto navodite da se reda je spora,i jos ako dodam da se sve to pece pola sata-sat,to za mene nisu bas brzi ruckici,hvala svima...user posted image

clock-img

26.03.2010, 22:18

clock-img

Anoniman

Moj ti je predlog - kupi šta imaš od smrznutih povrtaljki . Kesicu kukuruza (ili onaj u konzervi , imaš i pasulj u konzervi) , imaš i boraniju , grašak ... Uzmeš tiganj , dodaš malo ulja , baciš komadiće piletine , i po šaku od svega - šaku kukuruza , šaku pasulja , svež kupus iseckaš na brzaka i baciš par listova dodaš luk i ostalo šta ti padne pod ruku , kikiriki recimo ... propržiš 15 - tak minuta i to je to ... Začiniš po ukusu (soja sos , pavlakom preliješ , čime god želiš ) i eto , a ostatak hrane ostaviš u zamrzivač ili friz , i imaš za kasnije .
Imam još jedan recept , iseckaš luk na brzaka, baciš na tiganj, isto tako i piletinu - sackanu ili u komadu . Pred kraj dodaš kikiriki i preliješ slatkom pavlakom da se sjedini , ako ti je retko ubaciš kašiku brašna .  Etra je , a spremno za 10 min . Moja mama ne voli luk , pa možeš i bez luka . Ista ti je opcija da propržiš kockice piletine sa lukom , ovamo skuvaš špagete i povežeš tom slatkom pavlakom i dodaš vegetu - znači piletina sa lukom i špageti povezani slatkom pavlakom - mnogo lepo . Eto , nadam se da sam ti pomogla , ovo se sve brzo sprema a nije toliko skupo . 

clock-img

26.03.2010, 22:21

clock-img

paki

pencil-img

50

Najbrzi rucak je kupi rostilj meso,napravi pljeskavice ,svaku posebno stavi u celofan i zamrzni.onda vadis iodmrznes i przis koliko ti je potrebno.

clock-img

26.03.2010, 22:50

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Ja kad nemam vremena da spremam neki fini rucak ( a to je pocelo da se desava malo cesce od kada su poceli ovi fini i suncani dani user posted image ) pripremam:

Pire iz kesice  (koji mi je mnogo ukusniji od obicnog)
Pomfrit iz kesice user posted image (nije ukusniji od obicnog, ali bas me briga- bar je bolji od ovog krompira ''vodenog'' sto sad ima da se kupi)
Panirane riblje stapice
Smrznuti spanac
Milanez sos za spagete i spagete user posted image
Snicle przene na sto nacina user posted image
Supicu iz kesice (preporucujem C pilecu corbu koja je odlicna, samo dodas Fidu)

I tako...sve brza (i nezdrava) hrana i konstantno me pece savjest to dajem djetetu to da jede user posted image Ali nije tako cesto pa se tjesim user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

27.03.2010, 06:29

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: pepino

Hvala Paki,vec sam rekla recepti su vam dobri i vecinu i ja pravim slicno ili isto,ali oni za mene nisu brzi,priprema svega toga sto navodite da se reda je spora,i jos ako dodam da se sve to pece pola sata-sat,to za mene nisu bas brzi ruckici,hvala svima...user posted image


Jao pepino,za koju pastu treba pola sata ili satuser posted image
Dok se pasta skuha, sve sa vodom dok zavrije treba 15 min. a za to vrijeme možeš naptraviti umak koji želiš,bologneze, carbonara, topu(istopiš na maslacu 3-4 vrste sira, sirnih namaza ili nekih drugih mliječnih proizvoda)zatim , kratko prodinstaš povrće,bijelo pileće meso sa vrhnjem za kuhanje(neutralna pavlaka).
Da,nemoj da guliš šampinjone, tako ih samo uništavaš i oduzimaš sebi bespotrebno vrijemeuser posted image

Ovo što je ancksn...navela, punjeni pileći odresci možda ti zvuči komplicirano ali zaista nije, to je pečeno za najviše 10-ak min.user posted image



< Poruku je uredio Lu RR -- 16.4.2012 9:29:22 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

27.03.2010, 09:00

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Evo jednog recepta što je postavila Alexis79 KLIK

clock-img

27.03.2010, 09:12

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Jao, šti ja volim ovu temu, eto meni ručka za sledeću nedelju user posted image Ispašću i domaćica zahvaljujući vama user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

