IZVORNA PORUKA: Lu
Neki ljudi prerano umru, neki se jako razbole, neki ostare...ali svi idemo na jedno mjesto gdje ćemo svi biti jednaki.
Naši voljeni nas gledaju sa neba i paze na nas, mole za nas a mi molimo za njih i oni NISU UMRLI u našim srcima, oni su živi, mi ih i dalje volimo i to ništa ne može promijeniti.
Eto Olga čisto da razmisliš...
Ovako sam i ja objasnila mojoj Sofiigdje su njeni dede i baka.
Bilo je raznoraznih pitanja na tu temu.Koko su otišli na nebo,kako im kuća u kojoj žive gore ne propadne kroz oblak,da li su gladni.Te dobila njen odgovor na to-
nije njima loše gore imaju lijepu kuću i kad su gladni odu u Konzum i kupe sebi šta im treba. Na groblje je išla,palila svjeće.
Juče se u mm porodici(široj) desio smrtni slučaj.Umrla je baka od 90 god.Sofi ju je poznavala i pitala me je hoće li ići na sahranu.
Malo sam se razmišljala i
poslaću je sa mm(naravno ako je on bude htio voditi).
Neka vidi sam čin sahrane-neće to biti neka velika žalost u smislu jakog i glasnog plakanja,pa da se prepadne.
To sam pitanje (odlazak djeteta na sahranu) već odavno postavila dj.psihologu koji radi kod njih u vrtiću.
On je rekao da je ok da malo veća djeca (kao sad ona 6 god) mogu ići na tako te sahrane gdje nije velika žalost.Čisto da vide kako to izgleda da se ne bi prepali kad bi kasnije trebali ići (nedaj Bože nekom mlađem).
I da bi pogotovu Sofi trebali voditi jer je ona po prirodi jako znatiželjno djete i ako sama izrazi želju da ide treba je odvesti da vidi.