E,lepo neko rece prvo treba sebi objasniti pa onda detetu.Rodjena tetka mi je umrla u 35 godini,cerka njena mesec dana pre napunila 8.Prvi put u zivotu se ona odvajala od majke kad mi je tetka bila bolesna jer nismo dozvoljavali da dete slusa majku koja place i kuka od bolova.Ja sam je vodikala samnom,svugde,i malo je trgla od svega,Tad se na zalost mnogo vezala za mene(Kazem na zalost jer sam ja sad daleko od nje i to joj je jako tesko palo,mada sad ima 13 god)Tog dana je prvi put prespavala negde bez majke.Secam se scene kad je baba dosla na vrata,bez glasa samo ukoceno lice,moja majka je gleda,cale pita Gotovo i moje majke koja vristi dok je guramo iz sobe.Blagi uzas,sve se to u sekundi desilo ,mala je gledala neki film,probali smo da ne primeti nista .Dete hoce muziku da pusti,ja ne znam kako da joj objasnim sta.Crta razglednicu mama tata i ona i pise majki da je voli,te noci nije htela da zaspi,ja sam joj pricala price,ona hoce samo da je vidi pa da spava kod nas,ili bar da je cuje,pa smo krili telefon od nje,a mala je inace jako pametna.Inace dete je u kolicima(duga prica)i prica mi pred spavanje ,a da ja posaljem ono na televizor da uplate pomoc da majka ozdravi.Strasne neke stvari koje sam ja tih dana gutala da ne pocnem da vristim.sutra dan posle sahrane moja majka se cula sa psihologom koja je rekla da joj kazemo polako bolje nego predhodno smisljena prica da je otisla da se leci.Otac je poveo kuci,na vratima je videla umrlicu i pitala sto je to tu,on je pitao sta misli ona mu je odgovorila pa to se stavlja kad neko umre.Dete nikad nije bilo na groblju,nismo imali smrtne slucajeve u porodici ali od nekud zna.Cim je usla u kucu pozvala me telefonom da mi kaze da mi je tetka umrla.Ali ne njega majka,to nije mogla da izgovori nego moja tetka,Sedeli smo svi sa njom i ako neko zaplace makar i suzu da pusti ona odmah vice,dosta nemoj da places,a samo sto joj suze ne krenu.Nisam srela jace dete nikada.Dugo sam joj prical da joj je majka na nebu sto ona nije prihvatala jer kaze kako kad se covek zakopa u zemlju,dugo nije htela da ide na grob,prvi put kad je otisla mi smo svi pricali nesto,ona to nije mogla da razume,tek posle nekog vremena je sama trazila da ode da isprica majki pesmicu.
To dete je cutalo jedno 5-6 meseci,ponasala se normalno kao da se nista nije desilo.Par dana mi je bila sva cutljiva,nece da kaze sta je muci dok nije pocela da place tako strasno i prica samo nedostaje mi majka.Grlile smo se dugo i jako.nisam mogla da verujem sta jedno dete moze da podnese.
Malo sam bezveze ispisala sve jer je duga prica.