cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Nemamo bebe zbog finansijske krize

clock-img

10.11.2011, 17:31

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Mm je počeo da radi odmah posle srednje škole. Roditelji ga naterali. Završio vojsku, zaposlio se, igrao vaterpolo i studirao. Otac mu je bio direktor Metropola, mama neki đavo u saveznoj upravi carina. Mogli su da ga puste da se pekmezi tokom studija, ali nisu, naterali su ga da radi. Sa druge strane je imao sve-letovanje, zimovanje, izleti, stan, krpice iz Italije... E tako mm i ja hoćemo za svoju decu.

Mihi, nemam pp

< Poruku je uredio minavb -- 10.11.2011 17:32:33 >

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

10.11.2011, 17:32

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: mihi
Takvu brigu o deci i mišljenje da sve treba da im se obezbedi postoji samo u ovoj zemlji. Svuda u svetu deca počinju vrlo rano da rade i znaju šta su im obaveze.

Apsolutno. Bolje da brinemo kako cemo da ih napravimo sposobnim nego da li ce da imaju letovanja i zimovanja... Ovde gde sam ja retko ko ima letovanja i zimovanja pa opet i bez toga se moze. Imaju naime mnoge druge stvari...

clock-img

10.11.2011, 17:33

clock-img

mihi

pencil-img

4968

neće zeza ajd na Fb ili G mail?

clock-img

10.11.2011, 17:35

clock-img

minavb

pencil-img

12959

neće zeza ajd na Fb ili G mail?

Uključeno, nigde te nema.

Ja nekako mislim da putovanja šire vidike, i planiram Vanju i možda još neko dete, svuda da vodim.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

clock-img

Anoniman

Mihi, ali ta tvoja koleginica je od nečega morala da im kupi garderobu, knjige, obuću, da im da neki džeparac i te, apsolutno osnovne i minimalne stvari, zar ne?
Čini mi se da se malo ne razmemo na ovoj temi, jer imamo različito poimanje normalnog života, i luksuza. I različite su one stvari koje nam se podrazumevajuuser posted image

clock-img

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: minavb

Mm je počeo da radi odmah posle srednje škole. Roditelji ga naterali. Završio vojsku, zaposlio se, igrao vaterpolo i studirao. Otac mu je bio direktor Metropola, mama neki đavo u saveznoj upravi carina. Mogli su da ga puste da se pekmezi tokom studija, ali nisu, naterali su ga da radi. Sa druge strane je imao sve-letovanje, zimovanje, izleti, stan, krpice iz Italije... E tako mm i ja hoćemo za svoju decu.

Mihi, nemam pp

Samo radom mozes da naucis da zivis. Mene je moj tata uprezao da radim non stop u svojoj firmi i to fizikalije neke, necu da budem specificna. I svo vreme studiranja sam znala da zaradim onako kako sam umela, radeci tudje domace i projekte... Drzeci casove... Samo kod nas je sramota raditi poslove ispod odredjenog nivoa, to je fora. Svi bi nesto ekstra... A do tog ekstra nema izmedju...

clock-img

10.11.2011, 17:40

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja sam radila sa mamom na organizaciji sajmova, konobarisala i bila asistent koreografa. Nisam morala ali sam raduckal. Sajmove sam radila skoro pa do trudnoće, i pored posla u firmi. Ja hoću svom detetu da pružim sve što mogu, ali ću i da ga naučim ono što su mene moji roditelji naučili. 

clock-img

10.11.2011, 17:41

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Ja sam radila sa mamom na organizaciji sajmova, konobarisala i bila asistent koreografa. Nisam morala ali sam raduckal. Sajmove sam radila skoro pa do trudnoće, i pored posla u firmi. Ja hoću svom detetu da pružim sve što mogu, ali ću i da ga naučim ono što su mene moji roditelji naučili. 

To ce mu najvise biti od koristi. Vestine i znanje.

clock-img

10.11.2011, 17:51

clock-img

Verus

pencil-img

11942

I ja citam...i nekako stekoh utisak da treba biti pa, relativno bogat, u Srbiji da bi imao deteuser posted image  A to "bogat" u Srbiji, je redovan standard u nekoj drugoj, ajde reci "normalnoj" zemlji.  Pa moji su bili podstanari, tata placao alimentaciju za dvoje dece iz prvog braka, mama na odrzavanju trudnoce, prodala fen za kosu (dugu do pola ledja) da kupi da jede!  Pa je opet htela dete i rodila me u 26.  Naravno da nije imala stav da ce biti podstanar do kraja zivota, i da nikad nece nista stvoriti.  I imaju mene.  Imali bi i batu da ga mama nije izgubila, umalo sa svojim zivotom kad sam bila 5 godina stara.  I posle je pokusala, i nikad vise nije ostala trudna.  Pa podrazumeva se da necemo prositi na ulici, a cekati da imas:

1. stan
2. kola
3. zimovanja, letovanja
4. privatne casove itd.

zaista nije razlog da odlazes dete, makar to jedno, prvo...

