cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Slava

clock-img

24.10.2019, 15:42

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Pa znate šta, ja budem kao preparirana posle slave ali volim da spremim svašta i da aranžiram i da sve izgleda lepo. Ove godine prilično klasično spremam inače umem da se zezam sa slanim princes krofnama, punjenim korpicama itd.

Večeras ću da napravim slanu pitu i stavim je u zamrzivač. Ako uspem, mislila sam večeras da napravim i kore za medenu pitu i da ubacim konzerve kondenzovanog mleka da se kuvaju pa sutra da filujem. One su mi pipave zbog kora, ovo drugo je standardno u suštini.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

24.10.2019, 15:52

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Anci, mislim da cu i ja kao ti (kad budemo poceli da slavimo svetu Petku) da pravim raznovrsno i puno toga Ostala mi je ta slika iz detinjstva da je uvek na slavskoj trpezi bilo raznovrsnih jela. Moja mama je bila premorena, ali je bila zadovoljna. A tata je uvek govorio da ne stedimo na hrani. 
Sad kad imam svoju porodicu, a dolaze nam gosti nikakvim povodom volim da spremim svasta novo. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

24.10.2019, 16:52

clock-img

flamingos

pencil-img

25408

Ja ću dve torte za slavu,neću kolače da spremam

clock-img

24.10.2019, 17:29

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ja slavim slicno ,skoro isto kao bebilule.slava je mrsna,ja radim,slobodan dan mi je samo za dan slave.ono sto spremam je prase koje ispecemo u pecenjari.predjelo bude suhomesnato,to naredjam u ovale.spremam junecu corbu.sarme.i pravim dve torte.jedna bude sa orasima obavezno,gabon ili reforma,a druga neka laganija.jos spremim kod predjela gibanicu ili male pitice,kiflice sa sirom,salatu od sira i susama,bude kiselih paprika i tursije,ruska salata.
anci,divan ti je meni,.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

24.10.2019, 18:29

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8620

Pa ja se zezam oko dekoracije. Od sargarepe i paradajza j krastavca pravim razne cvetice labudove itd.. pa aranziram predjelo i pravim tu svasta dan pre pa pokrijwm folijom..Salvete pakujem da unutra bude escajg.. Ali generalno isto se sprema. Spremala sam gibanicu prosle godine i slane projice mafine... Mesila lepinju koju sam stavila ispod slavskog kolaca. Ali kolace slatke zaista ne spremam ja. 

clock-img

24.10.2019, 19:04

clock-img

kamičak

pencil-img

1401

Svaka cas_t za trud i i bogat slavski jelovnik..

clock-img

24.10.2019, 20:04

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Mirko i ja uvek tako radim salvete, sa dzepom 😀

clock-img

24.10.2019, 22:01

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Anci, dobar ti je meni 👍

Koja slana torta? Recepat molim 😀
I sta su dunavski valovi i bregovska pita? Takodje, recepat molim 😀
Ja cu ove godine (za sada sam sigurna): pecenje (zato sto se meni jede), tost tortu, valdorf, salatu od susama, cezar salatu, salatu od pecenih paprika, pavlake i belog luka, rusku (zbog mm), moracu neke pitice za decu, masnu pogacu i mozda jedan tanjir sa sirevima...
Kolaci: euroblok, chocholate chips, bajaderu, mini cokoladne mafine, ferreroroshe kuglice i moram jos nesto...

clock-img

25.10.2019, 11:37

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Mili, bregovska pita se upravo peče, cela kuća miriše user posted image ovo je mera za duboki pleh iz rerne, baš je izdašna. Inače, ovo nije originalan recept i zato mi se i sviđa. U originalu ide suvo grožđe, premazuje se skutom, meni više paše ova modernija varijanta.

Dunavski valovi klasičan ali jako lep.

E da, napisala sam da pravim medenu pitu ali zapravo je to ruski medovik, sa karamelom od kuvanog kondenzovanog mleka (koji sam juče zaboravila da skuvam btw).

Slana torta je klasična - pečem kore (dve sa spanaćem i jednu običnu, a fil je od krem sira, pavlake, ćureće šunke i vlašca).

I uz predjelo sam dodala salatu trljanicu (pečene paprike, tvrdi sir, mladi luk ili beli luk, peršun, malo pavlake).

