zelim da napisem svoje iskustvo u nadi da ce nekome pomoci i ustedeti dosta zivaca. 11 meseci smo se trudili za
Svakog meseca novo razocarenje. Jednog dana nakon jakih bolova u zelucu i povracanja, zavrsim u hitnoj pomoci. Bolovi su krenuli iznenada, takoreci u sekundi. Dva dana sam provela u bolnici, na ginekologiji. Lekar na ginekologiji je odmah video da je u pitanju slepo crevo, ali hirurzi, koji su po pozivu dolazili u Gak, nisu bili sigurni . Drugog dana u toku noci sam pocela da gubim svest i hitno sam prebacena na hirurgiju gde mi je operisano slepo crevo (naravno u medjuvremenu mi je slepo crevo puklo). Nakon operacije, primala sam infuzije sa longacefom, lekove protiv bolova, imala dren u rani, lezala sam na ocajno prljavom odeljenju opste hirurgije KC Nis, gde se bubasvabe broje hiljadama, a vodokotlic, u jedinom zenskom wc-u na spratu, ne radi mesecima. Uzas!!! Pomislila sam: Samo ne sad.... Naravno, peti dan nakon operacije plakala sam da me puste kuci, uradim test. ! Pocela sam da placem i bila sam ocajna, zasto bas sada... Bila sam sigurna da je opasno za bebu ( totalna anestezija, operacija, antibiotici, infuzije danima, lekovi protiv bolova...). Odmah sam otisla do lekara koji me je primio dok sam lezala na ginekologiji (i cekala da hirurzi vide simptome upale slepog creva), on mi je rekao da prvih 20 dana od oplodnje embrion nema razmenu materije sa majkom i da se ona uspostavlja tek nakon tog perioda. Malo me je to smirilo. On mi je objasnio da je operacija ipak veliki stres za organizam i da je moguce da to utice na plod. Na srecu moja devojcica se izborila Imala sam potpuno urednu trudnocu i porodjaj. Zelela sam da napisem ovo jer sam se ja jako zabrinula kada sam saznala da sam trudna, znajuci koju kolicinu lekova sam unela u organizam u 5-toj nedelji, a vidim i da se veliki broj zena uplasi kada posumnja na trudnocu zbog lekova koje su neposredno pre toga pile. U tako ranoj trudnoci, na srecu, izgleda da to i nije toliko strasno