I tu stizemo do teme VTO, gde bar u svetu, ljudi dodju do preko 35te godine, steknu sto jesu, ili vecinom nisu, pa onda ipak kazu: "Hocu dete, zasto nisam ranije???"  Pa ne mogu da zatrudne...

clock-img

10.11.2011, 17:51

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Devojčice su nasleđivale jedna od druge za dečaka je dobijala od zaove, džeparac im je ono što dobiju za rođendane, novu godini od baka i deka, srednja devojčica ima stipendju, od Energoprojekta jer je imala prosek u prvoj godini veći od 8,5. Sin je imo djačku stipendiju osvojio nagradu na nekim takmičenjima, nije bio vukovac, ali ima smisla za tehniku pa se takmičio. Dele sve sa starijom sestrom i pomažu joj jer on nema stipendiju...... Oni od nihovih primanja 60000 zajedno nemaju ni za ostale potrebštine dovoljno.

clock-img

10.11.2011, 17:58

clock-img

mihi

pencil-img

4968

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Čini mi se da se malo ne razmemo na ovoj temi, jer imamo različito poimanje normalnog života, i luksuza. I različite su one stvari koje nam se podrazumevajuuser posted image

Nedja, luksuz je npr,da drugovi mog sina idu u školu i imaju na sebi patike od 15000, trenerku od 14000, Ephone od 600 evra, imaj nastavnike iz svih predmeta...... Da je moja komšinica mrtva zabrinta šta će njen sin da vozi čim položi vožnju sa 18 god.....  Kako ti ljudi sa 60.000 ipak žive i imaju troje dece?

clock-img

10.11.2011, 18:02

clock-img

Verus

pencil-img

11942

mihi: to sto si navela, za te skupe stvari je meni kretenizam.  Nasi vencani kumovi su veoma bogati, i isto tako (njegova zena u stvari), pravi komentare tipa "moja tica ne moze da nosi farmerice jeftinije od 300 eura" i sl. gluposti.  Meni se bre od tih seljaka se*** sa oprostenjem.  To je cist, ali CIST primitivizam kojeg osobito ima u nasoj zemlji.  Normalni bogati ljudi bre ne mare, kupe skupe stvari ako vole, ili trose puno na putovanja, ali se ne busaju u grudi.  Zasto?  Pa zato sto je to za njih normalno, ne nesto o cemu treba raspravljati.

Ja se takvih klonim.  Nasmesi i begaj dalje.

clock-img

10.11.2011, 18:05

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ne sviđa mi se ova rečenica. Razlog zašto neko odlaže dolazak deteta na svet se ne tiče nikoga i ama baš niko nema prava da prigovara i dovodi u pitanje nečiji stav o tome kada treba da ima dete, i šta mu je za to dete potrebno. Mi nismo hteli da imamo decu dok smo bili podstanari. Čim smo se uselili u svoj stan, venčali smo se i počeli da radimo na proširenju porodice. Želimo još dece, ali ćemo sačekati da obezbedimo neku ušteđevinu i veći stan. To je naš izbor.

clock-img

10.11.2011, 18:15

clock-img

Anoniman

Baš sam to htela da kažem - nekome nije, nekome jeste dobar razlog, i ko sam ja da kažem da nečiji razlog nije dovoljno dobar?!
Po tome, mogu slobodno da kažem da ja ne razumem niti jedan jedini razlog da neko ne rodi do tridesete, osim u slučaju steriliteta, pa je l' bi to vama bilo ok?
Jednostavno, svi imamo svoje razloge, i ako je meni dobar razlog to što želim da kupim detetu patike od 30 evra, to je moja stvar zar ne? Sve ima svoje granice, na kraju krajeva, ja ipak pričam o drugom, ne prvom detetuuser posted image

clock-img

10.11.2011, 18:17

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Ajde da unesem malo radosti u ovu temu i ovde da objavim da cekamo drugo dete.user posted image
Nije nam sjajna trenutno finansijska situacija, ali ne bojimo se rada. Skromno se smatramo dovoljno domisljatim za biznis, pa smo optimisti. A frka mi je prilicna, jer na poslu nema ko da me zameni, ni mene ni mm, a radimo sami i zajedno. Priteci ce u pomoc babe kod kuce, ali porodiljskog nista nece biti. Ako uspem da izguram mesec dana kuci (mada ni to svaki dan) bice super.
Za prvo dete je moja mama bila na poslu celo moje porodiljsko, ali vise jednostavno ne moze.
A sad idem da se upisem u trudnjace.

