Cao drage moje;
Vidim se na ovu temu nije odavno pisalo,ali zeljela bih da cujem misljenje svih vas koje ste raspolozne da odgovorite...
Vec skoro 3 nedjelje sam hospitalizovana zbog kontrakcija koje su bile bile bezbolne ali neizdrzljivo jake(u smislu stezanja),inace,trenutna starost trudnoce je17 nedelja,uz uredan,ostali nalazi ok.Th je sledeca:ginipral 6x1(isao je i u infuziji nekoliko dana,naizmjenicno:tokoliza pa tablete,u zavisnosti od jacine i ucestalosti kontrakcija),Utrogestan 3x1 (koji pijem od pocetka trudnoce zbog nedostatka prirodnog progesterona, zbog kog sam izgubila prvu trudnocu),Magnezijum 200mg 2x1,strogo mirovanje i naravno,Bensedin 2mg 3x1...
Ja sam ovo sve ispostovala krajnje disciplinovano,sve osim Bensedina.Jednostavno me strah da ga pijem,jer cujem svasta o njemu.Ginipral podnosim dobro,i zbog njegovih nus-pojava nisam zeljela da ga uzimam i o tome sam obavijestila dr,koja mi kaze,da se on ne daje samo zbog toga vec i zato sto je nezamjenljiv miorelaksant, ali je ispostovala moju odluku.Medjutim,i pored tolikih tokolitika ja sam imala kontrakcije,manje nego prije,ali sam ih imala...Prije nekoliko dana sam odlucila da uzmem i bensedin,da probam.Efekat je bio zapanjujuc,kontrakcije su nestale nekih 8h koliko i traje dejstvo tog lijeka...Onda sam pocela da ga pijem bar 2x dnevno,i to traje nekoliko dana.Osjecam se mnogo bolje,kontrakcije se rijetko pojave,od tad vise nisam na tokolizi...
E sad smisao ovog mog opsirnog izlaganja;
SVI ZNAMO KOLIKO SU STETNI SVI LJEKOVI U TRUDNOCI,ALI...MENI OVAJ LIJEK JAKO POMAZE,A TAKO ME STRAH DA GA PIJEM,GROZIM SE OD NJEGA I BEZ OBZIRA NA NJEGOVO BLAGOTVORNO DEJSTVO ZBOG TIH STRAHOVA RAZMISLJAM DA GA IPAK NE PIJEM VISE,ILI BAR NE JOS DUGO ... S DRUGE STRANE, ZNAM KOLIKO BIH SE KAJALA DA SE NESTO ISKOMPLIKUJE ZBOG MOG NEPOSTOVANJA TERAPIJE .....Ne znam sta da radim,moja dr za ovakve dileme nema adekvatan odgovor,jednostavno kaze:BOLJE JE DA PIJES,ALI TVOJ IZBOR AKO NECES, A NARAVNO DA NI JEDAN LIJEK NIJE BEZAZLEN .......Vase misljenje.....???