27.03.2010, 09:22

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Pa to mi je i bio cilj user posted image Ko će kuvati kada je napolju ovako lepo, a mora se nešto ručati, ovako spojimo ta dva i psstt user posted image

clock-img

27.03.2010, 12:43

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Evo mog brzinskog ručka od danas: Prokuvala pirinač, dotle posolila i posula karijem pileće filete i oprala šaku spanaća. U vatrostalnu (podmazanu) stavila pirinač, poređala filete, preko njih iscepkala listove spanaća, od gore narendala malo sira, sve zalila umućenom pavlakom sa jajetom i mlekom sa dodatkom soli i bibera (onako da sve bude prekriveno) i zapekla u rerni da porumeni. Ispalo jako fino user posted image

clock-img

27.03.2010, 13:28

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Ma Lu za tjesteninu mi ne treba i taj neki saftic,ali za piletinu koju cu da zapecem sa slojem sira,sampinjona itd... mi treba vise vremena,oko pripreme kazem ti,mozda samo meni jer ja sam poprilicno spora i detaljna kad spremam rucak,do sad sam imala vise vremena pa sam sve pravila na tenane,ali sad kad budem morala brzo ucu valjda u stos!user posted image A ljudi kod mene gdje god kupim sampinjone uglavnom budu sa flekicama,nisu uvijek fini i svjezi pa ih mram guliti,ne vrijedi samo pranje,a spinat...user posted image Uglavnom pun zemlje i ostalih proizvoda,jel vjerujete da ga cistim i perem sat vremena,list po list,a spremim ga za 10 min. maksimalno...

clock-img

19.05.2010, 09:07

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: minavb

Kad smo vec kod piletine, moja sveki je sprema i ovako: na dno pleha stavi seckane sampinjone, preko toga pecenicu, preko toga tanko secene snite piletine, zacini i zapece, pa pred kraj pecenja preko piletine stavi dobar ssloj kackavalja. Ukusno a ne moras da se muvas oko sporeta.



 Ja isto samo obrnutim redoslijedom, piletina-pečenica-šampinjoni i zalijem bešamelom!



Dajem svoj doprinos temi tuđim receptima user posted image


< Poruku je uredio Alexx RR -- 19.5.2010 9:08:08 >


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

19.05.2010, 13:36

clock-img

viking

pencil-img

6644

Iseckati piletinu na kockice (za dvoje oko 400 - 500 g), politi uljem i sipati vegetu, malo tucane paprike, bibera (može i šafran, origano, beli luk u prahu, soja sos, šta god volite i imate u kući).
Dok se meso prži, iseckati dve manje tikvice, dve manje glavice crvenog luka, jednu veliku crvenu papriku i paket šampinjona. Sve seći na krupno.
Ispržiti meso pa ga izvaditi iz tiganja (najbolji je gril-tiganj ako imate), staviti u tiganj luk, pečurke, tikvice i papriku. Posle 10 minuta vratiti meso, propžiti još koji minut i voila.
Za bržu varijantu uz jelo poslužite hleb, a za sporiju pirinač (oduzeće vam još desetak minuta).

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

19.05.2010, 16:17

clock-img

liliana

pencil-img

4820

ŠPAGETI SA TUNJEVINOM:
- skuvati špagete;
Preliv:
- 1 mlevena tunjevina (ili u komadičima)
- 1 kisela pavlaka
- malo vegete
sve sjediniti. Po želji, može se dodati malo majoneza i limunovog soka.

E, od ovoga , stvarno, ne može brže!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

19.05.2010, 21:56

clock-img

Anoniman

moze! hahahah....mi kad jedemo sa tunjevinom, uzmemo onu u vodi, iscedimo vodu, stavimo par kapljica maslinovog ulja, limun i origano i to je to! user posted image  lako, brzo i ne goji, ahhahaha

clock-img

01.06.2010, 13:04

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Evo nekih mojih prijedloga koje ja spremam:

-Pola kg pilecih fileta isjeckam sitno,zacinim i isprzim,kad bude gotovo dodam vrhnje za kuvanje,uz to supica i kuvana riza,brzo,jednostavno,a meni ukusno.
-Tjesteninu skuvam.U tavici na ulju preprzim mesnatu slaninicu,kada bude gotova izvadimo,na tom istom ulju preprzim sampinjone,kada oni omeksaju dodam pavlaku,skuvane makarone,slaninicu,kasiku senfa,zacine(biber,vegetu,so),kada to sve smuckam pospem parmezanom.
-Piletinu isjecem na manje snjiclice,namazem senfom,isjecem slaninice pa je urolam u piletinu,zacinim i proprzim,uz to moze od priloga sta zelite,tjestenina,krompirici,itd....
-Telece snjicle istucam,zacinim,pohujem u brasno,jaje,prezlu,preprzim i dpdam neki prilog.
-Kada imam prethodno ispecene palacinke punim ih sirom,sunkom,piletinom,itd...pohujem takodje u brasno,jaje,prezlu i pecem,preko tatar sos,majonezu,sta volite....