clock-img

10.11.2011, 18:19

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Po tome, mogu slobodno da kažem da ja ne razumem niti jedan jedini razlog da neko ne rodi do tridesete, osim u slučaju steriliteta, pa je l' bi to vama bilo ok?

Ne bi.user posted image

clock-img

10.11.2011, 18:27

clock-img

mihi

pencil-img

4968

mihi: to sto si navela, za te skupe stvari je meni kretenizam.  Nasi vencani kumovi su veoma bogati, i isto tako (njegova zena u stvari), pravi komentare tipa "moja tica ne moze da nosi farmerice jeftinije od 300 eura" i sl. gluposti.  Meni se bre od tih seljaka se*** sa oprostenjem.  To je cist, ali CIST primitivizam kojeg osobito ima u nasoj zemlji.  Normalni bogati ljudi bre ne mare, kupe skupe stvari ako vole, ili trose puno na putovanja, ali se ne busaju u grudi.  Zasto?  Pa zato sto je to za njih normalno, ne nesto o cemu treba raspravljati.

Ja se takvih klonim.  Nasmesi i begaj dalje.

Ma takva su skoro sva deca dečaci VII i VIII razred kao klonirani, moj sin nosio skejterke, baš mi je bilo drago, sad i on nosi Air ljaks. Bili smo u Švajcarskoj kod moje sestre, sestričina 17god, obožavam je ali napucano sve na njoj (i ja joj kupujem) Replay farmerke, Guess torba, A&F džemper a dečko Švajcarac, sladak mnogo, skromno dete ništa firmirano na njemu. Pošto je on stariji i na fakultetu je ja je pitam jel ima kola, kaže ma ne imaće ih kad bude mogao da ih kupi, otac mu je advokat majka lekar, sigurno mogu da mu priušte to. Kaže ona neće da mu plate ni vozački da polaže, ide vozom na fakulte u Lozanu.

< Poruku je uredio mihi -- 10.11.2011 18:28:10 >

clock-img

10.11.2011, 18:31

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Sve je to lepo mina: a sta da ste ostali podstanari duze? Da li ne bi imali Vanju? Ne znam, ako dvoje ljudi radi, mislim da se uvek ima za jedno dete.  Opet to je samo MOJE misljenjeuser posted image

Ne sviđa mi se ova rečenica. Razlog zašto neko odlaže dolazak deteta na svet se ne tiče nikoga i ama baš niko nema prava da prigovara i dovodi u pitanje nečiji stav o tome kada treba da ima dete, i šta mu je za to dete potrebno. Mi nismo hteli da imamo decu dok smo bili podstanari. Čim smo se uselili u svoj stan, venčali smo se i počeli da radimo na proširenju porodice. Želimo još dece, ali ćemo sačekati da obezbedimo neku ušteđevinu i veći stan. To je naš izbor.

clock-img

10.11.2011, 18:35

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Verovatno ne. Mm je morao da napusti dodatno posao trenera zbog trudnoće, plata mu je bila 600 evra a meni je i trudničko i porodiljsko kasnilo najmanje 2 meseca. Zamisli sad-ja bez dinara na računu mesecima, a on da mora da sa 600 evra plati stan, račune, privatnog ginekologa, vitamine, hranu, gorivo... ili kasnije pelene i ostalo.  Pri tom je plaćao školarine za fakultet i specijalizaciju da bi mogao da nađe bolje plaćen posao. Magija bi bila sve to izvesti.

