Anck, ja moram malo da te izkritikujem (naravno, ne iz loše namere, već da ti dam podstrek). Mnogo si se ubedačila i mnogo si u "nemoguće je" tripu. Možeš se organizovati, veruj, samo treba da sedneš i da sve lepo isplaniraš.
1.) Plati dadilju. I ja, isto kao i ti, plaćam vrtić, ali plaćam i dadilju jer se jednostavno, tako mora. Kažeš da je finansijski teško i ne vidiš svrhu, ali evo - ti bar imaš svoj krov nad glavom. MM i ja plaćamo dadilju i vrtić, plaćamo kredit za auto 130 e i kiriju za stan 130e (podstanari smo,mesečna primanja su nam oko 80 000din) tako da, ako smo se mi skrpili - sigurno možete i ti i tm, bar povremeno da odvojite za dadilju, čisto da ti malo izduvaš glavu a i da se zaposliš, što da ne? Dečicu u vrtić, posao nek ti je do 16h - svakako stižeš da podigneš decu iz vrtića. Ja radim u smenama pa se ipak organizujem, jeste teško ali videćeš, samo je stvar dobre organizacije.
2.) Upregni, bre, malo te babe! Pa šta ako su 80km daleko i ako rade? Moja mama je 200 km daleko, isto radi svaki dan sem vikenda i svaki drugi vikend je dolazila za NS da čuva Ninu dok se mi nismo snašli za dadilju. Ne kažem da treba da im to nametneš kao obavezu, ali isto, povremeno, neće im pasti kruna s glave da dođu i pomognu oko dece.
I kažem ti, ako su ti obe curice u vrtiću - opušteno možeš da se zaposliš. dadilju uzmeš na sat dva da ti pokupi klinke ako tebi zagusti, to ti je po 200-600 din jednom u 7 dana, ako uzmeš povremeno. Uostalom, imaš bar jednu drugaricu u NS koja može da ti pripazi dečicu bar na pola sata kad ti je frka?