< Poruku je uredio Ana RR -- 25.10.2019 11:40:52 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

25.10.2019, 11:55

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Ana zaklacu teuser posted image

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

25.10.2019, 16:25

clock-img

kamičak

pencil-img

1401

Sad kad pola RR dodje na Aninu slavu da proba sve divne djakonije 😀

clock-img

25.10.2019, 18:29

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Anci, svaka cas_t 👏👏👏

< Poruku je uredio Sanjalicaaa -- 25.10.2019 18:30:46 >

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

25.10.2019, 21:36

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Joj trljanica 😋😋😋 samo je mi ovde pravimo sa suvom paprikom.

Odlican ti je meni Ana. 
Mili po kom receptu pravis pecene paprike sa pavlakom i b. lukom? Samo pomesas ili ima jos neki dodatak? 

clock-img

25.10.2019, 22:28

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8620

Sta je to trljanica?Ja nikad nisam cula za to. 

clock-img

25.10.2019, 22:31

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Anci, hvala za recepte 😘

Nato, samo paprika, so, pavlaka, beli luk i malo ulja. Pa redjam sloj papirke, premazem pavlakom sa gore navedenim i tako dok ne napunim ciniju. Nekad stavim i persun, nekad ne...

clock-img

25.10.2019, 23:17

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ostalo mi samo da zamesim testo za tortice, kad nemam više putera... mogla sam da potpišem da je bio još jedan ali nemaaaa... i sad pečem paprike za trljanicu, pijem neki grazzano hugo koktel (kupila u lidlu, mnogo je fin) i pravim se da me kičma ne boli.

Nato, da, sećam se da su moji u selu (dole kod Pirota) pravili sa suvim paprikama i ovčjim sirom user posted image i dan danas selo pamtim po mirisu petrovki i nanizanim crvenim paprikama user posted image

Mili, nema na čemu user posted image kako praviš tost tortu? Svaki put kažem da ću sebi olakšati i napraviti slanu tost tortu i svaki put odustanem user posted image

clock-img

25.10.2019, 23:31

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

IZVORNA PORUKA: kamičak

Sad kad pola RR dodje na Aninu slavu da proba sve divne djakonije 😀

Ja idem kod Ane, a za vas ostale ne znam😋

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

26.10.2019, 06:45

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ana, tost torta pravim zbog sestre, ona je obozava :) Umutim pavlaku i msjonez, dodam malo senfa, so i biber po ukusu. Skinem koricu sa tosta, poredjam u ciniju, namazem bogat sloj mase pa izrendam krastavce i jaja. Onda namazem svako parce tosta na onu stranu koja ide do krastavaca i jaja pa poredjam drugi sloj tosta. Opet premazem pa izrendam kackavalj i sunku i dodam malo iseckanog suvog mesa. I ponovo stavim tost.

Fora je da se tost namaze sa obe strane i da se obavezno napravi dan ranije.

clock-img

26.10.2019, 16:04

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Sanjči user posted image

Mili, zvuči odlično! Moraću jednom da napravim.

E, ova bregovska pita je nešto prelepo. Odsekla sam joj krajeve, da je lepo poravnam i evo ceo dan samo čapkamo. Baš je prefina.

clock-img

27.10.2019, 13:45

clock-img

flamingos

pencil-img

25408

Ana,srećna slava.Prijatan ručak,uživajte u predivnim jelima koje si spremila❤

clock-img

27.10.2019, 14:25

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Анчи, срећна слава! Да је славите још стотинама година!

clock-img

27.10.2019, 14:37

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Srecna slava Ani i svima koji slave!ja bila do crkve i ne idemo nigde u goste. 

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

28.10.2019, 07:25

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Ana, kako prodje slava?
Srecna slava Ana (ne secam se da sam ti negde pozelela).... 
Nadjoh recept za Dunavske valove.... Mmmmmmmmmmmmmmm 😊😊😊😊

clock-img

28.10.2019, 11:06

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Hvala devojke user posted image ništa nisam fotkala, toliko smo bili u haosu. Moram da budem neskromna i da kažem da je klopa bila fantastična. Naravno da smo spremili duplo više nego što treba i da ne znam šta ću sa tim sada, ali bilo je savršeno.

Kolači su bili pun pogodak user posted image

clock-img

28.10.2019, 11:27

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Bravo Ana!Kazi mi recept za zito,ove godine prvi put slavimo,pa pravim.