< Poruku je uredio minavb -- 10.11.2011 18:36:57 >

clock-img

10.11.2011, 18:39

clock-img

Alexis79

pencil-img

3134

majathegreat cestitam na user posted image  user posted image

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

clock-img

10.11.2011, 18:49

clock-img

mala83

pencil-img

613

Sve je to lepo mina: a sta da ste ostali podstanari duze? Da li ne bi imali Vanju? Ne znam, ako dvoje ljudi radi, mislim da se uvek ima za jedno dete.  Opet to je samo MOJE misljenjeuser posted image

sa ovim se skroz slazem, mi smo podstanari, mm nije prijavljen za stalno, imamo samo majke od kojih je jedna u penziji druga na pragu iste, nemamo nikakvu finansijsku pomoc sem nas samih, a ipak radimo na detetu, i zelimo bar dvoje dece user posted image e sad sto nas je Bog z**** pa nam vec godinu ipo ne da ni jedno, to je vec neka druga prica user posted image . smatram da je suludo imati sestoro dece a pritom ne radite ni ti ni muz, i onda ispadate socijlani slucajevi, ali bar jedno je skroooz ok user posted image

< Poruku je uredio Verus RR -- 10.11.2011 19:05:01 >

Estoy mujer con un plan!

clock-img

10.11.2011, 18:49

clock-img

Anoniman

Nedja, luksuz je npr,da drugovi mog sina idu u školu i imaju na sebi patike od 15000, trenerku od 14000, Ephone od 600 evra, imaj nastavnike iz svih predmeta...... Da je moja komšinica mrtva zabrinta šta će njen sin da vozi čim položi vožnju sa 18 god.....  Kako ti ljudi sa 60.000 ipak žive i imaju troje dece?

kojih 60.000??? moji zajedno pred penziju nisu imali ni 40, sad imaju 50 i opet izdrzavaju troje ... od toga jedan student.
inace, meni plata kasni 5 meseci i to kad stigne - stigne pola. mm radi u drzavnoj bolnici i dobija 21000 u dva dela, znaci zivimo samo od njegovih para i dobro nam je. prohtevi su nam skromni, pa da imamo i pola od tih 600e ziveli bi sjajno! super je imati, ali nije ni ovako smak sveta ... gde ima volje ima i nacina, a da sam cekala da se situacija stabilizuje (kao sto smo cekali do pre dve godine) nikad ne bi imala dece.

clock-img

10.11.2011, 19:04

clock-img

Alexis79

pencil-img

3134

Meni se kosa na glavi podigne kad vidim one price na Tv-u.Kako 'leba nemaju da jedu ,a puna kuca dece svi musavi i nikakvi,svi nabijeni u jednu sobu.Zena obicno drzi u narucju bebicu koja ima manje od godinu dana a ispod joj se vec nazire stomak.Nigde niko ne radi ,kukaju na drzavu sto je los socijalni program.A kao vole se pa su iz ljubavi toliku decu napravili pa sad od drzave traze da se resi njihovo stambeno pitanje trt mrt.
Ovo sto sam rekla verovatno nekome zvuci surovo ,ali mi u tom trenutku dodje da razlupam tv iz besa.
Niko nista ne misli nego teraj bato dok moze.

E takvi mi ljudi nisu jasni.Samo stvaraju jos vecu bedu i po meni to je veoma sebicno od tih roditelja.
Ne kazem da sad svi treba da imamo po jedno dete pa da mu sve priustimo ,nego bato prostri se koliko si dug.

Ni mi nismo radili na user posted image dok smo bili podstanari.Jer kad smo krenuli da zivimo zajedno stvarno nismo imali nista nase ,ali bukvalno nista.

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

clock-img

10.11.2011, 19:04

clock-img

mihi

pencil-img

4968

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

kojih 60.000??? moji zajedno pred penziju nisu imali ni 40, sad imaju 50 i opet izdrzavaju troje ... od toga jedan student.
inace, meni plata kasni 5 meseci i to kad stigne - stigne pola. mm radi u drzavnoj bolnici i dobija 21000 u dva dela, znaci zivimo samo od njegovih para i dobro nam je. prohtevi su nam skromni, pa da imamo i pola od tih 600e ziveli bi sjajno! super je imati, ali nije ni ovako smak sveta ... gde ima volje ima i nacina, a da sam cekala da se situacija stabilizuje (kao sto smo cekali do pre dve godine) nikad ne bi imala dece.

Black Bety drago mi je da pročitam da je neko zadovoljan onim što ima, da čekate bebu kojoj  ćete se posvetii.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

10.11.2011, 19:08

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Alexsis ne jedi se zbog toga njihova deca su njihova briga i sreća, znam da žive u nemaštii i da to deca nisu sama izabrala, svako traži bolje za svoju porodicu, makar i na ovaj način.