Pisem jos kad se sjetim....user posted image

clock-img

15.08.2010, 18:47

clock-img

Anoniman

Šnicle u paradajz sosu

Pileće belo iseći na šnicle, uvaljati u brašno, ubaciti na ulje na koji trenutak (tek da pobeli.... PAZI brzo se zalepi za tiganj user posted image ), zaliti sokom od paradajza, da prelije šnicle. Po ukusu dodati so, origano, bosiljak, i ostaviti da krčka, Da bi saft (to od paradjza) bilo gušće, dodati malicko brašna.
Servirati uz testo.
Takođe, može i paradajz čorba uz to.


Šnicle na luku

Pileće belo iseći na šnicle. Glavicu luka iseckati, staviti da se dinsta. Ako želite brzo dinstanje, dodati malo soda bikarbone u luk. Ubaciti šnicle da se zapeku, dodati vode, da se meso skuva, a na kraju, kad izlapi, ostaviti da se zapeče.
Servirati uz pire krompir.



clock-img

15.08.2010, 18:54

clock-img

Anoniman

Iseći pileće belo meso na tanke filete , posuti malo vegetom , uvaljati u brašno (kao za pohovanje) , pa u kečap , pa u susam , i pržiti u tiganju . Uz to može minut pire . Ne mož' bit brži ručak user posted image A mljac je .

clock-img

15.08.2010, 19:04

clock-img

MASHKA

pencil-img

1517

BRZE TIKVICE
Iseci tanko snite tikvice i posoliti. Kad puste vodu propeci ih na tiganju ( dovoljno samo malo da omlitave), i zaciniti karijem, i preko njih narendatii sir dok su jos tople. Na kraju u tiganju malo proprziti susam i posuti po tikvicama.
Kao dodatak uz tikvice mozete staviti bukvalno sve od povrca sto vam padne napamet.
Takodje odlicno idu sa izmiksanim kikirikijem.

clock-img

15.08.2010, 22:26

clock-img

Anoniman

Paprikaš

Prodinstati luk, dodati meso sečeno na kockice na par minuta, doliti malo vode da se malo bari, so, biber, aleva paprika, doliti još vode, iseckati krompir na kocke i dodati.

Možete na kraju dodati i grašak.
Možete umesto mesa staviti kobaju.
Možete kuvati sa batacima.

Servirati uz testo.

clock-img

15.08.2010, 22:27

clock-img

Anoniman

Iz teme Jela sa kobasicama:

IZVORNA PORUKA: Tashke

Baren krompir sečeš na kolutove.
Kuvana jaja sečeš na kolutove.
Kobaju sečeš na kolutove.

Ređaš u vatrostalnu posudu:
- red krompira,
- red jaja
- red kobaja
- red krompira
- red jaja....
završavaš sa krompirom.

Smešaš pavlaku i jaje, i preliješ.

Ubaciš u rernu da se malo zapeče.

Začini po želji. Ja dodajem malo soli, malo vegete i malo bosiljka.

Prijatno.


clock-img

15.08.2010, 23:14

clock-img

Anoniman

Iseći meso i šargarepu na "froncle", dinstati, pa malo zapeći. Pomešati pavlaku i senf i dodati, da to bude kao preliv. Začini po želji, ja stavim soli, bibera i malo bosiljka.
Servirati uz pire krompir.

clock-img

16.08.2010, 10:23

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Jao, divota! Ja ne bih imala sta da jedem da nije RR user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

16.08.2010, 15:52

clock-img

MASHKA

pencil-img

1517

ovo ću sutra da probam:
Sendvič tikvice
 
Potrebno je:
- 1 veća tikvica
- 10 krugova šunke
- 5 krugova kačkavalja
- 2 jajeta
- 2 kašike brašna
- prezle
 
Tikvicu iseći na krugove, debljine od 2-3 mm. Sendvič tikvice slagati tako što prvo stavite krug tikvice, zatim šunku, kačkavalj,
opet šunku i na kraju završiti sa tikvicom.
Umućenim jajima dodati brašno i "sendviče" umakati u ovu smesu, zatim u prezle. Pržiti u ulju sa obe strane dok ne
porumeni.